Цитирай Първоначално написано от socareless Виж мнението
mi i tuka ne si prav i she ti kaja shto
da,v uchilishte kato cqlo ne sym imal nai-dobrite ocenki,nekyde mejdu 4 i 5 sym se dvijil vinagi(poveche kym 4),tva obache ne e shtoto ne sym imal celi i jelanie,vsyshnost imah gi do 1no vreme,no v 1 moment(ako si malko po osyznat est)gubish sqkakuv interes i osyznavash kolko e maloumna sistemata,kak neshtata,koito se uchat sa naistina bezumni i NErelevantni,kak nqma smisal ot tqh,tyi kato sa bez nikakva prakticheska stoinost,kak uchitelite ne gi ebe za obrazovanieto na uchencite,nqmat nikva motivaciq,a se vylnuvat edinstveno ot tva te da sa krotki i poslushni i da ne im se kachvat mnogo na glavata,ta da doizbutat poredniq vipusk,ot koito da se otyrvat,a pyk ako ne im igraesh po svirkata ti pravqt mrysno i gledat samo kak da te preebat...vyobshte vsichko e zbyrkano ,za tva poveche razchitam na sebe si i na sobstvenite si vijdaniq za razvitie...
i btw za da ti dam nqkuv primer she ti kaja che otkakto vleznah v universitet(3ta godina sym veche)uspeh pod 4.50 ne sym imal i e taka,zashtoto universiteta e provokiral nqkuv interes u mene,ucha neshtata,koito iskam i imam neobhodimata svoboda,koqto uchilishteto ne predostavq....
Не случайно казах, че образователната ни система не само не е перфектна, но има много за поправяне.
Тенденцията е , че годните учители стават все по-малко. За 600 лв заплата какво искаш? Няма и психолози качествени, а директорите и корупцията в съвета са големи. Политиката не е качествена и трябва повече затягане, повече разбиране и контакт между ученици и преподаватели, по-нормални взаимоотношения. Има и далеч още грешки и незгоди, но в крайна сметка - никога няма да е съвсем добре устроено. Днес родителите си пращат децата в частни училища. Това е дивия капитализмъм. Това е когато институциите и държавата липсват. Нормално. Но не първоначалната идея и система на училището е виновна, за случващото се с нея сега.

Изрично подчертах, че не оценките са факторът за развитие на един човек. Не двойките определят умствените качества на един човек, но така е измислено, че те са доказателството ( документа) които да представиш, че си положил усилия акъл, както и изпита. Работата на учителя е да провокира интерес към знанието на детето. Учениците, които учат - да бъдат оценявани. Това е идеята, а всичко останало, за което ми сподели - са фаталните грешки.
Ако искаш да влезеш в хубав университет, би трябвало да учиш, защото знаеш, че по друг начин не става. И тогава искаш не искаш си принуден. За съжаление не винаги става така, както искаме.
Кои предмети не удобряваш?
История?
Български?
Английски?
ФВС?
Математика?
Биология?
Химия?
Кое е безмисленото?
Добре е да се съкратят, защото наистина става много. Да се учи само най-важното,но да се запомня. С това съм съгласен.

И сега. Аз също бях пълен тройкаджия. Едва 12-ти клас започнах повечко. Учих по това, което ми е интересно.
Влязох там където ми е интересно. На първите изпити имам шестици. Но сега забелязва, колко много пропуски имам . Защото всъщност - всичко, което сме учили в средното - ми е полезно сега. Много предмети, които някога не съм учил - сега съжалявам, че съм мързелувал някога, защото те просто са основа на почти всички направления в живота и тнт.
Тоест , полезно е да се разбират.
Против образователната система не съм. Против нейното разрушение съм. Тя не действа както трябва, защото разбита.

Като цяло сега в университета се отличават, кои са влязали само за висшето, и кои искат нещо повече. И да ти кажа льохмани с добри оценки - никога е нямало (освен от някви селски училища, където са им подарявали всичко)