Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
Няма алтернативни подходи, всички подходи са подходящи щом не отклоняват от истината, а я потвърждават.
Трябва да сме обединени около истината, но не и еднакви. Нима мислиш, че Бог иска да сме еднакви, ами тогава да беше създал само един човек, защо тогава е създал толкова много хора, за да сме еднакви ли, чиста загуба на пространство.
Бог не е комунист брато, за да иска да сме еднакви, Той иска да сме обединени около истината (за да не се отклоняваме), но не и еднакви като хора и програмирани по някакъв стандарт.

И светите отци са били обединени около истината без да са се отклонява от нея, но в същото време всеки е оставил своя почерк. Бог не обезличава хората. Иначе до сега да съм се отказал.

Представяш ли си в едно училище всички ученици да пишат с един и същи почерк като от компютър - в тва няма нищо човешко.

ПП: или може би не съм те разбрал правилно какво точно искаш да кажеш и пак да съм излял боламача си не на място, Сорри.
Говориш за някаква истина, която не е доказана с никакви факти. Няма как всички да са обединени около някакво предположение... Всеки може да си даде негово си необосновано предположение... Както и става, де...
Ако Бог е толкова всемогъщ и добър, защо не ни е простил "първородния грях" и да ни върне в райската градина? Защо има толкова много бедни, гладни и болни хора? Би било логично да кажеш, че явно са съгрешили с нещо и Бог ги наказва така... Как може да съгреши едно 18-годишно момиче, че да заслужи диагноза като рак?? Ще ми обясните ли, не разбирам?!