.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 48

Hybrid View

Мега фен
    Лъжа и истина няма извън човека, но за мен истинската същността на човека е Бог. Тоест Бог не е нещо извън човека.

Всъщност прав си за почти всичко което казваш, не знам как до го обясня, просто през вярата се чувствам себе си, нито ме подтиска, нито се чувствам роб, чувствам се себе си и ми харесва.

Според мен човек намира истината когато спре да изпитва нужда от нещо външно от нея. А е намерил всичко вътре в нея и я е припознал като себе си т.е. той не чувства истината като нещо външно от себе си, а в истината е намерил самия себе си и вече не иска без истината, защото разбира че без нея той изобщо не е бил себе си, а онова предишното състояние е било заблуда. (Човек не може да разбере, че е бил в заблуда ако не опита от истината и затова най-често приема, че заблудата е истината и си вика абе такъв е живота виж ги пък тия тъпите вярващи).
    Ако правиш нещо вън от себе то е само заради нужда на тялото за да живее, а не заради невроза в душата, защото душата намери всичко нужно в истината, а ако не го намира и тръгва да го търси вън от нея, значи това просто не е била истината, а се е хванал на някоя въдица или сам се самозалъгваш. В истината душата се чувства себе си, а щом се чувства себе си тя не може да и липсва нещо извън истината т.е. извън себе си, просто спира да търси, а само гледа как да се усъвършенства в нея.

ПП: май нещо се пооплетох
    Последно редактирано от defender : 08-12-2014 на 21:51

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Тоест Бог не е нещо извън човека.
    Радвам се, че мислиш така, но...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си