- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
а когато истинският Бог слезе на земята при нас(до наколко месеца), какво точно ще стане не можах да разбера, той ще ни спаси-от какво точно(злото най-вероятно), и какво точно би трябвало да стане след това, какво ще се промени на планетата Зема, ще останат ли хора тука изобщо или?
въпросът ти не е правилен, защото трябва да се работи за всеобщо(то) спасение в истинския Господ Бог за да може да има истинска надежда за нещо по-добро, понеже не може да се каже точно какво би станало ако се разчита на нещо друго
"нека оставим първоначалното учение за Христа и нека се стремим към съвършенство, без да полагаме изново за основа покаяние от мъртви дела, вяра в Бога, учение за кръщения, за ръкополагане, за възкресяване на мъртви и за вечен съд. И това ще сторим, ако Бог позволи. Защото за тия, които веднъж са били просветени, и са вкусили от небесния дар, и са станали причастници на Светия Дух и са вкусили, колко е добро Божието слово, още са вкусили и от великите дела, които въвеждат бъдещия век, а са отпаднали, невъзможно е да се обновят пак и доведат до покаяние, докато разпъват втори път в себе си Божия Син и Го опозоряват. Защото земята, която се е поила от дъжда, що пада често на нея, и която ражда трева полезна на тия, за които се и обработва, получава благословение от Бога; но ако ражда тръни и репеи, отхвърля се; тя скоро ще се прокълне, и сетнината й е да се изгори. Обаче, ако и да говорим така, надяваме се от вас, възлюбени, за нещо по-добро, нещо, което води към спасението. Защото Бог не е неправеден, та да забрави това, което извършихте и любовта, която показахте към Неговото име, като послужихте и още служите на светиите. И желаем всеки от вас да показва същото усърдие за пълна увереност в надеждата до край;" Евреи 6: 1-11
Последно редактирано от npp : 11-05-2014 на 00:15
Защо истинския Бог е бил в състояние на полусън досега, от колко време е така, няколко хилядолетия ли?
поради "тъмнината", защото в началото не е имало достатъчно свидетели на страната на "Светлината" измежду човеците, понеже "тъмнината" е също един от аспектите на божественото(духовното), и тя иска(ла) да царува(господства) на вселената, а истинският Бог е трябвало да чака да се явят повече свидетелства от страна на човеците против "тъмнината", и така се оказал като принуден да търпи нейното въздействие, поради което изпаднал в многовековно състояние на полусън, защото както са човеците на света, така е и Той, понеже те са създадени по Негов образ и подобие, но не е възможно Той да остане в това състояние за повече от около 5-6 хилядолетия, а сега те вече почти изтекоха, тъй като вече са изминали около 5-6 хилядолетия считано от седмия ден до сега
"Положи за Свое скривалище тъмнината, За покров около Си тъмните води, Гъстите въздушни облаци." Псалми 18: 11,
"Ето разумното значение на това: Седемте глави са седем хълма, на които седи жената(т.е. на които системата на човешката(666) религия/духовност се основава); те са и седмина царе(т.е. седем времена), от които петимата паднаха(т.е. от които, считано от седмия ден нататък, пет хилядолетия ще преминат), и единият сега е(т.е. а през шестото хилядолетия ще се случат последните събития, когато истинският Бог ще се събуди напълно и завинаги), а другият още не е дошъл(т.е. и времето, през което явлението на "тъмнината" ще продължи да царува през шестото хилядолетие (преди истинският Бог да се събуди напълно и завинаги) ще бъде тогава (- това пророчество е писано преди 2 хилядолетия)), и когато дойде, трябва само малко да постои(т.е. но ще трае кратко);" Откровение 17: 9-10
обаче Неговото събуждане може да се ускори и Той да се събуди по-рано
"И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар(т.е. не би имало по-скорошно спасение за човеците); но заради избраните(т.е. но поради любовта, вярата и молитвите/ходатайствата на истинските Светии), ония дни ще се съкратят." Матей 24: 22
Последно редактирано от npp : 11-05-2014 на 09:33
Абе нпп защо нарушаваш съня на вашето божество ве, защо му пречиш да се наспи, аз ако някой не ми дава да се наспя и постоянно се опитва да ме буди, ми аз като се събудя едва ли ще го посрещна с благодарност.
аз ще работа (не)истинските (не)светии да не събуждат спящото си (не)божество.
ти не си истински, защото разбираш плътските неща, но не и духовните, за теб Библията е книга пълна с плътски неща и плътски постановления, но не разбираш истинския смисъл на библейските думи, изрази и пасажи, защото те се познават духовно, обаче ти не предпочете да започнеш да упражняваш вярата правилно, иначе говореше за вяра, ала предпочете да продължиш да съдиш по плът така както си правил/правеше и много пъти преди, иначе разбирам онези, които са още млади и не са достигнали до момента, в който да станат по-сериозни за нещата като цяло, обаче ти се оказа по-лош и от много други на твоята възраст, затова и повече намери почва да се изявяваш в политически дебати, отколкото за духовните неща, защото и предпочиташ да има интрига/фабула, но не и да бъдеш някак си праведен, и това стана така в опитите ти да бъдеш себе си, което ти е било внушенио от някой, който те е заблудил, че трябва да бъдеш себе си по някакъв чрезмерен начин, но не те осъждам/съдя
преполових я оттук-оттам и се почувствах като измежду стадо настървени дингота
не знам защо се мешате в идеологията на хората и се опитвате да я оборите
всеки има правото да си вярва в каквото си иска и което намира за добре
https://www.youtube.com/watch?v=jSHKaKKWulk - заради това. Питал съм дифендъра - окей е с такива постъпки. Неслучайно и един от коментиращите, както ще се убедиш сама ако изгледаш клипа, е православен християнин.
http://www.hrw.org/news/2012/06/28/b...izens-bulgaria - също заради това. В случай, че си си помислила, че такова нещо няма в Б-я и българската православна църква не е шайка ненормални неонацисти.
https://www.youtube.com/watch?v=YjxGGXStm4E - също заради това. Просто ги погледни.
И ако все пак си мислиш, че дрънкам глупости - http://thepiratebay.se/torrent/10093...v__Russia__201
изгледай го този филм.
Виж как изглежда едно руско училище, виж кво е отношението на руснаците към собствените им съграждани.
И ако все пак тези проблеми са ти безразлични - https://www.youtube.com/watch?v=tn68HL8zfog
Към тези хора искат да ни присламчат. Дори за момент не допускай, че става въпрос за интелигентни индивиди с българско самосъзнание и уважение към околните. Всички религиозни са един дол дренки - колкото повече дълбаеш, толкова по-гнусни ти стават.
Това е също толкова невярно, колкото и за правото за показ на различни ''ценности'' в обществото.
Ти може да вярваш, в нещо, което намираш за добре, но закона да не го позволява.
Същото е и в случая със налагането на проституцията, чалгата, биг брадър, криско, гейовете. Всички тези неща могат да много да му харесват на някой незряло човече, но водят до деградация на обществото и трябва да се ЗАБРАНЯТ. Моралът не може да бъде различен и преименуван за всеки по отделно. От най-нескопосаната путка до елита.
Ето защо на много педали може да не им хареса, но трябва да се спазват определени за всички морални ценност, а не да се празнува хелуин от децата, а да не знаят деня на народните будители.
Тва е то, но скоро нищо няма да се промени, защото народа ни в тази система прави държавата, а той се изциганизира.
^геометрията е безполезна, българите са мързеливи тъпаци които заслужават да измрат ; трябва ни гражданска война
цитирам те. точно от теб морал не мерси.
Изваждаш отдели изрази от различни коментари, което прави смисълът им съвсем различен от контекста. Това е най-най-най -позорния и смешен начин да затъпиш някой.
Освен това и не си ме цитирал правилно. Никъде не съм искал и призовавал за гражданска война, а точно обратното, но знам, че рано или късно ще ни застигне. Българите си заслужават съдбата, защото ние сме си виновни в най-голям процент. Геометрията е безполезна, но в обема и количеството изучавана в средното.
И накрая, аз не съм вярващ.
Допълвам само, че поведението и заявените тук възгледи на Ауриса не са примера за,, уважение към околните''. А щом уважаващите девството и стреммящите се към целомъдрие християни са му по-гнусни от сексуално извратените развратници, значи няма какво да убеждаваш онова нещо в тинята, за преимуществата на чистата вода.
оу не другарче, към такива като теб не проявявам и никога няма да проявявам нито уважение, нито дори елементарна човещина. Съучастници в масов геноцид и проводници на омраза - в моите очи сте най-обикновени престъпници. Надявам се ме разбираш.
Така наричаш момче, което са пребили, навряли са му 2 бирени бутилки през ануса и накрая са му счипили главата с паве.целомъдрие християни са му по-гнусни от сексуално извратените развратници
Разбираш ли сега защо си ми противен ?
Грам човещинка няма, грам емпатия. Най-обикновени животни сте.
И заслужавата отношение като към животни. И затова сипвам - 'щото не искам да промивате мозъците на хората и да превръщате света, в който живея, в още по-лайнян кенеф, отколкото в момента е -- отново благодарение на вас. Или сигурно чалмите в Азия аз съм ги пращал.
едит; firemagic, видях поста, който изтри - ако се интересуваш от сексуалната ми ориентация, чувствай се свободна да ме попиташ директно, вместо да подхвърляш глупости в опити да ми компрометираш думите. Дали съм хомосексуален или не, законът в една светска държава е един и важи за всички. Аз просто искам да се спазва -- включително и от тези, които се дупят на въображаемите си приятели.
Последно редактирано от Auriss : 11-05-2014 на 16:38
недей така, ще им рабиеш мечтите :/
ми окей, питам те тогава директно? хомосексуалист ли си?
не съм искал да компроментирам думите ти, прав си вероятно
Последно редактирано от fire_magic : 11-05-2014 на 16:43
хомосексуален е думата, която търсиш, и отговорът е не. Имаш още 2 опита.
хахах Ауриса наистина никакво понятие си няма от християнството. Някои свещеници се отказват от всичко каквото имат, за да водят добър живот, а той ги обвинява в насилие срещу гейовете, което е един мит. За християнството хората с отклонения са лошо и не трябва да си налагат културата, но никога не решават проблеми с насилие!
нали осъзнаваш, че не ми пука всъщност, просто питах, от някво любопитство
хетеросексуален си, радвай се сега (не че има някакво значение)
Последно редактирано от fire_magic : 11-05-2014 на 16:49
http://www.hrw.org/news/2012/06/28/b...izens-bulgariaкоето е един мит.
http://www.hrw.org/news/2012/06/28/b...izens-bulgaria
Виж са, приятелю. Разбирам, че си фен на някакви идеологии и си живееш в някакъв собствен свят. Аз обаче живея на тази планета и се интересувам не от това в твоята глава как стоят нещата, а каква е реалността.
Българската и Руската православни църкви многократно са приканвали към насилие срещу най-различни групи, не само лгбт или там гей общността или както предпочиташ. Артисти, учени, хора, занимаващи се с хуманитарна помощ в страни от 3тия свят - на всички са се пречкали по един или друг начин.
Най-пресните примери са обявяването против кондомите и абортите от ватикана (Дифендъра и с това е съгласен бтв, питал съм го). На фона на ширещата се хив епидемия в африка, ръст на населението и увеличаване на болните е последното, което ни е притрябвало. Просто са олигофрени, не знам що не го разбираш.
Не ме вълнуват няк'ви теологични разяснения за християнството - чел съм библията, подхващал съм и курана. Имам глава на раменете и мога и аз да ти вадя някви разсъждения с медно гласче и да го изкарам религия на ангелчета. Реалността е, че където по света църквата или джамията имат власт, хората живеят в мизерия. Това е реалността. Ако ще ме опровергаваш - опровергавай това твърдение.
Аурис, клиповете не съм ги гледал, че сега ми е бавен нета. Гаврата с човек и убийството не са белег на човек с християнски убеждения. Не ми вменявай ,че и аз ги оправвдавам!
ми нали църквата го е правила това, те там не са ли с християнски убеждения?
^пу, изпревари ме. Същият въпрос.
имаше и добри вярващи, обаче беше пълно и със сектантство, което наистина (б)е гадно, защото лошите вярващи бързаха да съдят чрезмерно без любов, а дори и нямаха уважение към другите, защото нито проявяваха добро/правилно разбиране към тях, нито се поставяха в тяхното положение, също така и не търсеха ползата на съжителите си, но религията за тях беше като комерчески хипермаркет, където всеки да отиде за да си накупи/напазарува ментета/боклуци, освен това всячески скверняха Божието създание/творение дори и когато разбираха какво (всъщност) причиняват, проявявайки повече афинитет към безполезното и това да сеят тление, дори стъпквайки доброто и нетленното, някои от вас може и да си мислят, че християнството е най-лошата религия, но имаше и по-лоши, такива като интернационално общество за кришна съзнание, и др. подобни, които направо унищожаваха мнозина в името на някакъв си идолопоклоннически клуб, където на никой от членовете там не му е ясно защо въобще се е захванал да бъде последовател на онази тяхна религия, но сякаш единственото общо между всички там е (това), че самата дяволщина ги обединява, пълни с горделивост, алчност, самонадеяност, надменност, високомерие, съперничество, враждебност, осъдителност, омраза, презрение, пренебрежение, неуважение, арогантност, агресия, безпощадност, убийство, безумие, злорадство, и дори садизъм, сякаш имащи като единствена цел да смущават другите, да им пречат, да ги тероризират, да ги поробват на суетата, да ги докарат до запустение, да ги превръщат във фанатични сектанти, да ги кълнат/проклинат, да ги обсебват и насилват, да ги оскверняват, да им навредят, да ги обезобразят, осакатят, да се гаврят с тях, да ги погубят, и пр., но не и да направят нещо добро за някого, тая традиция е най-големият сатанизъм замаскиран като свещена религия, ето и предишни мои постове със статии за тях:
http://www.teenproblem.net/forum/sho...1#post11147454
Последно редактирано от npp : 11-05-2014 на 17:15
Ауриса агейн сравнява църквата със самото християнство и християни, които може дори да нямат нищо общо в управлението на църквата. Мани ги тези папи, всички знаем, че има МАФИЯ. Както има псевдо еколози, псевдо ловци и тнт, така има и псевдо религиозни и те са повече, както във всяка една общност, организация, глупаците са повече.
Недей да гледаш патриарси и прочие толкова много като добродетели. Загледай се за тези, които не го правят за слава в малките селца!
и НИМа червения кръст не е помагал на хората?