- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Съвременните 30 годишни младежи
Да имаш престижно образование, доходоносна работа, да лягаш в 10, да бъдеш успял и примерен по всички параграфи... не значи, че си разбрал живота по-добре. А между другото, не те спасява и от това, на 40 да се паникьосаш, че си пропилял времето си.
"Примерите", които имате около вас, са всъщност хора и може би е идея да се замислите какво става в главите ми, а не просто да кажете колко грешат и каква мързелива сган са. Този подход, тоест да се приближиш към различния от теб, ама не с рогата напред, не би донесъл от удоволствието да си над другия, и затова не бил породил нито статията, нито интереса към нея. Ама хайде да пробваме?
Ужасно мразя да ме обвиняват, че поставям хората в категории, когато самите те ме категоризират. Аз много добре познавам хората, за които говоря. И никога не съм подхождала с рогата напред към тях. Напротив, говорили сме, питала съм, получавала съм отговори и много добре знам как и защо го мислят. Всъщност, дори до някъде ги разбирам. Това, което не разбирам е защо не осъзнават, че в даден момент ресурсната осигуреност, на която разчитат, ще секне. И това, което им остава, е да разчитат на някой друг да поеме грижата за тях. Съзнавам, че те са по-скоро изключения, отколкото правило, но е супер тъпо да се отрича, че съществуват.
Но може би този спор е излишен, защото аз съм твърде повлияна от конкретните примери около себе си.
Човек има глава на раменете си и разбира се, че ако има финансовата и психическа възможност, ще избере да лежи по цял ден по гръб. Ако аз имах този избор, сигурно и аз щях да постъпя така, знам ли.
И да, съгласна съм с кораба, че вината е на родителите. Тяхна работа е в даден момент да накарат милото гардже да отлети от семейното гнездо.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last