.
Отговор в тема
Страница 6 от 17 ПървиПърви ... 234567891016 ... ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 406
    Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Така и така оспамихте, kalpazanka би ли ми казала какъв е смисъла от ГП-тата? Аз моето от 5+ години не съм го виждал а и нямам желание защото тя, освен да изписва безполезни антибиотици, друго май не може да прави.
    По смисъла на здравната реформа джипито е филтър към болничната помощ. Идеята е да се намалят разходите за болнично лечение.
    Иначе за антибиотиците не смея нищо да казвам. Зависи прави ли се микробиология, доколко е читава тази микробиология и доколко резултатът е достоверен, дали се изписват патентни продукти или генерика, какъв е дозовият режим и т. н. Понякога АБ се влияят от прием на други медикаменти и храни.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    По смисъла на здравната реформа джипито е филтър към болничната помощ. Идеята е да се намалят разходите за болнично лечение.
    Иначе за антибиотиците не смея нищо да казвам. Зависи прави ли се микробиология, доколко е читава тази микробиология и доколко резултатът е достоверен, дали се изписват патентни продукти или генерика, какъв е дозовият режим и т. н. Понякога АБ се влияят от прием на други медикаменти и храни.
    Последно ходих при нея за синузит, беше преди много години. И тя направо антибиотици, па дори не си направи труда да провери тоя синузит дали не е вирусен или гъбичен.

Мега фен Аватара на 102
    да се върнем на глупачката и статията и ако обичате
    искам да помоля дейните в темата да отговорят на един елементарен въпрос /айде два/
    ако някой /да речем въпросната/ ви ги каже всички тези неща на живо какво ще си помислите за нея /ама честно/
    и по-скоро към мъжката част -> виждате я, виждате и и текста който е изпуснала изпод пръстите си
    - бихте ли я ебали ? /може и момичетата да отговорят/

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    не бих, а на живо, не бих и останал длъжен откъм съчинения за живота
    n00bs

Град
    пространството на Дисе
    Последно ходих при нея за синузит, беше преди много години. И тя направо антибиотици, па дори не си направи труда да провери тоя синузит дали не е вирусен или гъбичен.
    Точно затова казах микробиология /с антибиограма/, защото понякога има изненади. Не бях виждала в практиката си синузит от кандида, но и тва ми беше дошло до главата. Очаквах анаероби или атипичен, но кандида
    Отделно проникваемостта на АБ в костни структури е различна и това трябва да се има предвид.
    Пак не пречи да ти даде рецепта за антибиотик емпирично, но да ти вземе материал за МБ и след 72 часа, като излезе резултатът, евентуално да смени антибиотика с по-подходящ.

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    http://binar.bg/18605/stranata-na-30-godishnite-mladi/

Интересно ми е мнението ви по въпроса
    Има граница между сатира с елементи на забава и hate, авторката я е прекрачила в полза на второто. Някакси не е нормално подобна банална случка, i.e., група хора да се върнат подпийнали рано сутринта и да ти вдигнат шум, да отприщи такава вълна от негодувание по адрес на цяла една възрастова група. Или пък това се явява някакъв бунтарско-агресивен стил на писане, с който аз не съм запозната. Както и да е, blah, нещо не успя да ми стане скандално.

Мега фен
    Blab, интересно мнение. Благородно завиждам на хора, които могат така елегантно да си изразяват мислите.

Но не съм съгласен с част от тях. Консуматорското общество винаги се свързва с материализъм. Това е стремеж да демонстрираш благосъстояние, да покажеш превъзходство чрез вещи, да докажеш лични качества с придобивки и говори за посредственост.
    Нещо което може да се разбере, ако питаш едните и другите защо са отишли в университет, примерно.
    Консуматорите в повечето случай отиват за да имат по-добра работа, да печелят повече пари, а не за да научат нещо и да станат по-добри в полето което са си избрали или за да бъдат полезни на хората.
    Та в този ред на мисли, хедонистите са по-добри от консуматорите и са над тях. Поне в моите очи.

Мега фен
    ^май говориш за комплексари, не за консуматори

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    ^май говориш за комплексари, не за консуматори
    Що бе :Д
    тва е консумацията. Емулацията на нацията :Д
    Бедните се мъчат да подражават на богатите. Богатите на по-богатите, а най-богатите на известните.
    Йерархия.

Шегата настрана, но имам приятел който учи медицина ' `щото падат добри пари'.
    Последно редактирано от Aeternal : 08-17-2014 на 07:59

Град
    пространството на Дисе

Със специалности, в които специализацията е изцяло заплатена от специализиращия, щото държавата не отпуска бройки държавна поръчка, има да чака поне до 30 да почнат да му падат добри пари

Мега фен Аватара на 102
    доктор енчев каза да заповядате по всяко време
    гледал че сте умни и начетени прекрасници
    ся малко и образа да опраете

Мега фен
    да аз имам един познат завърши стоматология и обикаляше да си търси деца за практика лол горкия сигурно като пълен педофил се е чувствал. мен ще ме е страх някой да не вземе да се обърка и да ме строши от бой

Мега фен Аватара на 102
    бе ако случиш на място айде нека да има пари в стоматологията

Мега фен

Със специалности, в които специализацията е изцяло заплатена от специализиращия, щото държавата не отпуска бройки държавна поръчка, има да чака поне до 30 да почнат да му падат добри пари
    Абе техните и 2мата са лекари, не им липсват пари и не вярвам да го оставят гладен :Д

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    доктор енчев каза да заповядате по всяко време
    гледал че сте умни и начетени прекрасници
    ся малко и образа да опраете
    Честно, не разбирам тези, които се подлагат на уголемяване на бюст, липосукции и прочие. Та то едно естествено раждане боли, та майка плаче, пък да се подложиш доброволно на такива мъки, не, мерси.

Попълване с хиалурон, ботокс, мезоконци, плазма- ОК, ама другите зверства с пълна упойка... И синините и отоците след това, баси, наистина не разбирам колко смелост се изисква, за да легнеш доброволно под ножа.
    Аз при болки вдясно изтръпвам от ужас да не е апендицит, при все че тук се работи лапароскопски...

Мега фен Аватара на 102
    нещо ми подсказва че не си дебела

Град
    пространството на Дисе
    Не съм, понеже знам какво ме чака, ако напълнея- инсулинова резистентност, увеличен риск от рак на ендометриума и гърдата заради хормоналноактивната мастна тъкан /заради ензима ароматаза, който обръща нормалното количество андрогени в естрогени/ и оттам се завърта един порочен кръг И на стерилитет и човек се присъединява неволно към контингента на ин-витро клиниките.
    Изобщо, колкото по-малко знаеш, толкова по-спокойно спиш.

Мега фен Аватара на 102
    винаги са ми били много смешни медицинските работници как всичко го прекарват през докторска лекарска и т.н. призма

Град
    пространството на Дисе
    Виж, никой не е застрахован от болести, но това не пречи да се опитва да контролира някои състояния. Теглото е едното, другото са нивата на холестерол и триглицериди, третото е кръвна захар на гладно. Аз лично пускам и ПКК и серумни белтъци, но това са си лично мои извращения заради вечния ми латентен железен дефицит и леката хипопротеинемия.

Мега фен
    Секс, спорт и чесън. Други лекарсва не приемам. Евентуално аналгин 1-2 пъти годишно. :Д

anonymous708973
    Guest

Поне 6 човека от класа ми записаха медицина, и то точно по тази причина.
    Бащата на единия е най-известният гинеколог в Пловдив, бащата на другия е шеф на една голяма болница, (бащата на бивша съученичка - шеф на друга, жена му - завеждаща педиатрия), на третия - завеждащ отделение. Никак не са зле финансово.

Град
    пространството на Дисе
    Така да, да имаш дядо владика, определено е по-лесно. Мисълта ми е, че ако мама и тате са с по-обикновени професии и чавето няма гръб и/или рамо, там вече историята е малко по-хард. И със зачисляване, и с намиране на място и подписване на договор и т. н. Пък като болницата те накара да подпишеш договор, с който се отказваш от полагащите ти се по наредба 2 МРЗ бруто, тогава вече замирисва и на хард-кор.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Поне 6 човека от класа ми записаха медицина, и то точно по тази причина.
    Бащата на единия е най-известният гинеколог в Пловдив, бащата на другия е шеф на една голяма болница, (бащата на бивша съученичка - шеф на друга, жена му - завеждаща педиатрия), на третия - завеждащ отделение. Никак не са зле финансово.
    Какво да кажем...
    Реплика на един друг приятел: "Като знам какъв инженер съм - ме е страх да отида на лекар".

Град
    пространството на Дисе
    Какво да кажем...
    Реплика на един друг приятел: "Като знам какъв инженер съм - ме е страх да отида на лекар".
    Всяко стадо си има мърша, какво да кажем.

Мега фен
    Всяко стадо си има мърша, какво да кажем.
    Абсолютно, по никакъв начин не се мъча да омаловажа труда на лекарите.

Но би трябвало лекарите да са лекари по хуманни причини, а не финансови.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си