- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Бихте ли тръгнали с умствено изостанал/а
ти пък откога ме намрази
Или всъщност си непредубедена? В такъв случай може би заслужаваш да го дискутираме. Но за да го докажеш ще трябва да кажеш поне един (силен) аргумент против твоята страна.
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Честно ли?
Приятелят ми обясняваше, че при тях е забранено да имаш дете от бавноразвиващ се, но той е от Полша. Там и абортът е нелегален все още.
Ако си говорим за хора с наистина сериозни умствени проблеми, трудно е да си помислиш за сексуални отношения с подобен. Познавам един, който е голям сладур, но мисленето му е като на 3 годишно дете, а набор на баща ми. Затова и се радва да си играе с дечица.
Не говоря за лека форма на аутизъм или синдром на Даун. Но при тежките случаи няма как да се получи. Повечето от тях искат постоянни грижи, малко хора ще си го причинят. А и е трудно да си във връзка с някого, чието мислене не разбираш и той не оправдава очакванията ти за партньор.
Иначе, по всякакъв начин подкрепям помощта към интелигентните хора. Дори, надявам се, от септември да работя с млади хора с физически увреждания. Но разликата между човек в инвалидна количка, който учи в съседния курс и такъв, който е с мисленето на 2-годишно дете е огромна.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Най-вероятно си говорила с някой който ти е казал лоши неща за мен и сега не ме харесваш. Oh well, както искаш, само не ме замесвай.
Не. Най-малкото подобни хора имат ниска хигиена.
oh well, може би просто мозъка ми днес малфункционира
Мхм. Това и аз съм го забелязала сред малкото хора с Даун синдром, с които съм се сблъсквала.
Едно е да имаш някакъв недостатък, друго е целия ти характер да е базиран на това. Може да съм супер добродушна и отворена към заобикалящите ме ходещи мисли, ама все си мисля, че дори и моето любопитство и "мир" си имат лимит.
не, аз избягвам да общувам с бавни, какво остава за умствено изостанали, а тия дето са отговорили с да, въобще виждали ли са такъв човек?
и ясно че темата е ебавка
http://logopedico.com/narushenia/umstvena-izostanalost/
n00bs
като чета някои постове в темата, си мисля, че трябваше да добавя опция "аз самият съм такав/a"
Умствено изостаналите рядко търсят интимна любов, затова е и рядък въпрос. Тези, които я търсят са честни в любовта, но не могат да създадат семейство. Така, че зависи от възрастта и какво търся. Лично аз не бих се захванал с такъв човек, бих бил нечестен с такъв. Темата не е ебавка и Бареков сондира мнения колко от гласоподавателите във форума са със умствено изоставане. Явно има някаква изборна стратегия.
DisappointedDreamer, синдромът на Даун е генетично увреждане, а не умствено изоставане. Това много по-сериозен проблем.
^Напълно ясно ми е, че е генетично увреждане, наричано още trisomy 21 - знаеш защо. Но е свързано с умствена изостаналост.
За чукането не се иска акъл, а да си в няква степен жив.
Той отговора е ясен, няма смисъл да обяснявам защо не бих, но докато четях се сетих как напоследък забелязвам случаи на изключително грозни постъпки. Говоря за добротата (наивността на изостаналите), ползата от тях и секса с тях от уж зрелите хора. Що за човек трябва си? Да подариш една вафла на видно не добре жена с цел гавра и извращения, колко подъл боклук трябва си?!
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Че, ако я обичам... какво значение има дали е с ръце, без ум или какъв цвят на кожата е?
Зависи за каква степен на изостаналост говорим.
Не бих, аз държа на интелекта. Трябва да има за какво да си говорим.
бахти малоумния боклук
ами то и 5 годишната ти дъщеря може да се съгласи да изяде семенната кашичка, приготвена й от таткото психопат, какво лошо? същата изродщина е
Holly, той малките деца ги залъгва, тъй че ко му говорим
съгласна съм с Violenza
иначе аз не бих тръгнала, не ме привличат
бих се грижила за такъв човек, ако ми се наложи или за да помогна, но нищо повече
Последно редактирано от galaxy29 : 07-04-2014 на 22:04
А тогава кой определя какво е редно? Откъде накъде са длъжни някои хора, та дори трайно умствено изостанали, да си определят ценностите на живота по нечии кодекс, нямат ли право на собствени амбиции и мечти?
А и говорим за неща, които не нараняват никого. Не казвам че е етично да им дадеш хероин, защото някои неща крият странични ефекти, които те нямат адекватността да осъзнаят.
едит: @галакси: сега видях коментара ти, но не мисля да ти отговарям докато не почнеш да се държиш зряло. При всички случаи, същите аргументи важат и по това което написа.
Последно редактирано от StringTheoryPracticist : 07-04-2014 на 22:04