- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 12 клас - випуск 2014/2015
Бивши дванайсетокласници, които са минали през това сито казват да не си го набиваш отзад ако не си МЕГА добър. Уча немски вече пета година и отказвам да помисля за него на ДЗИ. Отделно дето за втора матура мисля да си омеша картите с географията пък да видим какво ще излезе.
Иначе хич не ми беше развълнувано, хич не ми се почваше, бях уплашена и отказвах да приема факта, че трябва на всяка цена. Сега се чувствам спокойна и мотивирана за учене, явно апетита идва с яденето. Един вече минал през това човек ме наведе на една мисъл - сега си помагам, за да се махна от тук. Тук, където не искам да прекарам дори минутка повече. Повтарям си го и взех да мисля ТОЧНО по тоя начин.
Днес четохме и коментирахме „На гости у дявола“, но за „Приказка за стълбата“ не успяхме да говорим, защото класния ни пусна малко почивка втория час. Реши, че трябва да си поговорим явно. Ма с три... как се водеше, общообразователни (май) часа, два ЗИП-а плюс един час на класа и секция/клуб с него по два часа на седмица, и аз не бих си дала зор и не бих юркала дичицъта чак толкова много. Каза ни учебниците и помагалата още края на миналата година, аз обаче още не съм си търсила по магазините и вторите употреби, не съм и чела огромна част от произведенията. Но пък ми е нужна една нощ точно да си прочета христоматията като я взема. И отделно дето по време на взимане на ново произведение, се чете в час, както и поне два-три пъти вкъщи, за да вникна. Та не ме е страх де.
Иначе казах и в дневника, че тия изпити за квалификация по професията ми се струват малко по-страшни, но вероятно с времето и те ще изгубят част от страха ми.