.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 526

Hybrid View

Супер фен Аватара на paradosou
    Ех, ако още бях на невероятно ироничната вълна от преди няколко часа, щеше да се получи забавно . В никакъв случай не се смятам за върховен арбитър или каквото и да е подобно, обаче, golemiq_korab_minava, да се говори за жертви в днешно време не е особено уместно. Просто е патриотично оцветено, а за мен поне епохата на патриотизма отдавна е в миналото и няма причина да се връща. Прекрасно е, разбира се, да виждаш "голямата картина", респективно да правиш услуги, да даваш много от себе си в името на общия прогрес... Може би само това има истински смисъл. Все пак за жертви може да се говори само доколкото лесен успех няма и хората се лишават от навици/удобства/време/каквото ви хрумне, за да си постигнат целта (след което да си поставят нова). Отплеснах се. Мисълта ми беше, че тези "жертви" /кавичките тук са голеееми/ са различни от някогашните. Някогашните често са били просто недообмислени. Реално едва ли има кой знае каква база за сравнение; хубавото е, че сравнения не са и нужни ;р.
    Глобализмът сам по себе си съвсем не е лош. Отделна тема е, че и той стабилно се опорочава, хах. За патриотичните нагласи - нека си ги имат хората. Аз обаче правя разлика между умерена привързаност и престараване. Няма нищо привлекателно в схващания, които толкова величаят коя да е страна, че чак в тях се промъква безкрайна критика/омраза към "другите".
    Последно редактирано от paradosou : 08-10-2014 на 08:10

Цитирай Първоначално написано от paradosou Виж мнението
    Ех, ако още бях на невероятно ироничната вълна от преди няколко часа, щеше да се получи забавно . В никакъв случай не се смятам за върховен арбитър или каквото и да е подобно, обаче, golemiq_korab_minava, да се говори за жертви в днешно време не е особено уместно. Просто е патриотично оцветено, а за мен поне епохата на патриотизма отдавна е в миналото и няма причина да се връща. Прекрасно е, разбира се, да виждаш "голямата картина", респективно да правиш услуги, да даваш много от себе си в името на общия прогрес... Може би само това има истински смисъл. Все пак за жертви може да се говори само доколкото лесен успех няма и хората се лишават от навици/удобства/време/каквото ви хрумне, за да си постигнат целта (след което да си поставят нова). Отплеснах се. Мисълта ми беше, че тези "жертви" /кавичките тук са голеееми/ са различни от някогашните. Някогашните често са били просто недообмислени. Реално едва ли има кой знае каква база за сравнение; хубавото е, че сравнения не са и нужни ;р.
    Глобализмът сам по себе си съвсем не е лош. Отделна тема е, че и той стабилно се опорочава, хах. За патриотичните нагласи - нека си ги имат хората. Аз обаче правя разлика между умерена привързаност и престараване. Няма нищо привлекателно в схващания, които толкова величаят коя да е страна, че чак в тях се промъква безкрайна критика/омраза към "другите".
    Не те разбрах. Кое е омраза към ''другите''?
    Нопротив, жертви се искат и в единия вариянт, и в другия случай. Тоест - по пряк и косвен начин. Лошото е, че още ги няма тези хора, с подобно мислене. Аз пиша с факти, а именно те сочат, че ако така продължава скоро време българите в България ще са по-малко от циганите. И понеже оставащото население не може да се пребори - ще започнат масови ескалации. Всички ние губим най-много от санкциите и новата студена война с Русия, така че не се знае какво ще следва и как ще се развият нещата след като РФ нахлуе в Украйна. На хората им е писнало вече и всички знае, че в тази система вече доказано от 25 години не можем да направим нищо за себе си.

Супер фен Аватара на paradosou
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    често националистите толкова се вживяват в качествата на родното, че възприемат чуждото като по презумпция по-...бледо, примерно, въпреки че така е меко казано
    Последно редактирано от paradosou : 08-10-2014 на 19:20

anonymous895156
    Guest
    Нопротив, жертви се искат и в единия вариянт, и в другия случай. Тоест - по пряк и косвен начин. Лошото е, че още ги няма тези хора, с подобно мислене. Аз пиша с факти, а именно те сочат, че ако така продължава скоро време българите в България ще са по-малко от циганите. И понеже оставащото население не може да се пребори - ще започнат масови ескалации. Всички ние губим най-много от санкциите и новата студена война с Русия, така че не се знае какво ще следва и как ще се развият нещата след като РФ нахлуе в Украйна. На хората им е писнало вече и всички знае, че в тази система вече доказано от 25 години не можем да направим нищо за себе си.
    И това означава, че не трябва да емигрираме?

Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    И това означава, че не трябва да емигрираме?
    Това означава, че трябва да си променим мисленето, светогледа и да се обединим към една обща кауза - България.

Омразата се провокира от безисходицата и неспособността да се пребориш цивилизовано. Тогава се стига до крайности. Системата е против теб и всеки потенциален човек се превръща в мишена. Аз не мога да обичам хора, които постоянно говорят против народността си. Когато обаче същите започнат да се месят и сами да провокират по различни позиции национални проблеми и тнт. - няма начин един самоуважаващ се патриот, който държи на думата си - да не се изнерви.
    А патриотизмът също произлиза от егото. Кой знае. Но е по-скоро чувство за самосъхранение, когато знаеш, че домът ти е под заплаха. Времената се менят, но много от идеалите на човечеството си остават едни. И хората, които се чувстват добре в свои води - искат да си ги защитят. Дали Левски се питам аз, дали толкова е обичал целия си народ, колкото България и това, че не е искал да бяга в чужбина, ами да промени ,,системата'' в неговия дом?
    Не знам. Аз не съм голям патриот, но искам да има живот на тази земя.

anonymous895156
    Guest
    Това означава, че трябва да си променим мисленето, светогледа и да се обединим към една обща кауза - България.
    не, това означава, че ти искаш да го направим
    другото тлдр помак

Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    не, това означава, че ти искаш да го направим
    другото тлдр помак
    ами колкото да не ти се иска, поради тъпо бездействие и бавене = както и преди е ставалоо, така и сега - ще се стигне до клане хах

ами колкото да не ти се иска, поради тъпо бездействие и бавене = както и преди е ставалоо, така и сега - ще се стигне до клане хах
    Искаш да решиш проблема цивилизовано,а искаш да изтребиш циганите и смяташ евреите за враг номер 1.
    Това е,ъм,тоооооолкова цивилизовано и патриотично

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си