.
Отговор в тема
Страница 1 от 11 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 260
    Мега фен Аватара на ByK
    Град
    Княжество Кофата.

Випуск 2014/КСК 14

Новичка тема за да не спамим в старата.
    Обсъждайте всичко каквото Ви влече в текущата КСК.
    Та, като за начало. Как минаха при вас матурите? По какво държахте втората? Какви оценки изкарахте и съответно доволни ли сте от тях?
    В кои университети смятате да кандидатствате? С каква специалност? Ходили ли сте на предварителни изпити и ако да, какви оценки сте имали? Ще се пробвате ли на редовни, и ако да, отново, къде, кога, по какво и защо?
    Някои от вас смятат ли да се пробват само с оценки от дипломата или матури?
    Също така ако намирате за полезно споделяйте графиците на университетите,балообразу анe и друга информация, която смятате, че би била от помощ.
    И с риск да съм Ви прозвуча като на разпит, съжалявам ако е било така. Е, очаквам вашите мнения
    Последно редактирано от ByK : 06-06-2014 на 15:23

Мега фен Аватара на ByK
    Град
    Княжество Кофата.
    ИИ никва идея защо не ми излиза целия пост..
    http://gyazo.com/f2df3fa44e3ba8cdb54a99028b674940

И по пример на себе си.
    От матурите съм да кажем доволна - по БЕЛ - 5,09, Философски цикъл - 5,29. Като се има на предвид, че философията я писах, колкото да хвана 3 направо щях да падна като си видях оценката.
    Иначе кандидатствам двустранно в СУ и УНСС, като ясно, кой ми е приоритет.
    В СУ бях на два предварителни изпита - по БЕЛ и История на България, защото се боря за Право. Резултатите, лично за мен, не бяха задоволителни, не ме скъсаха, но и не са причина за хвалба. Като се има предвид, излязлата, статистика на СУ след изпитите (~1300/600 скъсани по БЕЛ, ~700/560 скъсани по История на България от момичетата), направо ми призля. Сега ще ходя отново на два редовни в СУ - БЕЛ и История, тази неделя и на 21 юни. Та ако има някой там да се обажда, хихи.
    В УНСС също бях на два предварителни - 5,20 на ЕПИ с трети модул БЕЛ и 4,80 на ЕПИ с История на България. Отново незадоволително, имайки се предвид вариращия бал за Право в УНСС от около 28-29т. Но, честно казано не ми се ходи на редовен и там, предвид кофти формата на изпита, на който третия модул е почти базиран изцяло на раздел Ново време.
    Сега ще подавам документи за УНСС с оценката ми по БЕЛ от ЕПИ-то, дано стигне за Икономика или Администрация и управление.
    Освен това за СУ, се чудя дали биха ми стигнали оценките от двете матури за специалности като Българска ф-я, Педагогика, Политология (с матура Философски цикъл), Философия? Вие какво мислите? Дали баловете ще спаднат масово във всички ВУЗ-ове, заради малкия ни на брой набор?
    Последно редактирано от ByK : 06-06-2014 на 16:17

Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    Матурите минаха добре, получих оценките, които ми трябваха. Яд ме е, че нямам по - добри оценки, но хайде, простено е. Български език и литература Отличен (5.58 ) Английски език Много добър (5.15).
    Смятам да кандидатствам в ИУ Варна с Международен бизнес, на предварителния през март изкарах 6.00 и е излишно да се разхождам пак по изпити.

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    Еми добре се справих на мадурите.
    5,04 по БЕЛ и 5,91 по математика
    Ще кандидатствам в ТУ-София със специалност "Телекомуникации". Вече бях на предварителен през месец април и изкарах 5,60. Въпреки че се поизложих на изпита, балът ми стига за всички специалности и няма за какво да се притеснявам. Ще ходя и на редовния изпит през юли, за да видя колко ще изкарам като няма напрежение.

Цялата информация за кандидатстването в ТУ-София можете да намерите ТУК и ТУК.
    Последно редактирано от OoVasKoO : 06-06-2014 на 16:07

Супер фен Аватара на Jaune
    5.99/5.99
    Половин точка не ми е стигнала за 6.00. И на двете. :Д
    Подарих си билет за Parov Stelar, очна линия, молив и сладолед. Доволно!

Иначеее ще кандидатствам книгоиздаване в СУ.

Повече от фен Аватара на evilgirl95
    Някой знае ли къде мога да отида, за да си видя матурата.. в училище ли?

По БЕЛ изкарах 6,а по английски наистина се изненадах като видях,че имам 5,79..бях предвишила значително посочения обем думи и ме бяха наплашили,че смъкват много точки за това,явно са били благосклонни По-доволна трудно бих могла да бъда. Иначе ще кандидатствам в СУ,най-много искам да уча право,и се надявам да ме приемат;имам 5 на предварителния по литература и сега се надявам да изкарам хубава оценка и по история..надявам се и на Средновековна тема,естествено както повечето ми съученици,понеже със сигурност няма да ми стигне времето до 21ви да науча останалите безупречно За което само аз съм си виновна,де.
    .Доста се обнадеждавам от факта,че сме доста малоброен набор+нивото е сравнително ниско,и няма да изпадам в положението на мои познати преди години;които имаха примерно 5,50 и на двата изпита и едвам влязоха на второ класиране..Като резервен вариант обмислям българска филология/европеистика,отново в СУ.

Супер фен Аватара на tonssy
    Цитирай Първоначално написано от ByK Виж мнението
    Та ако има някой там да се обажда, хихи.
    Аз. Къде си разпределена?

По-късно ще отговоря на въпросите, че току-що ставам

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    5.75 БЕЛ
    5.26 АЕ

много ми е любопитно да си видя матурата по АЕ
    и също така и лис-а по бел, че ми е първият завършен в живота :Д
    по мои сметки са ми дали над 15 точки, къде за грамотност, къде за оформление...

Ето ви един полезен линк за СУ
    http://forum.uni-sofia.bg/forum/view...?f=168&t=12353

Аз също съм на изпит в неделя, въпреки че не учих нищо специално за него. Зала 23 в Ректората.

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    https://online.uni-sofia.bg/ И този линк си го запазвам, че си изгубих служебната бележка :д

Някой на английски другата неделя?

И още един въпрос - ако съм държала и матура, и изпит по АЕ, мога ли да си избера с кое да кандидатствам, или задължително е изпита?
    Последно редактирано от Ewok : 06-07-2014 на 08:19

Аз съм на АЕ. Иначе зависи какво кандидатстваш.

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Културология
    Всъщност откъде мога да разбера?

И също така кога и къде е Parov Stelar? :д

Супер фен Аватара на tonssy
    Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    Някой на английски другата неделя?
    Пак аз.

Сега по темата : 5,92 по БЕЛ (3 точки за 6.00 не са ми стигнали) и 5,79 по АЕ. Доволна съм.
    Още през февруари държах предварителни в УНСС (за всеки случай). Ходих на такъв с 3ти модул история, на него изкарах 5,60. Държах и по английски- 5.00. На тези два изпита отидох почти без никаква подготовка, особено по АЕ- на него си наблягам от 2 месеца някъде, заради изпита в СУ. Мога да кажа, че си възстанових предишните знания по езика, защото от 3-4 години насам съвсем го бях зарязала.
    Основно кандидатствам в СУ- Право или МО. Ходих само на предварителния по история - 5,13. Този месец ми предстоят три изпита- утре по литература, на 15-ти по АЕ и на 21-ви - по история.

Мега фен Аватара на Colouring
    Ходих на втора матура по математика. И на двете имам 6,00. Няма как да не съм доволна, хах. По БЕЛ съм с 95т., а по математатика - 97т.
    Ще кандидатствам в ТУ-София, Компютърно и софтуерно инженерство. Ходих на предварителен през април(?) и изкарах и аз като OoVasKoO 5,60, макар че ме е яд и можеше и повече. Оh well, винаги може. Тъй като имам 6 по математика и физика от дипломата, мисля, че балът ще ми стигне за КСИ и сега ми остава само подаване на документи и евентуалното ми записване по-нататък.

Аз 4.30 бел/ 4.60 гео
    Ще кандидатствам в УНСС. Бала ми е нисък обаче около 22/23, така че дано ме приемат Администрация.

Мега фен Аватара на fUcKsMiLe
    5,01 БЕЛ
    5.04 АЕ

Трябва да видя каква ще ми е дипломата.
    В момента ми е някво носталгично.
    Искам да ходя на даскало пак, че ми е скучно вкъщи.

Успех на всички, които имат кандидатстудентски изпити!
    *сън*

Цитирай Първоначално написано от Colouring Виж мнението
    Ходих на втора матура по математика. И на двете имам 6,00. Няма как да не съм доволна, хах. По БЕЛ съм с 95т., а по математатика - 97т.
    Ще кандидатствам в ТУ-София, Компютърно и софтуерно инженерство. Ходих на предварителен през април(?) и изкарах и аз като OoVasKoO 5,60, макар че ме е яд и можеше и повече. Оh well, винаги може. Тъй като имам 6 по математика и физика от дипломата, мисля, че балът ще ми стигне за КСИ и сега ми остава само подаване на документи и евентуалното ми записване по-нататък.
    Много държа, като дойдеш в София, да се запознаем :Р :Д

Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    Културология
    Всъщност откъде мога да разбера?

И също така кога и къде е Parov Stelar? :д
    Арена Армеец, 4-ти октомври, билети в билетния център на НДК. :Д

А иначе на сайта на СУ ги имаше, сега ще ги потърся, културологията бтв и на мен ми е вариант, прекрасна специалност е.

едит: https://www.uni-sofia.bg/index.php/b.../kulturologiya
    Последно редактирано от Jaune : 06-07-2014 на 12:26

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    да, това и аз съм го виждала, но ме интересува конкретно дали след като съм изкарала изпита, мога все пак да кандидатствам с матура (примерно не ме устройва резултата)

вярно, че пише ИЛИ, но ддз, може да е, ако не си карал изпит :д

//чувствам се доста тъпо в момента, дано не ми е чак толкова тъп въпроса :д

5.74 БЕЛ
    5.68 АЕ
    искам стопанско управление в СУ, но все още се чудя за компютърните специалности( не са ми слабост, но като знам, че реализацията е добра... офф нз)
    иначе УНСС ми е резервния вариант мисля за Икономика с чуждоезиково обучение и по-конкретно МИО

Мега фен Аватара на Colouring
    Цитирай Първоначално написано от Jaune Виж мнението
    Много държа, като дойдеш в София, да се запознаем :Р :Д
    Габи, аз съм твой човек бе. И те знам! :Д Чакай да ти драсна едно ЛС да видиш коя съм.

Цитирай Първоначално написано от Jaune Виж мнението
    5.99/5.99
    Половин точка не ми е стигнала за 6.00. И на двете. :Д
    Подарих си билет за Parov Stelar, очна линия, молив и сладолед. Доволно!

Иначеее ще кандидатствам книгоиздаване в СУ.
    Търсих и в сайта на университета,но и тук да питам все пак-знаеш ли дали за тази специалност мога да кандидатствам с оценка от изпита по литература или от матурата,без този по журналистика?

^Не, матурата ти е балообразуваща, но и за трите специалности във факултета трябва да държиш изпит по журналистика.

Супер фен Аватара на psych0
    5.34 на двете матури имам (БЕЛ и английски)
    На изпит бях в СУ на география, имам 5.04 , но ще ходя и на втората сесия , ако мога да си повиша оценката.
    Искам Регионално развитие и политика или Туризъм.
    Дано всички ни приемат , където искаме!
    Paint me a picture of eyes that never see
    With flashes of lightning
    that burn for only me

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си