.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 406

Hybrid View

Супер фен Аватара на Deadlock
    Да имаш престижно образование, доходоносна работа, да лягаш в 10, да бъдеш успял и примерен по всички параграфи... не значи, че си разбрал живота по-добре. А между другото, не те спасява и от това, на 40 да се паникьосаш, че си пропилял времето си.

"Примерите", които имате около вас, са всъщност хора и може би е идея да се замислите какво става в главите ми, а не просто да кажете колко грешат и каква мързелива сган са. Този подход, тоест да се приближиш към различния от теб, ама не с рогата напред, не би донесъл от удоволствието да си над другия, и затова не бил породил нито статията, нито интереса към нея. Ама хайде да пробваме?

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Deadlock Виж мнението
    Да имаш престижно образование, доходоносна работа, да лягаш в 10, да бъдеш успял и примерен по всички параграфи... не значи, че си разбрал живота по-добре.
    Нито пък са гаранция, че ще си щастлив.

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Нито пък са гаранция, че ще си щастлив.
    статистиката дори сочи обратното. случаите на самоубийства и дрогиране при звездите и милионерите са повече.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Deadlock Виж мнението
    "Примерите", които имате около вас, са всъщност хора и може би е идея да се замислите какво става в главите ми, а не просто да кажете колко грешат и каква мързелива сган са. Този подход, тоест да се приближиш към различния от теб, ама не с рогата напред, не би донесъл от удоволствието да си над другия, и затова не бил породил нито статията, нито интереса към нея. Ама хайде да пробваме?
    Ужасно мразя да ме обвиняват, че поставям хората в категории, когато самите те ме категоризират. Аз много добре познавам хората, за които говоря. И никога не съм подхождала с рогата напред към тях. Напротив, говорили сме, питала съм, получавала съм отговори и много добре знам как и защо го мислят. Всъщност, дори до някъде ги разбирам. Това, което не разбирам е защо не осъзнават, че в даден момент ресурсната осигуреност, на която разчитат, ще секне. И това, което им остава, е да разчитат на някой друг да поеме грижата за тях. Съзнавам, че те са по-скоро изключения, отколкото правило, но е супер тъпо да се отрича, че съществуват.
    Но може би този спор е излишен, защото аз съм твърде повлияна от конкретните примери около себе си.
    Човек има глава на раменете си и разбира се, че ако има финансовата и психическа възможност, ще избере да лежи по цял ден по гръб. Ако аз имах този избор, сигурно и аз щях да постъпя така, знам ли.

И да, съгласна съм с кораба, че вината е на родителите. Тяхна работа е в даден момент да накарат милото гардже да отлети от семейното гнездо.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си