.
Отговор в тема
Страница 7 от 17 ПървиПърви ... 34567891011 ... ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 406
    Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Мен ако питаш, цедката трябва да е жестока, а не всеки, който успее да влезе, да излиза дипломиран доктор въпреки фрапиращи въпроси като "Ама то перитонеумът не е ли само 1 лист?" или бъркащ инхибиторите на протонната помпа с Н2-блокерите и то на държавен изпит!, или пък смятащ, че фетална морфология на плода се прави само на 4Д-ехограф.

Под тва за хуманните причини се подписвам с всички налични крайници.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на 102
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Секс, спорт и чесън. Други лекарсва не приемам. Евентуално аналгин 1-2 пъти годишно. :Д
    пропуснал сте вино

anonymous708973
    Guest
    Да, защото толкова много хора умират за работата си единствено и само заради вътрешно удовлетворение.
    Само дето не то ви купува хляба.

Предпочитам лекар, който ми пуска всяка необходима процедура, с мотива, че иска да си заслужи парите и добрата репутация... отколкото лекар, който е започнал тази работа преди 20 години, но постепенно е загубил вяра в системата заради мизерните пари, които получава.
    Най-добрите лекари, при които съм била, изненадващо са едновременно страшно добре платени и страшно внимателни към пациента.

Повече от фен Аватара на Evterpa
    Град
    somewhere beyond the visible
    kalpazanka, имам спомени, че съм ти чела хубави мнения, обаче специално в тая тема пишеш уникално. На кого тук му е притрябвало да чете сложни медицински термини?! Имам усещането, че тва е вид изтъкване, и то със солидни размери.

Град
    пространството на Дисе
    Пантер, по-добре доктор, който има нюх, а не доктор, който иска да си заслужи хляба/името и действа по шаблон, пускайки изследвания и назначавайки процедури само от страх да не го насоли шефката после. Щото брутални издънки от малко камъче стават при супер добре платените и супер прехвалените.
    Медицината не е математика и 2+2 не прави 4.

Evterpa, свиркай кое не е ясно и обяснявам веднага.
    Микробиологичното изследване представлява взимане на материал от място, посаждането му на хранителна среда и отглеждането му 72 часа при температура и влажност, идентични с тези на човешкото тяло.
    Антибиограмата представлява залагане на дискове с антибиотици, а смисълът е да се наблюдава дали е чувствителен или устойчив на действието на АБ въпросният причинител.
    Н2- блокерите понижават киселинността на стомаха, обаче са по-старото поколение, към което се развива едно явление тахифилаксия- за да имат ефект, е необходимо да повишаваш дозата. Това е любимият на поколения българи фамотидин.
    Инхибиторите на протонната помпа /тва се намира на върха на стомашната клетка/ действат на друг принцип и са съвсем друг клас медикаменти. Тахифилаксия при тях няма. Тук спада така познатият ви от реклами омепразол.
    Феталната морфология е изследване, при което се гледа дали всичко при плода е наред и дали има големи/малки увреди. Прави се на апарат, който е двуизмерен. Гледа се гръбнак, сърце, крайници.
    Пък перитонеумът е пристенен и такъв, който обвива червата /най-общо казано отвън/. Между двата му листа се оформя празнина, която е стерилна. И херметически затворена при мъжа. При жената отвори към перитонеума са двете маточни тръби.

Ако нещо съм изпуснала, само кажи.

draid, каруцата се обърна след задявката с джипитата от човека паяк.

102, от поста ти си разбрах само никнейма.

Пантер, не мисля. То това не е радио, да го накараш да млъкне. *Повярвалите си* са опасни, тези, за които вече името работи за тях.
    Последно редактирано от kalpazanka : 08-17-2014 на 09:57

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

anonymous708973
    Guest
    Един обезверен лекар няма нюх - или дори да има, няма да му се довери.

Мега фен Аватара на draid
    Или аз не мога да чета или тва не е тема за лекарите ???

Мега фен Аватара на 102
    аььахьахьаьахьхьахьхх ььааььаььа kalpazankata ;dddd

Мега фен
    Калпазанке, така и така си се разписала, дано нямаш против да се възползвам ; освен ибупрофенът, някое друго обезболяващо, на което да не му се мръщят масово лекарите има ли ? От чисто любопитство питам, тъй като наскоро разбрах, че аналгинът, който тук хората си го пият като бонбонки, е забранен в целия западен свят. Всъщност други такива масово ползвани в Б-я лекарства има ли, които дори не се продават в цивилизования свят ? Тия прахчета аулин, които ги лапат ученичките, вредни ли са ?

Мега фен Аватара на 102
    сериозно ли питаш дали аулина е вреден

Мега фен
    питам нея, тъй като съм чувал, че разните мнения, че водил до проблеми с черния дроб, всъщност били пълни глупости и тн
    пък Гугъл в това отношение не е от особена полза. Не пия лекарства, но така и така се разводни темата - не пречи да питам

Мега фен Аватара на 102
    споко питч
    не се пали
    само спокойно
    сирак си
    откъм грижи

Мега фен
    :*

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Калпазанке, така и така си се разписала, дано нямаш против да се възползвам ; освен ибупрофенът, някое друго обезболяващо, на което да не му се мръщят масово лекарите има ли ? От чисто любопитство питам, тъй като наскоро разбрах, че аналгинът, който тук хората си го пият като бонбонки, е забранен в целия западен свят. Всъщност други такива масово ползвани в Б-я лекарства има ли, които дори не се продават в цивилизования свят ? Тия прахчета аулин, които ги лапат ученичките, вредни ли са ?
    Парацетамол таблетки по 1 грам. Максимална доза 4 таблетки дневно. Но тук е по лекарско предписание тази разфасовка. Иначе без рецепта може да се докопаш до парацетамол 500 мг. Тук търговското наименование е Дафалган.
    Иначе Аулин/нимезулид/ още преди години разбуни духовете с чернодробна токсичност и сърдечносъдова смъртност, както впрочем и онези обезболяващи от групата на коксибите- селективните инхибитори на ензима циклооксигеназа-2. Даже се водят дела в Щатите срещу фирмата производител.
    За аналгинът въпросът е малко двуяк. Има две групи хора от фармакологична гледна точка- бавни и бързи ацетилатори. Западняците спадат към бавните и за тях приемът на аналгин е проблем. За балканската популация, обаче, не е, тъй като ние сме бързи ацетилатори.

Сега за въпроса за западния/цивилизования свят- тук има много медикаменти, които не се използват в България. Примерно аборт се прави с Цитотек, който при нас не е разрешен за употреба. До 7 г. с. плодът се премахва медикаментозно, което спестява една пълна упойка и нанасяне на инфекция в матка/тръби при хирургичната интервенция.
    Отделно за профилактика на кръвоизливите след раждане се използва окситоцин, докато в България- Метергин. Да, ама хората тук са си направили труда да проучат въпроса, че Метергин се отразява негативно на слизането на кърмата, даже и пресича процеса и родилката не може да кърми бебешора, а трябва да го храни изкуствено, което не е най-здравословният и за двете страни вариант.
    Последно редактирано от kalpazanka : 08-17-2014 на 10:25

Мега фен
    ясно, мерси ;3

Калпазанката веднага усеща че у форуна се пише за медицина и са разкрепостява от кеф. :Д

Цитирай Първоначално написано от Evterpa Виж мнението
    kalpazanka, имам спомени, че съм ти чела хубави мнения, обаче специално в тая тема пишеш уникално. На кого тук му е притрябвало да чете сложни медицински термини?! Имам усещането, че тва е вид изтъкване, и то със солидни размери.
    Що бе, според мен не си личи, че учи медицина, всичко е много добре вързано с темата за 30-годишните млади хора и липсата на мотивация в техния живот.

Мега фен Аватара на galaxy29
    Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    пропуснал сте вино
    и ракия

Град
    пространството на Дисе
    Айде сега го обърнете на алкохолна тематика и докажете тезата на каката, дето е сътворила статията!

cookie dough, не съм студентка, но го приемам като комплимент

Големият кораб, човекът паяк се изнесе. Сега теб ли да подхващам?

мен не можеш да ме подхванеш. аз съм твоя призрак вечен ;д

Супер фен Аватара на RiB
    Ще кажа само, че са пълен минус тези хора :S

P.S. Да... цитирам още един по-голям минус ^^

Мега фен Аватара на galaxy29
    вкъщи ни свърши кис вода преди месец и така и не сме вземали нова
    с ракия си мажа ухапано от комари и други такива произшествия

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението

Големият кораб, човекът паяк се изнесе. Сега теб ли да подхващам?
    , въобще не съм усетил, трябва да се постараеш

П.С. 6+, че отваряш очите на интернет потребителите. Които имат навика да се доверяват на други потребители, които си нямат файда от медицина и лекарства, щото са на принципа: "моят приятел пробва и подейства, ако пробваш и ти ще подейства и при теб" <- в крайна сметка завършват плачейки при лекарят.
    Последно редактирано от SHPAIdURmeN : 08-17-2014 на 12:00
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен Аватара на draid
    Имам тука няколко кутии холандски парацетамол който ползвам предимно. Аналгина е вреден, обаче при силни болки една ампула в устата и решава проблема сравнително трайно и изключително бързо. За сваляне на температура също е учудващо чудодеен. Та в тоя ред на мисли, може да е вреден и да не се използва в голяма част от света, но аз изключително много уважавам ампулите аналгин. И все пак трябва да се използва внимателно, преди години бащата направи тежка алергия от аналгин.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    ^ нищо друго не ми оправя главоболието освен аналгин
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове