- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Избори 2014
Какво ще рече на хората им се предлага такъв избор? Хората имат избор да участват в управлението, създават партия, събират достатъчно гласове и управляват държавата. Това не е затворена система, която упорито в България се представя за такава и главните виновници сме ние. Има ли сме друг манталитет? Не просто по нашите земи виреят мрънкалници, на които не им харесва нито едното, нито другото, но и не се опитват да предложат някакво тяхно решение на проблема. Ще живеем по-добре в монархия? Трябва ни еднопартийна или двупартийна система? Нова епоха на социализъм и активна държавна намеса? Какво е решението за теб?
Относно приватизацията... Това са особеностите на свободния пазар. Имаш правото да купиш всичко, което се предлага на пазара. Проблемът отново не е в купувача(западни инвеститори, а и не само, за пример - "Каолин" АД), че му се предлагат печеливши предприятия на смешни пари. Едва ли някой насила е накарал Костов и Сакскобурготски (най-големите приватизационни сделки са извършени по време на техните управления) да сключват неизгодни сделки, така че да се обвиняват "западните тъмни сили" за нашите некадърни политици е несериозно. Дали трябва да се търси наказателна отговорност? Естествено, че да. Затова всеки преди да отиде да гласува трябва да направи сериозен и информиран избор, а не такъв на база социологически проучвания и медийно време в ефир. Напълно ясно ми е, че само с гласуване няма да си оправим проблемите и вече го споменах в по-горните ми постове.
МОМЧЕ
Penguin power!!
Империята се разраства-.-
Кой да участва в политиката и кой има качества да прокарва интереси, това решават тези, който държат парите. Който отговаря на техните критерии, той влиза политиката. Тези дето се опитват да участват в политика от едната чест и морал остават винаги в периферията, докато сами не се откажат - а така хем и не могат да кажат, че нямат свобода.
Мамона (парата) управлява света.
И яяяя не ми казвай, че ние сме виновни, защото не се чувствам такъв, виновен съм единствено пред Господ.
Последно редактирано от defender : 09-28-2014 на 13:48