- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Той е извън категорията ми, но е сладък
Държа да отбележа, че с написаното долу не целя да се самоизтъквам и да правя нещата да изглеждат така, сякаш съм нещо повече от момичетата тук (въпреки че в общия случай това е истина.) Просто търся място, на което да излея дълбоко потисканите от моя страна чувства и да получа адекватен съвет относно ситуацията, в която се озовах.
Като малка не бях красива, нито дори симпатична (говорим за пет-шестгодишно момиченце), имах ниско самочувствие и непрестанно се увивах в пашкула на фабулозната си интровертност. Имам прекалено властна майка, благодарение на която тогава мислех, че от мен няма да излезе нищо, ако не заживея с кривия ми нос, забит в поредния учебник или книга. Въпреки всички подигравки на детската площадка, въпреки това, че собствената ми майка негласно ми заявяваше, че съм по-малко от другите заради външния ми вид а ла грозната Бети, аз не се бламирах, не загубих конфиденс и ето ме днес – тринайсетгодишна млада дама с изключително богат речник и обща култура, владееща два чужди езика на високо ниво и способна да завърти главата на всяко момче със задълбочените си познания по приложна психология. Да не забравяме и външния ми вид – вярвам, повечето момичета тук биха завидели за него.
От началото на учебната година имам връзка с момче, по-голямо от мен с две години. Той е умен и мил, доста богат и не особено красив, което почти напълно се вписва в представите ми за мечтано гадже. Проблемът е, че чувствата ми към него бяха силни само в началото, с времето закърняха и любовта си отиде. За жалост – само от моя страна. Невероятно, но аз се превърнах в тийнейджърската му тръпка, а той – в лепка, която не ми оставя миг спокойствие от псевдоромантични жестове и желание да се докаже като мой принц. Дори се опитва да пише поезия за мен, уф.
От две седмици съм на море с родителите си, отседнали сме в луксозен хотел. На курорта се запознах с Дани – 16-годишен сладур, към когото започнах да изпитвам чувства, които никога не съм имала към друго момче. Той ми предложи преди няколко дни и аз приех. Пропуснах да му спомена за другата си връзка, но не мисля, че това е проблем, тъй като реално не изпитвам никакви чувства към Петър. Като всяка приказка с принцеса и каляска обаче тук също има нещо не-по-реда-си. Колкото и да не ми се иска да го призная, Дани е леко глуповат за мен, а и родителите му не са нищо особено. Единственото му качество, което ме накара да се влюбя в него, е, че е доста красив. Вместо да обсъждаме световна политика или изкуство, например, той ми говори за Световното по футбол. Мъже...
Още утре смятам да зарежа Петър във Фейсбук и да разбия подгизналото му с холестерол сърчице, но ме терзае въпросът какво ще правя след това. Дани е от София и ще може да се виждаме през цялата година, но, за Бога, как ще го представя на приятелите си? Първоначално ще ми завидят за сексапилното му излъчване и възрастта му, естествено, но когато разберат, че в главата му има само футболни топки и бръмбари, ще започнат ме гледат единствено със съжаление и подигравателно снизхождение. А родителите ми? Не казвам, че са повърхностни богаташи, но те държат на това човекът до мен да е добре материално осигурен, което в случая не е така. Друго нещо, което няма да харесат, е, че не учи в престижно училище, а в пропаднало такова. Оценките му също са зле...
С няколко думи – той е под моята категория, но го харесвам и животинският ми нагон да се възползвам от красивите му гени започва да надделява над здравия разум. Не мога да потърся съвет от родителите или приятелките си, защото те знаят и за Петър и ще плъзнат клюки за мен, затова се обръщам към вас с апел да ми дадете най-подходящия за моментното ми положение съвет. Наистина се нуждая от такъв, защото напоследък се чувствам... празна.
Мисля, че малко се превземаш в повече и трябва да се поспреш.
Свикнала съм по-нисши от мен да се съмняват в интелекта ми заради една или две постъпки, които не се вписват в глупавата им стандартна ценностна система. Сега ще ви помоля да не се отплесвате повече и да ми дадете съвет, ако сте способни да измислите нещо такова.
'земи това самочувствие![]()
When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (
Би ли обяснила в какъв смисъл си употребила "подгизнало от холестерол сърчице"?
И кои два езика знаеш на високо ниво?
Сподели и мнението си за ситуацията в Украйна.
Наясно сме, че си трол, но все пак ми е любопитно.
Отговаряш ми, аз ти връщам жеста със съвета, който търсиш.
Ти ако беше толкова умна сама щеше да си дадеш съвета, който за нас е очевиден.
В смисъла на "Петър е грозен дебелак с четири байпаса, който е влюбен в мен." Май полисемията ти е чуждо понятие?
Живяла съм в Мадрид четири години и знам отлично испански, другият език, с който съм много добре запозната от ранна възраст, е английски. Следващата учебна година ще изучавам интензивно френски език.
По отношение на Украйна мога да кажа много неща, но смятам, че прозападната ми позиция говори достатъчно красноречиво за мнението ми по въпроса. Надявам се час по-скоро напрежението там да утихне и Путин да спре да си играе на Господ с държавите, попаднали в зоните му на влияние.
Чакам съвета ти, пловдивчанке.![]()
прочетох малко и ми стигаше
ще плюеш деца в кенефите на дискотеките, но ми се правиш на алета оушън тука
силно вярвам, че е трол
n00bs
Ха, винаги са ме ласкали хората, които ме мислят за трол. Нормално е да смятате така, все пак изключително рядко се намират толкова интелигентни момичета на 13-годишна възраст.
Жалко само, че никой не пожела да ми даде съвет.
О, ти не си интелигентна, мила![]()
Я, виж ти, поредната форумна примадона, взела се за Еркюлея Джоунс, се смята за застрашена от тринайсетгодишно интелигентно момиче. Бих се засмяла, ако не беше тъжно.
Докъде ли не водят женските злоба и желание за себедоказване?
Послеслов: По темата, моля.
Не знам колко учебници си изчела, но със сигурност си чела повече приказки отколкото трябва. Очевидно не знаеш къде се намираш. Не мисля, че някой се интересува от факта, че си била с родителите си в луксозен хотел. На 13 години си се впуснала твърде много в тези любовни афери. Хубаво е, ме имаш самочувствие, но мисля, че ти идва в повече, всеки си има своя чар, най-вероятно и ти имаш твоя,чно не може да наричаш хората " по-нисши" от теб. Не си единственото момиче, което знае няколко езика на тази възраст, начетено е и същевременно има хубав външен вид.
Относно Двете момчета, извинявам се за думата, която ще употребя, но въпреки, че твърдиш, ме си интелигентна, смятам, че разсъждаваш по много малоумен начин. Имаш връзка с момче, което казваш, че е грозно, но също така и богато, очевидно за теб, поне аз така разбирам, те интересува финансовото положение на даден човек. На 13 си, от сега ли гледаш в портфейлите? За другото момче, Дани, защо му е на някой да ти завижда, виждам ги всеки ден такива като теб, които ходят с по-големи. Тук отново гледаш финансовите възможности на момчето. Убедена съм, че не ходи с друпи, облича се нормално, не знам какво повече искаш. + това е съвсем нормално да говори за футбол,чтова са неща, които повечето момчета ги интересуват, може да разбира нещо от политика, колкото за обща култура, но защо му е да я коментира. Щом си го харесала или го харесваш такъв, или не се прави на сърцеразбивачка и остави момчето на мира.
Относно въпроса,който ти беше зададен за Украйна, не е гаранция, че знаеш нещо, всички имаме интернет, всеки може да отвори, да прочете малко и да отговори или да попита родителите си.
П.С. Един малък съвет от мен, не се прави на голяма аристократка, слез на земята и се дръж малко по-нормашно. Самият факт, че се смяташ за нещо много повече от другите, те прави дори по-нисша от тях.
Бях ти подготвила един дълъг пост, пълен с укори към инфантилното ти поведение и неадекватния пост и съвети как да пораснеш и да дойдеш на моя акъл, но не мисля, че има смисъл да ти го пращам - ти пак ще продължиш да мислиш като кон с капаци и да ми завиждаш. Успех, слънчице!
Да не бягам от темата - преди малко скъсах с Петър и виждам, че го приема доста тежко. Дано да си намери друга свинка като него, с която да си квичат.