- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Френски, Испански или Немски ?
Къде пък го намесваш френския като търсеност? Говори се само във Франция, буржоазните страни, които са малко и части от Канада. В Канада не е много почитан между другото.
Испанският е втори по говоримост в света след английския. Ако ще се гледа по това, той би му бил най-от полза. Но той си знае за себе си кое му е нужно.
Така е, и по-голямата част от официалните документите на ЕС изобщо не са френски, неее.В световната политика и дипломация този език също не се използва.
![]()
И това за Канада изобщо не е вярно. В Квебек, най-голямата канадска провинция и втората по население и икономическо развитие, френският е официален език.
И накрая един съвет към Цветомир - започни с испанския, френският ще те озори доста и само ще си създадеш негативни емоции от и спрямо него.
Welcome to the Jungle...
'Щото нали знаеш, сигурен си, че ще стане политик/дипломат и всичките му документи ще са на френски, плс. В Канада, да - говори се(все пак на 1/3 мисля, че им е баш роден), ама той едва ли ще мръдне от тук в близките години(освен ако не му се отвори възможност, което пожелавам на всеки офц.), заради ученето. Иначе си прав, че френския е зор. И аз все още си държа на думата - немски според мен е най-добре.
Пък аз ако трябваше да избирам м/у тия езици, тъй като имам малък опит с два от тях, щях да ги захвърля и да прелетя чак то Китай. ЛейдиДи си е доста права.
ПС; Лейди, доста си назад с инфото. Ъпдейтвай по-често.![]()
*сън*
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Да, ама най-говоримите езици са концентрирани в собствените си държави...
Английският е най-разпространен.
Испанският би ти бил полезен, ако си хвърлил око на Централна или Южна Америка (с изключение на Бразилия). В САЩ също е доста разпространен...
Френският е доста по-разпространен от немския, така че ако ти харесва, моят съвет е да учиш него. Нищо, че ти е труден. Ще свикнеш![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last