- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- За първия ви цикъл
Hi и от мен.Аз не мога да ви посъветвам понеже още не ми е дошло,но искам да ви попитам нещо за бялото течение.Аз съм на 11 и 8 месеца и имам бяло течение от някъде седмица.За него знам само аз и най-добрата ми приятелка(с нея си казваме всичко).Знам повечето неща за това течение и,че е нормално ако не е с лош мирис и жълтеникав цвят,тогава значи че имам някаква инфекция,знам,знам...Въпрос т ми е как да кажа на майка си за това.Все още не съм и казала.Вие как казахте на майките си.Мнения и съвети плс.
беше 7ми срещу 8ми клас. бях при баба и дядо. и аз така - видях капки кръв, беше ме болял корема. звъннах на майка ми и и' казах, казах на баба да ми вземе превръзки 'щото ме беше срам и тя ми разправя "ама за първи път ли ти е" и така.
защо не ми се изписа целия въпрос?Е ще продължа от там където нещо се е случило...Въпросът ми е как да кажа на майка ми за течението вие как казахте?Съвети?
Наистина ви благодаря ще и кажа тази вечер ,просто проблемът ми е че тя ме смята още за някакво 5-годишно малко момиченце и така:*
Първият ти цикъл ще е кафув първоначално и може да трае повече обичайния след това .. дали ще кажеш на баща ти е твой избор, но той и сам ще разбера (дали от мама или от кошчето е друг въпрос :д) + Няма как да разбереш кога ще ти дойде.
Бях в дядо ..(следобед) и първоначално много се обърках и от стрес не можах да се сетя, че ми е дошло .. иначе доста бях чета за всичко и си бях образована в тая сфера. Бързо се прибрах в нас и чак на сутринта казах на мама, щот .. абе дзз .. бях доста объркана. Болките ми започнаха чак вечерта .. мама ми взе превръзки на сутринта и се оправих. От тогава насам рядко ми закъснява, кара ме по 5-6 дни и през 28 и само месеца ме пропусна.
+ Ако имаш бяло течение до 1-2 месеца ще ти дойде, затова си купи превръзки.
Просто седни и поговори с майка ти насаме .. като й кажеш, че вече си голяма и тя ще ти помогне много, ако се държи с теб така![]()
благодаря,за съветите довечера ще и кажа: ) а понеже съм нова в сайта да питам как да направя нова тема?
Бях на 11 години. Станах сутринта и отидох до тоалетната. Започвам да си вдигам гащите и виждам, че са целите в кръв. Извиках баба, тъй като само тя беше у дома и тя ми каза, че вече съм "голяма" После пък се обади на мама и и каза. Тя пък казала на тати, пък той на целия склад (там където работи).Няма как да разбереш кога ще ти дойде. При всеки е различно- едни ги боли, а други не.
![]()
Не може да разбереш със сигурност. Мен никога не ме боли корем, кръст, нищо, а някои се превиват от болка. На едни им тече силно, на други слабо. Предполага се първият път ще ти тече по-обилно и може самият цвят да е е кафеникав, което не трябва да те стряска. Поговори с майка си по-добре, няма какво ние да ти обясняваме. Също така, аз като ми дойде отидох на гинеколог и той ми каза,че може да имаш съсиреци от лющенето на лигавицата на матката .. Плюс това в началото няма да ти е редовен, може да ти закъснява,пропуска, подранява и така![]()
Така на мен ми дойде вчера на Св. Валентин. Играя народни танци и бях на тренировкаПрез цялото време ме болеше корема, обаче не исках да сядам и продължих. Като се прибрах направо седнах да ям защото излизам 7:30 с се прибирам в 9:00 та ядох и влязох да се къпя и виждам кафяво-червено петно на гащите и стоя поне 5 мин. и гледам вцепенена и треперя. Викнах мама тя ми каза, че съм порастала :3 и се изкъпах сложих си превръзка и си легнах... Това е моята историйка :Д
На мен ми дойде на 10 и въпреки, че майка ми ми беше казала всичко за него, пак доста трудно го възприех, на връх Коледа ми дойде пущинеца![]()
cuz I swear, I don't care ... ;]]
На мен ми дойде миналата година януари месец. Бях на училище с бяла пола и бяло бельо,бях в тоалетната и видях че имам цикъл. Веднага след като разбрах изтичах до раницата си и взех превръзка и клина си по физичиско защото полата беше оцапана. Като се прибрах започна да ме боли корема .Мама се прибра и и казах всичко .Тази година татко разбра. НА 31 Март се наложи да си купя тампони.
бях на 12 и половина получих бяло течение и след 1 месец ми дойде в училище. Беше много унизително
За първи път ми дойде Март месец миналата год. и си бях вкъщи чистехи иведнъж рязко ме заболя корема. Отидах до WC и разбрах какво е станало след това се обадих на майка ми казах ,,Алоо да ти кажа,че ми дойде"
и ми беше по 1 седмица
Беше миналата година през май месец. Като се върнах във вкъщи и седнах да уча. Нито болка нито нищо. Отидох до тоалетна и изненада. При мен нямаше болки но след 3, 4 път се появиха слаби болки през първите 2 дена.
Но вече предполагам на авторката й е дошло, защото тя вече на 20, 21 години. Ще е много притеснително, ако не й е дошло до сега .
Последно редактирано от Light_Dreamer : 09-09-2014 на 18:32
Все още не ми е дошло на 11 съм и искам да попитам дали леките болки в корема ниско долу и също болки в кръста са признаци че скоро ще ми дойде. Чела съм че растежа на гърдите и окосмяването също са признаци и аз ги имам.Благодаря ви предварително.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
на мен ми доиде като бях на 12 . Бях на училище,още първи час и suprize отидох до тоалетната и що да видя ... аз бях подготвена и имах превръзки в чантата . първите месеци ми беше притеснено да ходя на училище но свикнах
Първият ми път когато ми дойде бях на 14 на нова година
ами беше последния ден от пролетната ваканция бях на 11г беше около 6 часа и точно влизах в банята и видях нещо кафяво и се чудех какво е това и питах майка ми след това на казах на 3 приятелки и се оказа ,че моята фр и на нея и дошло два дни по-рано
Хора, имам въпрос.На 12 години съм.Моите приятелки вече носят сутиени по-големи от на баба ми, бръснат си половата част, мишниците, дори и по пет превръзки си носят, аз нито гърди, нито косми нито нищо.Освен в срамните области.Цикъла също не ми идва.Трябва ли да се притеснявам?Бавно ли се развивам?Това лошо ли е?Трябва ли да ме е страх от цикъла?Аз много не се притеснявам, че още не съм се развила напълно, но все пак исках да попитам дали е нормалноБлагодаря предварително
![]()