.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 85

Hybrid View

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Ми Насе, мен ако питаш като цяло този вид изпитване е адски глупав. Къв е някой да ми каже - ще пишеш за това произведение това, което е казал еди кой си литературовед? Това е зубрене, деградира творческата мисъл на децата и по никакъв начин не им помага по - нататък. Къде - къде по - добре би било да ги карат да разсъждават на някакви теми, които не са литературни, или да им дават да съчиняват свободен текст? Един път ще се види най - добре езиковата култура на детето в една не дотам формална обстановка, ще се види реално начина му на разсъждение, ще се стимулира въображението му, а за оценяване трябва да се вземе способност за построяване на текст, правопис, изразни средства, без да се замесват политически интереси и без да има влияние мисленето на проверяващия относно даден въпрос. Това сега е зубрене на некви теми от некви сайтове в интернет и от некви христоматии и учебници, щото ако не напишеш, че Вазов е велик, ще ти свалят единица, а ти може да мислиш, че е пълен кретен. Все едно на изпит по рисуване да те накарат да нарисуваш смисъла на живота, ма както го е описал еди кой си велик ум. Тъпо е.
    + За целия комент

а за удебеленото : Аз бях написал такъв свободен текст, разбира се смекчих малко критиката, но оставих госпожата доволна, а класа ми шашнат . Даже си казаха браво има собствено мнение
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Цитирай Първоначално написано от SHPAIdURmeN Виж мнението
    + За целия комент

а за удебеленото : Аз бях написал такъв свободен текст, разбира се смекчих малко критиката, но оставих госпожата доволна, а класа ми шашнат . Даже си казаха браво има собствено мнение
    Винаги съм го правил, ма и класната, която ми беше по литература, велика жена, ме харесваше и не ми правеше сечено за тия работи.

Насе, а ти като учител хубаво правиш, то и системата притиска цялата работа, ама поне доколкото зависи от теб ги карай да мислят максимално. Щото иначе кво става, от зубрене накрая една година след като са завършили лапетата, не помнят какво са учили изобщо. Един колега ми заяви оня дни, че Гергана е героиня от Под Игото, произведение на Ботев.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Eдин колега ми заяви оня дни, че Гергана е героиня от Под Игото, произведение на Ботев.
    Ами ти тогава как успя да запомниш Под Игото.

П.С. Така и не го прочетох до край, никога и съм нямал желанието да го правя.
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Цитирай Първоначално написано от SHPAIdURmeN Виж мнението
    Ами ти тогава как успя да запомниш Под Игото.

П.С. Така и не го прочетох до край, никога и съм нямал желанието да го правя.
    Аз Под Игото не го помня, помня основните идеи, знам му автора. Пък и не си падам по тоя тип възрожденска и освобожденска литература. Че и аз не го дочетох
    ^ успех тогава, нека проверителят бъде с теб.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    Насе, а ти като учител хубаво правиш, то и системата притиска цялата работа, ама поне доколкото зависи от теб ги карай да мислят максимално.
    Карам ги, даже бях шашнал базовата, че всички ми участвали в часовете Ама другите колеги, дето са 50+ само диктуват някви работи, дето после искат да се назубрят и така оценяват на база назубрено ...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си