- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Трябва ли да се бият децата..
да
не
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Защото сте възпитани интелигентно и разумно мило.
Тарикатлъка е да занимаваш децата, с нещо. Докато са хлапета спорт, после спорт + учене + хоби. Подтикваш го към такива неща, а то само си се захваща. Родителите са за пример, не за страх.
Като си биеш малкия келеш, той ще бие неговия и така до безкрай, което е доказателство, че тая система не е ефективна. При наличието на друга по ефективна, бих използвал нея. Децата ми ще са заети, със спорт, учене, хобита.. Няма да са няк'ви лентяи, ще си излизат и насам натам, но първо задълженията, които ще ги изградят като хора и характери.
Спорта ще ги дисциплинира, ученето ще ги направи логични и последователни, хобитата ще ги направят любознателни - а съвкупността от трите ще ги направи интелигентни и осъзнати достойни за уважение и доверие.
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
еххехе, те приказките на родителите ги знаем всички :д
Не, че нещо, ама пак казвам - ти си момиче, за брат ти не ми говори, не го познавам.
И пак казвам, до детето си е. Има лигави деца, има и по-малко лигави.
Ама личните примери не са добри.
Както и идеални родители няма.
Едно е, че е без да е имало непослушание и съвсем друго без да сме направили нищо..
Получавала съм шамар от майка си при спор между мен и нея, който е прераснал в голяма кавга...Брат ми е получил посягане един-единствен път, което той спря с едно простичко "недей"..Отново от майка ми..Та нда..
Тук пак почна да преувличаваш.
Като не му е интересен спорта, ако ще и на 100 го заведи, няма да стане.
По-добре ще е да му ограничиш достъпа до Интернет и игрите на компа..
И как тази система е работила от децата на адам и ева масово с малки изключения, а сега ще я промениш , нали защото сме така наложило демокрацията в 21 век.
Никой не ти говори за масов бой. Едно да го нашамаросаш заради пълно неподчинение и лиготия, с която не си могъл да се справиш, като между временно му не си изливаш нервите от горе му, друго е системен безсмислен и тъп бой.
Последното изречение не ми харесва. Да възпитаваш посредством шамарената фабрика, не е начин. Като е по-мъничко и не разбира, просто отминаваш магазина в пълно мълчание пък нека си иска и да се тръшка. Дай па, щото си е навило на пръста, че нам-кво ТРЯБВА да е негово, да му блъсна някой в лицето и да ревне още повече. Да не съм си намерила спокойствието на улицата? Като попорасне малко, обясняваш, че еди-кво-си не му е нужно или нямаш пари и толкова.
Напротив не преувеличавам, това, че ти очевадно си достатъчно глупав, за да не знаеш, че децата копират от теб не е мой проблем. Как ще го накарам да му харесва спорта ли? Като тренирам същото. Така ще имаме за какво да си говорим, с какво да му помагам, а то ще се надъхва да ми се доказва. Станах шампион по плуване, защото баща ми на времето е бил, той ме зариби, а на мен ми харесваше да го виждам усмихнат като печеля, той пък освен с усмивка ми се отблагодаряваше и с други награди, като добро държание, уважение, доверие и материални облаги.
Нашите никога не са ми забранявали да излизам късно, защо? Защото ми имаха доверие, аз от своя страна не злоупотребявах най-късно 10:30-11:00 в нас! Така до 16 години, след това съм излизал по купони и за цяла нощ, а майка ми не ми е звъняла по 98 пъти по телефона за да ме пита дали съм добре (Това не е незаинтересованост, а доверие) Пък приятелите ми ги прибираха в 11 още и то насила, с 15 позвънявания и заплахи по телефона, на другия ден като излизам, всеки си псува родителите, а аз съм си се забавлявал цяла нощ и съм им благодарил за това, а те познай с какво ми отвръщат за благодарността? С уважение, доверие и материални блага (пари). Ем да ти кажа, това ми харесва много повече, отколкото баща ми да ме бие. Нашите са ме възпитали така, че да няма нужда да си биеш детето, това се опитвам да ти обясня, Ице, ама явно си тъп да го схванеш. Ако си добър родител, няма да има нужда да го биеш. Е това е цялата система с децата.
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House