- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- За вегетарианството
Много простотия изчетох в тая тема. Направо се чудя как може да има толкова ограничени хора. От една страна хората които твърдят, че хората не трябвало да ядат месо (били плодоядни) Смях голям. Хората са всеядни, и това може много лесно да се разбере точно по зъбите, вземете прочетете малко по темата, ама не в някой сайт за вегани. Хората не са месоядни, месоядни са котките, крокодилите и т.н. (за справка - зъбите) Хората не са и тревопасни (За справка проверете пак зъбите на тревопасните) Аз уважавам всеки който не яде месо, защото не му харесва или пък му е жал за животните (лицемерно наистина) обаче, да седите и да ми обяснявате как хората трябвало да ядат зарзават и бе били за месо няма как да стане. Аз обичам месо и ще ям месо. Ям всякакво месо и хич не ме бърка какво се убива за да се изяде това нещо. Дали на гепарда му пука, че е убил животно за да го изяде ? И много са ми забавни хората които не ядат месо за да не убиват, а в същото време ядат зеленчуци. Ами драги ми хора, марулята не пораства като я отрежеш (убиваш я).
Ти гепард ли си бе, многознайко? Сам ли си убиваш храната? НЕ. Отиваш до супермаркета и купуваш готово месо. Не се сравнявай с гепард, щото не си месояден, както сам отбеляза.
Гепардът НЯМА избор. Хищник е по всички параграфи.
Второ, искам статия от достоверен източник, че марулята има нервни клетки, тоест изпитва болка.
Климатроник, научи се да четеш етикетите на храните и тогава ми говори за химия.
като й резнеш главата на кокошката мислиш ли,че въобще усеща нещо?
Изследванията върху растения все още продължават. Това, че не изпитват болка под това което ние не разбираме, не означава че не усещат нищо. Да не говорим, че може да убиеш и животно без да усети болка, така че не мисля да се впускам в подробности. Сравнението с гепарда беше, че след като му се яде - яде. Гепарда яде само месо, аз ям всичко и нямам скрупули да изям животно. Ходя в магазина просто защото има, ако нямаше щеше да си го убия, одера, изкормя и сготвя собственоръчно. Та идеята ми е, че не ми е жал за храната и възприемам овцата по същият начин като марулята -> храна.
Последно редактирано от draid : 06-07-2014 на 18:15