.
Отговор в тема
Страница 22 от 26 ПървиПърви ... 12181920212223242526 ПоследнаПърви
Резултати от 526 до 550 от общо 635
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    Защо да съм длъжен да давам парите си, които аз съм изкарал с моите качества, на някакви които цял живот стоят на хранилка? Ебем го в благото и народа, аз ако си плащам данъците и осигуровките, спазвам закона и се възползвам от правата си, значи съм си изпълнил дълга към държавата. Не съм длъжен на никой, с нищо. И да имам пари, за хора няма да дам и стотинка, бих дал на Росито Кирилова и животните и с любов, защото животните го заслужават.
    Когато работиш нещо, то трябва да е благо и полезно за обществото, а не да му вреди (защото тогава от него няма смисъл, без него е по-добре), може да е благо само за част от обществото, може само за 1 човек от обществото или само за семейството ти, но все пак е благо и има полза. И също това, което правиш като благо да не е като причиняваш зло на друга част от обществото - в смисъл крадеш от един и му причиняваш вреда и даваш на друг. Трябва това, което правиш да е благо защото ти сам го правиш с труда и качествата си, а не защото си го постигнал, като си причинил зло на друг.

Ако работиш нещо, което не е благо за обществото, а му причинява само зло, ми ти тогава си някакъв злодей, това начинание трябва да бъде прекъснато.
    Последно редактирано от defender : 09-18-2014 на 19:14

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Подробностите никога не са точни.
    не споменавай тоя израз пред хора, ама никога

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Ако работиш нещо, което не е благо за обществото, а му причинява само зло, ми ти тогава си някакъв злодей, това начинание трябва да бъде прекъснато.
    Кажи ми коя 3 професии, които са "зли" за обществото?
    n00bs

Мега фен Аватара на an7raks
    Погледни средните заплати в България и в чужбина и пак дрънкай как съм бил мислил.
    Защото всички виждаме, че това не е нормално.
    И като работиш една обикновенна работа тук - не, не говорим за нормални пари, а за оцеляване на ръба... като по всяка възможност може да изпаднеш на дъното. Защото всяка една сиситема е унищожена. Защото само в София останаха хора.
    Нямам думи.
    Погледни данъците в чужбина и пак дрънкай простотии...
    Тук нещата са "Шефа ми плаща колкот' да не умрем, ама я работим, колкот' да не заспим."...

Мега фен
    ^
    ^
    ми всяка професия, може да бъде вършена по добър и правилен начин и по лощ и зъл начин, от намеренията на човека зависи, дали е алчен и иска да има повече от колкото му е нужно и други
    Последно редактирано от defender : 09-18-2014 на 19:25

Подробностите никога не са точни. Дори да не нападнеше, Франция сама щеше да извоюва до днес победата си, все пак е голяма държава.

Ама по времето на ВСВ, французите са били на коне, бе, човек! Какво извоюване?! На трима човека се е падала една антична пушка...

Град
    Niggaland
    ^
    ^
    ми всяка професия, може да бъде вършена по добър и правилен начин и по лощ и зъл начин, от намеренията на човека зависи, дали е алчен и иска да има повече от колкото му е нужно и други
    Е кажи ми пример за такава професия? Която е законна, но е "лоша" за обществото.
    n00bs

Когато работиш нещо, то трябва да е благо и полезно за обществото, а не да му вреди (защото тогава от него няма смисъл, без него е по-добре), може да е благо само за част от обществото, може само за 1 човек от обществото или само за семейството ти, но все пак е благо и има полза. И също това, което правиш като благо да не е като причиняваш зло на друга част от обществото - в смисъл крадеш от един и му причиняваш вреда и даваш на друг. Трябва това, което правиш да е благо защото ти сам го правиш с труда и качествата си, а не защото си го постигнал, като си причинил зло на друг.

Че с какво ти вредят хора като Бил Гейтс? Щото не ти разработват нещата безплатно?
    С какво ти вредят мобилните оператори? Предлагат ти услуга срещу заплащане, като не ти изнася, няма да им ползваш услугите!
    С какво ти вредят ЕРП-тата? Отново предлагат услуга, ти ако искаш я ползвай...

Мега фен
    ами във всяка професия може да се краде например.
    друг пример заплатата да ти е 1000 лева, работодателя да ти дава от тях 600 лв. да ти казва, че следващия месец ще ти ги доплати и все да ти бави заплатата, а той в същото време през два месец да си купува нови коли.

примери колкото щеш.

или пък да изкарваш пари много повече от колко са ти нужни за нормален живот и в същото време да видиш човек, който не може да си купи хляб и да не му дадеш от излишното, което изкарваш.

Град
    Niggaland
    ами във всяка професия може да се краде например.
    друг пример заплатата да ти е 1000 лева, работодателя да ти дава от тях 600 лв. да ти казва, че следващия месец ще ти ги доплати и все да ти бави заплатата, а той в същото време през два месец да си купува нови коли.

примери колкото щеш.

или пък да изкарваш пари много повече от колко са ти нужни за нормален живот и в същото време да видиш човек, който не може да си купи хляб и да не му дадеш от излишното, което изкарваш.
    аз още в първия си пост написах "спазване на закона", дано си се усетил какви глупости говориш, освен ако за теб кражбите не са легализирани
    не съм длъжен да давам пари на бездомни, ама въобще, има една приказка "това което сам си направиш, никой не може да ти го направи", така че повечето са се докарали сами до това положение, малко или много

има си закони за заплащането и как трябва да става, ако не си доволен винаги може да пуснеш жалба
    n00bs

Парите никога не стигат...
    Защо да съм длъжен да му давам? Аз какво съм му виновен, че го мързи? Сега ще скочиш, че имало не знам си ква безработица... Има безработица, щото има хора, дето хем са некадърни, хем ги мързи. Всеки, който се е завъртал поне малко на село, ама не само на гости да пие ракия, ще знае, че там работа винаги има и винаги можеш да си изкараш за хляб. Дори да нямаш имот... Само да ходиш да копаеш градините тук-таме, да режеш и цепиш дърва, да помагаш по някакви елементарни строежчета на кокошарници и си си изкарал за хляб...

Мега фен
    ми щом нямаш уважение към човека в нужда, защо искаш той да те уважава и да не ти счупи главата.
    Щом ти нямаш милост към него, защо искаш той да има към тебе.

С такава логика общество не може да има.

ПП: нали ти си изкарал парите, защото има общество, ако няма общество да консумира твоя продукт и ти оставаш без работа. Така, че ти искаш да имаш работа, а да не се грижиш на обществото да не се разпадне в закона на джунглата.
    Последно редактирано от defender : 09-18-2014 на 19:48

Град
    Niggaland
    Къде съм писал, че искам да ме уважава? През жезъла ми е, че някой не ме уважава. По тая логика Бил Гейтс, ако дарява на сираци, го прави защото иска малките копеленца да имат респект към него?
    n00bs

Значи така, а? Това да не ти помогна е същото като да ти счупя главата? Кажи ми защо, тогава, да не те изкормя, след като не помня да си ми пращал някакви помощи?
    И, какво, днес, като го нахраня, утре той пак ще е гладен... Или аз и утре ще трябва да го нахраня, за да не ми чупи главата, щото е некадърен ленивец?

Мега фен
    ми той е некадърен ленивец пък ти алчен дегенерат психопат, дето не дава дори и от това, което му е излишно.

От къде си сигурен, че точно ти не си виновен с алчността и ненаситността си този човек да е останал без работа. Защото ти с твоята алчност си заграбил благата на 1000 човека.
    Последно редактирано от defender : 09-18-2014 на 20:01

Как съм ги заграбил? Предлагайки продукт, който искат? Да ти имам логиката...
    Що да съм алчен, бе?! Ползвам това, което печеля честно и почтено.
    Казах ти, понятие "излишни пари" НЕ съществува!

Мега фен
    Да си честен и почтен човек не се изчерпва само с това как печелиш, тези думи са много обширни понятия и включват човек да има и други качества освен как печели.

не споменавай тоя израз пред хора, ама никога

Кажи ми коя 3 професии, които са "зли" за обществото?
    не, сериозно.. историята 99% лъжа.. какво е казала Цицка сутринта на съседа, а какво е чула снахата, ама как го е преразказала, ама как се разбрало от теб и как си го предал на медиите.... ОЛЕ. А какво е при кой Цицката е ходила да подкупи преди 100 години? Но ФАКТОРИТЕ не са били в две изречения, както ти го изказа.

Това, че кучето дава приют на бълхи и кърлежи, прави ли го честно и почтено?
    едит: Климатик, знаем ти конспиративните теории... Вземи научи първо нещо, пък после го отричай...
    Последно редактирано от an7raks : 09-18-2014 на 20:10

Мега фен
    бълхите и кърлежите пият от плътта и това, което е нужно за живот, а не от това, което ти е излишно, ако кучето има хиляда кокала , а му е нужен само един кокал и въпреки това не дава на този, които няма и един кокал, за това говорех.

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Погледни данъците в чужбина и пак дрънкай простотии...
    Тук нещата са "Шефа ми плаща колкот' да не умрем, ама я работим, колкот' да не заспим."...
    ти си отчайващо прост човек.
    Айде да не ти изваждам примери как хората тук първо не могат да си намерят работа, второ раборят по 14 часа и накрая не им плащат. За какво протестират миньорите .
    Смешник, данаците в чужбина били високи, затова в България карат коли на по 20 години.. или не? ние с 500 лв ходим на екскурзии, а немците не? Щото май е точно обратното и трябва даси мега голям идиот, за да не го виждаш. Да, нямаме призводство, не ме дразни. иначе за много големи се имаме спред твоите идиотизми.
    Не, не не ... не се оплаквам.. ГУБЯ СИ ВРЕМЕТО ТУК

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Е кажи ми пример за такава професия? Която е законна, но е "лоша" за обществото.
    Ето ти една : Лекар или ако щеш медицински работник.
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Че то кучето си има достатъчно кръв... Организма му постоянно произвежда нова и 10 бълхи и 5 кърлежа няма да го съборят... Де факто, то има излишна кръв, защото постоянно си произвежда...
    Кога съм говорил, че е редно да не се плащат заплати?

бълхите и кърлежите пият от плътта и това, което е нужно за живот, а не от това, което ти е излишно, ако кучето има хиляда кокала , а му е нужен само един кокал и въпреки това не дава на този, които няма и един кокал, за това говорех.
    И спазването на законите не винаги те прави невинен, защото законите са писани от хора за определна полза. Така са навързани, че утре, ако сложат закон да не се говори български - няма да е много очудващо.
    Така е и при лова, риболова... По закон, ако си милионер можеш да изтрепеш половината дивеч.. Ама ако нямаш разрешително си престъпник.. Обаче важното е законите да се спазват.

Мега фен
    ^
    ^
    да но те пият без да са те питали, дали им позволяваш или не, т.е. тук ти си жертвата защото те взимат от тебе без да те питат и без да им пука за тебе - дефакто в този филм бълхите го играят твоя актьор.

алчния работодателя, който смучи от работниците без да ги пита.

човека в нужда да не би насила да ти иска пари, оставя ти сам да решиш.
    Последно редактирано от defender : 09-18-2014 на 20:30

^
    ^
    да но те пият без да са те питали, дали им позволяваш или не, т.е. тук ти си жертвата защото те взимат то тебе без да те питат и без да им пука за тебе - дефакто във този филм бълхите го играят твоя актьор.

работодателя, който смучи от работниците без да ги пита.
    И как по-точно той смуче от работниците? Имаш си договор.. Срещу 300лв на месец ми бършеш задника всяка сутрин... Ти, ако искаш подписваш, ако не, ще си намеря друг...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си