.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 63
    Повече от фен Аватара на mimonte2
    Цитирай Първоначално написано от Dollie Виж мнението
    Tочно тя ми куца! Всичко друго ми е наред.
    Като цяло и аз знам, че между УНСС и ВИНС няма кой знае каква разлика (освен малка разлика в цената), но като цяло самото местене в друг град ще ми излезе дооста скъпо,въпреки че много харесвам София като град и бих живяла там. Аз каквото ще уча там и тук мога да го уча, просто съм чувала мнения,че други си било да видят, че си завършил УНСС
    Ами да, УНСС (въпреки че ми е чудно защо?) и СУ са най-престижните университети за икономика, след тях е НБУ и след това ВИНС. Въпреки това знанията, които се получават от УНСС и от ВИНС не са радикално противоположни, така че щом си избрала да останеш във Варна, давай!

Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    а счетоводството не може да се похвали дори със званието наука. Това е аритметика, а аритметиката , надявам се, сещаш, че е част от др наука, подчинена на доста по- логични закономерности
    измислили са го счетоводството, за да могат най- глупавите и те да имат какво да правят.. стоиш като плъх на едно бюро и осчетоводяваш по дадени правила, които защо са такива, един бог знае, нито са изведени, нито нищо, просто са там, защото на някого така му е харесало
    да ми хвалите счетоводството точно като наука е смешно
    Какво да хвалим? По този начин обиждаш стотиците хиляди счетоводители! Счетоводството е отговорна работа, имаш ли си и понятие какво е салдо и какво е баланс на приходите и разходите, че ръсиш акъл? Вероятно си гола вода по счетоводство, но ние българите винаги много разбираме.

Мега фен Аватара на RapExotic
    а счетоводството не може да се похвали дори със званието наука. Това е аритметика, а аритметиката , надявам се, сещаш, че е част от др наука, подчинена на доста по- логични закономерности
    измислили са го счетоводството, за да могат най- глупавите и те да имат какво да правят.. стоиш като плъх на едно бюро и осчетоводяваш по дадени правила, които защо са такива, един бог знае, нито са изведени, нито нищо, просто са там, защото на някого така му е харесало
    да ми хвалите счетоводството точно като наука е смешно
    +1 подкрепям ..

Счетоводството е част от икономиката и финансите. Всеки финансист или икономист е учил счетоводство, но не всеки счетоводител разбира от икономика и финанси. Да учиш само счетоводство е все едно да учиш чужд език, но само говоримо, без да можеш да четеш и пишеш на него. Половинчата работа..

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Имам да, специалността ми беше тъпкана със счетоводство, и противно на най- елеметарната логика, присъща за българина, гроздедо не ми е кисело, бях повече от добра по дисциплината, така че мнението ми е базирано и на опит, но и на абсолютна обективност
    и не се нарича баланс на приходи и разходи, а Отчет за приходи и разходи
    справка- законът (надявам се, знаеш кой )

...
    Последно редактирано от ikon : 10-04-2014 на 17:00

Цитирай Първоначално написано от RapExotic Виж мнението
    +1 подкрепям ..

Счетоводството е част от икономиката и финансите. Всеки финансист или икономист е учил счетоводство...
    Не мисля, че е така: 1) счетоводството е част от икономиката, да, но не и от финансите; 2) всички икономически специалности учат счетоводство, но по една-две счетоводни дисциплини (изключвам финанси и финансов контрол), но само толкова, а това е крайно недостатъчно за един добър счетоводител, да не говорим, че работодателите обикновено не искат да назначават за счетоводители хора, които не са счетоводители по диплома.

Град
    Sofia
    виждам колко са специалисти
    клета майка България

Цитирай Първоначално написано от mimonte2 Виж мнението
    Хайде сега, не пасем трева.
    УНСС- Утре Носете Съответната Сума!
    Това дори и учителите в училище са ни го казвали, те така са запомнили УНСС.
    Ами, това са хора, които не са ЧУЛИ кой какво злословил, а ПРЕЖИВЕЛИ студентството си в този университет и изкарали 40 изпита, има огромна разлика, та те не са дали и стотинка.
    Последно редактирано от ikon : 10-04-2014 на 17:15

МИО- каква ти реализация? Евентуално в някое посолство в София...
    Икономика на туризма- само на морето, но заплати са ниски-400-500 лв.
    Много бъркаш МИО с МО, доста голяма разлика има между тях. А за икономика на туризма - да си чул, че не само на морето има работа? Има в туристически агенции екскурзоводи, които са ходили по 20 пъти за няколко години в Германия, Австрия, Франция и т.н., и заплатите им са къде къде над тези суми, лично познавам такива.
    Последно редактирано от ikon : 10-04-2014 на 17:18

Не оспорвам, че и в УНСС влизат опитни кадри. Но в коя по-точно специалност влязоха? Аз не знам каква е тази толкова престижна специалност и то в УНСС.
    Ако за теб специалности (говоря за специалности, не направления), които 1000 кандидати са писали на първо място, не са престижни, ОК, казах факти, това мисля е достатъчно.:0 Отговорих и на момичето обективно, в безсмислени полемики вече не ми се участва.
    Последно редактирано от ikon : 10-04-2014 на 17:20

Цитирай Първоначално написано от ikon Виж мнението
    Не мисля, че е така: 1) счетоводството е част от икономиката, да, но не и от финансите; 2) всички икономически специалности учат счетоводство, но по една-две счетоводни дисциплини (изключвам финанси и финансов контрол), но само толкова, а това е крайно недостатъчно за един добър счетоводител, да не говорим, че работодателите обикновено не искат да назначават за счетоводители хора, които не са счетоводители по диплома.
    Финансите са част от икономиката, съответно и счетоводството е част от тях. Самото счетоводство има няколко подтипа из между които "финансово счетоводство" и "счетоводство на управлението", като първото е тясно застъпено с финансите. Във всички университети със специалност Финанси се учат предмети като: Основи на счетоводството, Финансово счетоводство, и т.н.. Вярно е, че не се учи 4 години само това, а е просто предмет, но се държи изпит и се защитава курсова работа, което значи, че се придобиват знания по материята.

Град
    Sofia
    финансовото счетоводство далеч не е застъпено толкова тясно с финансите, повярвай, май говориш малко наизуст
    финансовото и управленското счетоводство са по- основни и НЕ се учат в специалност финанси, камо ли основи на сч., там се учат по- специфични счетоводсва, примерно банково

финансовото и управленското счетоводство са по- основни и НЕ се учат в специалност финанси, камо ли основи на сч., там се учат по- специфични счетоводсва, примерно банково
    Ами мога да ти дам учебния план на колегите от специалност финанси за да видиш, че го учат. Аз не говоря наизуст, а с факти, тъй като в момента уча икономическа специалност и имам поглед върху тези неща.

п.п. http://fisn.uni-plovdiv.bg/index.php...44-13&Itemid=9
    http://fisn.uni-plovdiv.bg/index.php...44-13&Itemid=9
    Последно редактирано от RapExotic : 10-04-2014 на 17:55

Град
    Sofia
    браво, аз следвам финанси и съм минала всичките изброени счетоводства в бакалавъра си, та плюс още, така че твоят поглед не ми върши мн работа
    а твоите колеги си губят времето с основи на сч. и начисляване на ДОД, ДЗПО и прочее, финансистите не се занимават с подобни неща
    Последно редактирано от therichbitch : 10-04-2014 на 18:01

И искаш да ми кажеш, че не си учила предмети като Основи на счетоводството и Финансово счетоводство?

Град
    Sofia
    минала всичките изброени счетоводства
    И искаш да ми кажеш, че не си учила предмети като Основи на счетоводството и Финансово счетоводство?
    да, точно това искам да ти кажа
    напускам темата, дълбоко разочоравана от умствените възмжности на колегите специалисти

финансовото и управленското счетоводство са по-основни и НЕ се учат в специалност финанси, камо ли основи на сч.,
    аз следвам финанси и съм минала всичките изброени счетоводства
    ^-------------------------------------------^
    да, точно това искам да ти кажа
    напускам темата, дълбоко разочоравана от умствените възмжности на колегите специалисти
    И на мен нещо не ми се връзва логиката, но сега е уикенд и не ми се спори по въпроси свързани с обучението.. Лека вечер.

Град
    Sofia
    магистър финанси, умнико, уточнила съм, че съм ги учила по време на бакалавъра и изводът отново е..... че не можете да четете

+1 подкрепям ..

Счетоводството е част от икономиката и финансите. Всеки финансист или икономист е учил счетоводство, но не всеки счетоводител разбира от икономика и финанси. Да учиш само счетоводство е все едно да учиш чужд език, но само говоримо, без да можеш да четеш и пишеш на него. Половинчата работа..
    И аз затова казах, че Финансите са по-перспективната специалност, но не обиждайте счетоводителите, те имат конкретна професия, докато финансите имат по-голям спектър. Това е.

Имам да, специалността ми беше тъпкана със счетоводство, и противно на най- елеметарната логика, присъща за българина, гроздедо не ми е кисело, бях повече от добра по дисциплината, така че мнението ми е базирано и на опит, но и на абсолютна обективност
    и не се нарича баланс на приходи и разходи, а Отчет за приходи и разходи
    справка- законът (надявам се, знаеш кой )
    Говорех за счетоводния баланс.

Работодателите назначават за счетоводители главно хора, завършили счетоводство, но и такива, завъшили Финанси. Даже на някои места предпочитат финансисте, просто защото специалност Финанси е по-добра.

виждам колко са специалисти
    клета майка България
    Че то е така при нас, българите! Всички много разбираме, ВСИЧКИ много знаем, ВСИЧКИ знаем какво трябва да се направи и накрая НИКОЙ НИЩО не прави.

Ами, това са хора, които не са ЧУЛИ кой какво злословил, а ПРЕЖИВЕЛИ студентството си в този университет и изкарали 40 изпита, има огромна разлика, та те не са дали и стотинка.
    Самият факт, че корупцията се шири е показателен за университета. Или сега ще кажеш, че няма корупция?

Много бъркаш МИО с МО, доста голяма разлика има между тях. А за икономика на туризма - да си чул, че не само на морето има работа? Има в туристически агенции екскурзоводи, които са ходили по 20 пъти за няколко години в Германия, Австрия, Франция и т.н., и заплатите им са къде къде над тези суми, лично познавам такива.
    Категорично заставам зад думите си и не бъркам МИО с МО. Какъв можеш да бъде с МИО? Не ставаш за счетоводител, не ставаш за финансист...учиш езици, хубаво, но сега във всички икономически специалности се искат езици, тъй че нямаш никакви предисмтва.
    За туризъм НЯМА РАБОТА! Може би само на морето или в София, но в провинцията работа няма, повярвай ми.

anonymous708973
    Guest
    Ричи (крада го, че "богата кучка" не е мн мило обръщение :Д), записа ли официално? Къде? А къде ще караш семестъра в Германия?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си