.
Отговор в тема
Страница 3 от 21 ПървиПърви 123456713 ... ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 509
    Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението

Огромните пуснати стада може да си съществуват и без стопанин, който да ги коли и разфасова.

наистина ли смяташ, че една пържола от 300 грама има по-голяма енергийна стойност от 40-50 чинии зърнена каша?
    Ндаа... Вече си представих как овчиците си щъкат из дивата природа, отглеждат си фураж за през зимата и всички живеят дълго и щастливо...
    наистина ли смяташ, че някой от белия свят се радва на 40-50 чинии зърнена каша?

Мега фен Аватара на skatew
    сега ме мързи да пиша и си лягам, но ще следя темата ;д
    http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
    I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
    who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
    are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
    who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
    on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
    who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
    how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...

Супер фен Аватара на socareless
    Цитирай Първоначално написано от skatew Виж мнението
    хахаха :д те животните тази ''енергийна стойност'' както се изказа, чрез фотосинтеза я получават.
    ne shvanah ironiqta,q razqsni

Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    не бе, мисля че за сега е горе долу добре

щеше да е безсмислен, ако се говореше за кучешки зъби, дължина на червата, дядото на някой, дето се тъпчел с месо и е жив и здрав, как хората живеят защото ядат месо и т.н. шитни..

Идеята ми е не да обсъждаме тези наистина ненужни глупости, а това, което е наистина важно. Изначалната точка на всичко. Не това какъв се е родил човека, ама какво е правил преди не знам си колко хиляди години и т.н., а да кажем.. нека проследим пътя на логиката.. Нека си говорим за това какво се печели и какво се губи от това да се убиват или не животни..
    Хареса ми статията на dimitar.,. Нека си говорим в този дух, а не само с празни приказки. Ще се радвам и ако някой месояден ми представи подобна и убедителна статия.
    статията на димитър не е нищо повече от празни приказки в друг сайт...
    Не знам за теб, ама аз нищо не губя от убиването на едно прасе, а печеля бая мезе...

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Ндаа... Вече си представих как овчиците си щъкат из дивата природа, отглеждат си фураж за през зимата и всички живеят дълго и щастливо...
    наистина ли смяташ, че някой от белия свят се радва на 40-50 чинии зърнена каша?
    Всяко одомашено от хората животно има свой див *аналог*, който и в момента оцелява без човешка помощ.
    Ще потретя, че животновъдството не е свързано единствено с консумацията на мео.
    За белия свят свят не знам, знам само, че над милиард души ще си умрат от радост, ако им поднесеш такива.

Мега фен
    Град
    <3
    Не знам за теб, ама аз нищо не губя от убиването на едно прасе, а печеля бая мезе...
    а можеш ли да си го заколиш докато е живо? Сам? И после да си го разфасоваш и сготвиш? Не, всъщност.. не го готви.. Нали животните ядат сурови другите животни. Та нали човека бил животно.. Е?
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Дай я насам.

Огромните пуснати стада може да си съществуват и без стопанин, който да ги коли и разфасова. Не виждам как големите фабрики за месо, откъдето идва и почти всичкото такова, което консумираш, помагат за наторяване на храстчетата и окосяват тревичката.
    Животновъдството не е свързано само с консумация на месо, откъдето и аргументът ти за животинския тор става невалиден.

немога
    наистина ли смяташ, че една пържола от 300 грама има по-голяма енергийна стойност от 40-50 чинии зърнена каша?
    пържолата има доста по голяма енерджи стойност от всеки растителен продукт и е фкусна, изяжда се бързо.
    Консумирам българско месо и тук няма никви големи ,,фабрики'' . Отново ще повторя. Нито искам да се храня със трева, нито с концентриран фураж, нито да сея пшеница след пшеница на всичкото отгоре - през зимата.

Всяко одомашено от хората животно има свой див *аналог*, който и в момента оцелява без човешка помощ.
    Ще потретя, че животновъдството не е свързано единствено с консумацията на мео.
    За белия свят свят не знам, знам само, че над милиард души ще си умрат от радост, ако им поднесеш такива.
    Има... и дивия аналаог на повечето животни е застрашен от изчезване....
    Ти кога последно нахрани негърче?

anonymous895156
    Guest
    Можеш ли да ги обориш, щом ги определяш с лека ръка за празни приказки?
    http://www.slate.com/articles/health...tibiotics.html

а можеш ли да си го заколиш докато е живо? Сам? И после да си го разфасоваш и сготвиш? Не, всъщност.. не го готви.. Нали животните ядат сурови другите животни. Та нали човека бил животно.. Е?
    Мога, да. Ако съм достатъчно гладен, мога и да му прегризя гръкляна, но това не значи, че ми е приятно да гледам страданието му, че съм садист, етц... Значи само, че ми се яде пържола, а такава, която да расте на нивата, няма.

Мега фен Аватара на skatew
    Идеята е, че количеството фураж (някой за това може да се хване, че няма как да ядем фураж, но ако площите, които се заемат за отглеждането му се използват за гледане на висококачествени сортове плодове/зеленчуци, има как) , което се използва за храненето на едно прасе например, гледано за месо, има много по-голяма ''енергийна стойност'' отколкото самото месо. То е близко до акъла
    http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
    I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
    who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
    are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
    who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
    on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
    who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
    how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...

Мега фен
    не бе, мисля че за сега е горе долу добре

Идеята ми е не да обсъждаме тези наистина ненужни глупости, а това, което е наистина важно. Изначалната точка на всичко. Не това какъв се е родил човека, ама какво е правил преди не знам си колко хиляди години и т.н., а да кажем.. нека проследим пътя на логиката.. Нека си говорим за това какво се печели и какво се губи от това да се убиват или не животни..
    Печели се месо, което няма как да се вземе от другаде.
    Дори да оставиш настрана факта, че сме оцелели като биологичен вид заради хищничеството ни, в България излиза твърде скъпо да не ядеш месо т.е да поддържаш балансирана диета без да ти липсват каквито и да е вещества.

Можеш ли да ги обориш, щом ги определяш с лека ръка за празни приказки?
    http://www.slate.com/articles/health...tibiotics.html
    Ти можеш ли да ми докажеш, че няма извънземни? Аз ти казвам, че има! А обори ме!
    Тезата се защитава с достоверни аргументи, а не с аргумента "не можеш да ме обориш".

Дай я насам.

ne znam otkyde gi pravish teq smetki ama se symnqvam 300 grama koeto e kym 1/1000 ot srednoto teglo na 1na svinq 300-400kg da e = na 40-50 4inii,koito sa da kajem 20tina qdeneta na svinqta....a i ne mislq che chovechestvoto e ocelqvalo i e preodolqvala sqkwite problemi za da moje v zenita na razvitieto si da se vyrne v pyrvobitna forma....nqkak si nqma logika
    ako choveka beshe ostanal trevopasno ili tam plodoqdno li kvo e dali shteshe da e stignalo do tozi etap ot razvitieto si

общата ми култура по земеделие, която клони към нулата, ми казва, че трябва да редуваш различни сортове на една и съща почва, за да не я изтощиш
    Близо си Не само различни сортове, ами видове. Правят се цели сеитбообръщения от много различни кулури. Това се прави правилно, за да не изтощаваш почвата и за да не се нападат от едни и същи болести. А грешките трудно се оправят.

Мега фен
    Не само мога, навремето що гълъби изпуках с прашката и после сготвих и изядох. Само чистенето на перата им е проблем.
    Като вляза в секцията с месата на била и ми потичат лигите. Буквално.
    Отделно, че обичам сякви сурови меса - тартари, вълчи хапки, суши.

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    пържолата има доста по голяма енерджи стойност от всеки растителен продукт и е фкусна, изяжда се бързо.
    Консумирам българско месо и тук няма никви големи ,,фабрики'' . Отново ще повторя. Нито искам да се храня със трева, нито с концентриран фураж, нито да сея пшеница след пшеница на всичкото отгоре - през зимата.
    Не е така.
    Грубо казано, 85-90% от месото по родните пазари е вносно. Откъде си толкова сигурен, че месото, което купуваш, е българско и е било отгледано при весел фермер? Кюфтенца ядеш ли

Има... и дивия аналаог на повечето животни е застрашен от изчезване....
    Ти кога последно нахрани негърче?
    Тогава да ги опазим, не да ги ядем?
    Преди малко.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Печели се месо, което няма как да се вземе от другаде.
    Дори да оставиш настрана факта, че сме оцелели като биологичен вид заради хищничеството ни, в България излиза твърде скъпо да не ядеш месо т.е да поддържаш балансирана диета без да ти липсват каквито и да е вещества.
    ъъ извинявай, ама няма пържола/бут/каквото и да е друго месо на килограм под 5лв. За 5лв мога да си направя чудни картофи на фурна, със салата, докато ти ще си на едното си парче месо без гарнитура и хляб. В кауфланд за да си вземеш 3-4-5 парчета каквото и да е месо, ще дадеш 15+лв, за които 15лв можеш да си вземеш куп други неща, с които можеш да преядеш.. два пъти.
    4XCOKИ

няма как да ядем фураж, но ако площите, които се заемат за отглеждането му
    Абе, вие имате ли представа за какво говорите?! Фуража или поне един от видовете фураж, е обелката на зърнените култури и сламата, която иначе се изхвърля.

anonymous895156
    Guest
    Ти можеш ли да ми докажеш, че няма извънземни? Аз ти казвам, че има! А обори ме!
    Тезата се защитава с достоверни аргументи, а не с аргумента "не можеш да ме обориш".
    Епа, аз ти давам аргументи, ти си този, който ги отрича, без да се обосновава.

Цитирай Първоначално написано от socareless Виж мнението
    ne mislq che chovechestvoto e ocelqvalo i e preodolqvala sqkwite problemi za da moje v zenita na razvitieto si da se vyrne v pyrvobitna forma....nqkak si nqma logika
    ako choveka beshe ostanal trevopasno ili tam plodoqdno li kvo e dali shteshe da e stignalo do tozi etap ot razvitieto si
    Първобитна форма на съществуване ли е да даваш на организма си това, от което се нуждае? С какво ти помагат пържолите да се развиваш?

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Не само мога, навремето що гълъби изпуках с прашката и после сготвих и изядох. Само чистенето на перата им е проблем.
    Като вляза в секцията с месата на била и ми потичат лигите. Буквално.
    Отделно, че обичам сякви сурови меса - тартари, вълчи хапки, суши.
    Евала тогава.
    4XCOKИ

Идеята е, че количеството фураж (някой за това може да се хване, че няма как да ядем фураж, но ако площите, които се заемат за отглеждането му се използват за гледане на висококачествени сортове плодове/зеленчуци, има как) , което се използва за храненето на едно прасе например, гледано за месо, има много по-голяма ''енергийна стойност'' отколкото самото месо. То е близко до акъла
    аз през зимата не ям конценрирани семки

mhm,predpolagam ne ti vliza v smetkite,obache,che zasajdaneto i otglejdaneto na tezi plodove e choveshki trud,a choveshkiq trud e energiq,to ako stavashe tolkova lesno nali navsqkude shteshe da se otglejdat,nqmashe da ima gladuvashti po sveta,svetovanta ikonomika shteshe da cyfti i jivota shteshe da e rai,ama ne e tochno taka

Тогава да ги опазим, не да ги ядем?
    Преди малко.
    Аве, човек, ти тъп ли си?! Хората са опитомили животни, за да не им се налага да излизат и да ловят дивите им събратя... Колко хора се изхранват от лов на диви животни, че това да е проблемът? Ако, обаче, няма питомни животни, бая ще излязат да си ловят и никой няма да се грижи... Сещай се колко по-бързо ще се затрие видът!

Мега фен
    Град
    <3
    ама сега кой какво яде ли ще обсъждаме? Вече година (и 7 дни ^^) не ям месо и бая разнообразни неща си хапвам. И една тайна.. мега вкусни са!
    4XCOKИ

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си