- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Какви са ни колите?
Ето я нашата колица :P
BMW 525i 1991г.
2.7 198к.с(сменена е главата)
Разход:12-14л(Извънградско),8-10л(Градско)
Имам някакъв проблем с качването на снимка затова с линка
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...c4817c95be5d57
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/...12&oe=54807F19
Хаха..сега ми стана мн смешно какво съм написал..градско ни харчи 9-9.5 до 10л и
извънградско - 7-7.5 до 8.5 зависи от карането.
Има и газова уредба и ако се кара на газ 7/100 на бензин 10/100 извънградско говоря.
П.П-Съжалявам малко за обърканите статуси малко по-нагоре![]()
,явно недоспиването си каза думата
![]()
Няма как да харчи по-малко газ от колкото бензин, особено ако не е газов инжекцион,проста сметка е това.
Благодаря, подобно !!! Единственто нещо, за което бих заменила тая кола е 124-ка ;дд
Не си падам по новите коли.. прекалено много електроника имат и съответно по-голям шанс да се развали.. а и с цялата тая електроника просстоо... няма я тръпката... не можеш да си бърникаш сам по колата с такъв кефф както по по-старите...
Можеш да си бърникаш и по кола с електроника. Просто инструментите, с които бърникаш са други![]()
Да лаптоп и малко инвестиция в софтуер(50€ в моя случай и 4€ за OBD кабел), но вече има и свободен софтуер. Колата ми е 2008-а и засега я поддържам със собствени сили. Многото електроника дори е донякъде плюс. Активирах си темпомат, който не се предлага за моето оборудване, само с малко ръчкане на софтуера и монтаж на ръчката. Нещата не са страшни, ако имаш интерес и четеш.
Последно редактирано от dimitar_ak : 08-17-2014 на 19:38
Това е най-общо казано за чистене на грешки... А, когато чисто хардуерно започне да се поврежда електрониката? един хубав осцилоскоп започва от 5-600лв...
Ето сега един пресен пример за усложняване на живота заради електрониката по моята кола, която е изключително малко, сравнено с кола след 2000-та година... Сложил съм си газ, но не мога да си направя центровката. Трябва да оставя 150лв в сервиз, за да ми монтират аванспроцесор, който да лъже електрониката и да дава предварение... Вместо просто да развия две болтчета и да си я наглася...
Не бих дал 5 бона за осцилоскоп след като 400Eur е най-скъпият компютър в колата ми, а обикновено не се повреждат компютрите. Газовите са друга бира. Те изолират изцяло системата за пълнене и запалване. Моторният компютър няма как да "хареса" това.
Правил съм го на 2-3 навигатора. Директен download на новите карти и запис върху SD картата.
2 124ки голВ 3 ГТИ и едно бело звер4е ->http://tonis601.snimka.bg/automobiles/benzi.828589
Сиромах човек, Астра Г '99 90 коня екотек![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Марка: Volkswagen
Модел: Passat
Година: '90
Мощност: 1.6, 90 коня, карборатор.
Разход: 9-10 градско, извънградско не съм засичал колко е, но е доста по-малко, някъде 6-7.
Сетих се, между другото, ама един ден след това, като един колега ми говори за бялата астра и нещо се сетих за тоя случайТи мани, ми днеска нещо ми прищрака, като арабин в пустиня летех.
![]()
Последно редактирано от prosto_chovek : 09-23-2014 на 18:53
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."