- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
Последно редактирано от defender : 11-07-2014 на 22:15
защо да чета идиотщини на промити мозъци-коне с капаци, които са напълно убедени в това което казват, макар че не само, че е недоказуемо, ами е и глупаво и нелогично на доста места, общи приказки и фантасмагории от някаква си книжка, която е писана от хора?
кого заблуждават, себе си най-вече, да ви вярват там в квото искат и да не ми натрапват, че това било най-правилната вяра
Последно редактирано от fire_magic : 11-07-2014 на 22:26
kato doktora, ama toi e golqm filosof puk za smetka na tova
не бе човек, имах предвид, че не чета коментарите на религиозните вече-християнските коне с капаци, разбрах че ти не си/или не знаеш в какво точно вярваш
и няам нищо против тебе, просто не ми хареса тва, че не уважи чуждо мнение(в случая моето), и някси идеята че трябва да ги убиваш или риташ в главата такива(че да се осъзнаят, в което логиката къде е?, по какъв начин ти преча с това, че вярвам в прераждането на духа?), които според теб вярват в нещо глупаво-що, аз зли деяния и действия ли върша срещу човешката раса нещо или анти природно?
Последно редактирано от fire_magic : 11-07-2014 на 22:27
но великите християни задължително трябва да натрапят вярата си, като ни кажат, внушат един вид къде бъркаме и че тяхната вяра е номер едно, господ никой нямало да вкарва в рая насила, ухухууху-насрах се батенце, ей сега приемам твоята вяра/истина
що се чувстват толкова длъжни да ни просветят, по-скоро внушават страх чрез идеята за страшен съд и ад- ще страдаш цяла вечност в някъв врящ и кипящ казан и прочее фантасмагории, така печелят осъзнати/просветени привърженици
питанчо, не се чувствай длъжен да ми отговаряш, задръж си мнението-щото не съм го искал, нито пък това е насочено към теб
Последно редактирано от fire_magic : 11-07-2014 на 22:38
ти па недей толкова лесно да се хващаш на всяка глупост изръсена ето нечия уста, или от всеки коментар-простотия от някой във форума хаха
Не ми хареса вярата не в прераждането, ами за нуждата, както се изрази, и веднага я свързах с децата, които уж трябвало да умират по нужда. Иначе и аз вярвам в силата на природата, обаче разбери ме, че няма как да съм сигурен. Да не говорим, че аз не съм седнал сериозно да уча определена религия, за да ''повярвам'' , защото не искам, не мисля, че е за мен. Защото за да повярвам в нещо определено, ми трябват задълбочени познание за него, а не една или две статии или книги. А ти в момента също не уважаваш хората, които вярват в християнството. Те е вярно, че си вярват в своето, защото са отдали живота си на него и значително много учат и разсъждават по него, КОЕТО не е лесно, не е малко, не е бързо. И да, няма смисъл да се спори.
Това е, което ме дразни и мен, но няма какво да направя... За сега...
Когато стана премиер-президент-цар-господар на света/с две думи, когато заема мястото на ББ/, ще забраня проповядването на всякакви религии.![]()
аз вярвам, но в друго нещо, не в християнската религия и бог!
ти си вярвай в твоето нещо
както казах, твоята истина, не е моя истина, окей съм с другия вариант, вие що не сте окей с моя?
аз съм съгласен да вярвате в каквото си искате-колкото и да го смятам за неправилно, но вие не сте съгласни аз да вярвам в нещо друго-различно от вашето божество?
аз казвам ли ти, че ако вярваш в твоят бог ще получиш наказание, щото не бил истинския или бил фалшив-измислен образ от вас според мен?
ето я разликата
Последно редактирано от fire_magic : 11-07-2014 на 22:47
не, fire_magic
Ми аз не мога да се натрапя и да забраня на другите да живеят както за искам заради моите убеждения. Това означава, че освен религиите ще трябва да забраня и себе си, заради същото за, което ги набеждавам.
Другите хора също може да са уверени в какво не е истината и това да се различава от твоето мнение.
между другото астрологията е тясно свързана с прераждането, знам че астрологията не е доказана от мейнстрийм науката да познава нещо с вероятност по-голяма от случайност (поне така пишеше в уикипедия) (и то е поради една или друга причина/или ред причини според мен), но ако ти е интересно, те съветвам да навлезнеш малко по-дълбоко преди да кажеш, че и тя е пълен булшит, имам предвид това с наталната карта не е никакъв шит според мен, а дава много точна представа, относно посока/цел/път в живота и едно себепознание, което смея да заява, че на мен ми помогна много да разбера някои неща за себе си и като цяло разбирането си за света изобщо
това го дописах в предишен пост в отговор на антракс, сега го копирам пак и за теб
Най-използваното определение за вяра в х. е на апостол Павел,, вяра е жива представа за това, на което се надяваме и разкриване на онова, що се не вижда''. По това определение вяра в козунак няма. А също,че онова що се не вижда, няма как да бъде анализирано от науката, която борави с научния експеримент като метод за познание.
Например науката може да докаже, че сребърният кръст на дяда ви поп, е причина за антибактериално действие на светената вода, но не може да докаже по каква логика вода осветена с кръст от друг материал може да лекува. Нито даже може да докаже, дали лекува или не ,защото ако заложи експеримент, не може да докаже извода с повтаряемост на резултатите. N брой пациенти с еднаква диагноза и еднакво тежки симптоми пият светена вода и логично се очакват еднакви резултати. Да , ама не. Защото умишлено не се отчита намесата на Бог като страничен за експеримента фактор, както и преценката Му за кого кога и дали изцелението ще бъде необходимо и полезно за всеки поотделно в зависимост от душевното му състояние. След като науката не може да отчете нито Субекта на действето, (Бог), нито характеристиките на обектите(болните с техните духовни профили и нужди), как въобще очаквате, че науката е в състояние да докаже или отрече действието на светената вода?
Нарочно дадох това като пример, колко безсилна е науката, когато се опита да нагази в чужда за нея територия и колко недостатъчен е арсенала ѝ за изследване и обяснение на явленията от друг порядък, а именно духовния.
Ще кажа само учебникарската богословска истина, че вярата също е метод за познание, приложим там, където логиката е безсилна.
,,ВЯРВАМ, ЗАЩОТО Е АБСУРДНО'' Който разбрал- разбрал.