- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
Защо истинския Бог е бил в състояние на полусън досега, от колко време е така, няколко хилядолетия ли?
поради "тъмнината", защото в началото не е имало достатъчно свидетели на страната на "Светлината" измежду човеците, понеже "тъмнината" е също един от аспектите на божественото(духовното), и тя иска(ла) да царува(господства) на вселената, а истинският Бог е трябвало да чака да се явят повече свидетелства от страна на човеците против "тъмнината", и така се оказал като принуден да търпи нейното въздействие, поради което изпаднал в многовековно състояние на полусън, защото както са човеците на света, така е и Той, понеже те са създадени по Негов образ и подобие, но не е възможно Той да остане в това състояние за повече от около 5-6 хилядолетия, а сега те вече почти изтекоха, тъй като вече са изминали около 5-6 хилядолетия считано от седмия ден до сега
"Положи за Свое скривалище тъмнината, За покров около Си тъмните води, Гъстите въздушни облаци." Псалми 18: 11,
"Ето разумното значение на това: Седемте глави са седем хълма, на които седи жената(т.е. на които системата на човешката(666) религия/духовност се основава); те са и седмина царе(т.е. седем времена), от които петимата паднаха(т.е. от които, считано от седмия ден нататък, пет хилядолетия ще преминат), и единият сега е(т.е. а през шестото хилядолетия ще се случат последните събития, когато истинският Бог ще се събуди напълно и завинаги), а другият още не е дошъл(т.е. и времето, през което явлението на "тъмнината" ще продължи да царува през шестото хилядолетие (преди истинският Бог да се събуди напълно и завинаги) ще бъде тогава (- това пророчество е писано преди 2 хилядолетия)), и когато дойде, трябва само малко да постои(т.е. но ще трае кратко);" Откровение 17: 9-10
обаче Неговото събуждане може да се ускори и Той да се събуди по-рано
"И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар(т.е. не би имало по-скорошно спасение за човеците); но заради избраните(т.е. но поради любовта, вярата и молитвите/ходатайствата на истинските Светии), ония дни ще се съкратят." Матей 24: 22
Последно редактирано от npp : 11-05-2014 на 10:33
Абе нпп защо нарушаваш съня на вашето божество ве, защо му пречиш да се наспи, аз ако някой не ми дава да се наспя и постоянно се опитва да ме буди, ми аз като се събудя едва ли ще го посрещна с благодарност.
аз ще работа (не)истинските (не)светии да не събуждат спящото си (не)божество.
ти не си истински, защото разбираш плътските неща, но не и духовните, за теб Библията е книга пълна с плътски неща и плътски постановления, но не разбираш истинския смисъл на библейските думи, изрази и пасажи, защото те се познават духовно, обаче ти не предпочете да започнеш да упражняваш вярата правилно, иначе говореше за вяра, ала предпочете да продължиш да съдиш по плът така както си правил/правеше и много пъти преди, иначе разбирам онези, които са още млади и не са достигнали до момента, в който да станат по-сериозни за нещата като цяло, обаче ти се оказа по-лош и от много други на твоята възраст, затова и повече намери почва да се изявяваш в политически дебати, отколкото за духовните неща, защото и предпочиташ да има интрига/фабула, но не и да бъдеш някак си праведен, и това стана така в опитите ти да бъдеш себе си, което ти е било внушенио от някой, който те е заблудил, че трябва да бъдеш себе си по някакъв чрезмерен начин, но не те осъждам/съдя