- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
ами аз съм съгласен с твърдението на антракс, макар че е недоказуемо също
според мен няма как вашият бог да е истински- такъв какъвто си го представяте
и обещанията за вечност в рая също не са адекватни изобщо и са анти природни дори, според мен
ко ще праиш цяла вечност в рая бе дефендер? какво ще научиш там, след като няма страдание, а човешкият дух израства чрез него
шибан нагон и желание, потребност , по-добре да иде на курви ,ако не мое да си хване гадже(или не иска) , отколкото да вярва на лъжливи обещания
Последно редактирано от fire_magic : 11-07-2014 на 23:01
Еее, като няма пари за курви, по-добре му е да се залъгва с обещания...
В тая връзка, това ще го включа в предизборната си кампания - "Курви за всеки по всяко време!". Те това е социална справедливост!![]()
щото и аз си признавам че съм на секс без обвързване, - не съм лицемерен, и не искам да предавам човека отсреща-с лъжливи обещания за голяма любов, само за да си задоволя едните нужди за секс
тоест предварително уточнявам всичко с нея
и по курви съм ходил-да грешен съм- че не съм лицемерен боклук като вас! хахаха
Последно редактирано от fire_magic : 11-07-2014 на 23:06
мен науката ме кефи, само ми е странно защо така са се хванали за нея атеистите да ги ева и сектантите.
но като се замисля, нали и атеистите са хора, ако мисълта за съществуването на Бог им причинява някакъв дискомфорт, то Бог им е дал науката за да се хванат за нея и така Бог да не им се натрапва, защото е пич, и така те да могат да проявят свободно волята си на спокойствие. Сякаш науката уравновесява тяхното психично състояние между вяра и неверие и им дава свобода да проявят волята си без Бог да се натрапва прекалено.
представяш ли си човек, който не иска да има Бог да трябва да живее цял живот с тази мисъл, че го има, а науката го освобождава поне до смъртта, виж колко добър е Бог.
хихи
на философии го докарвам. хаха
Последно редактирано от defender : 11-07-2014 на 23:11
всъщност от една страна съм ви благодарен
така има повече путки за мен
По принцип водата има лечебни свойства. При някой болни помага, защото метаболизмът им вида на болестта позволява, за разлика от други. Но, ако светената вода лекуваше толкова добре, нямаше да има медицина, нямаше да измират от рак милиони, нямаше чумата да порази цялото средновековие. . .
Вярата е нужна и често те спасява. Вярата е това, което не виждаме, ок, но то също може да бъде в най-различни посоки. Някой ще вярва в спагетеното чудовище... други в Каспър? Е, какво познание е това? Не е ли същото и в християнството, когато няма факти, ти как ще вярваш на 100%, без да се съмняваш в нищо?? На мен ми е непонятна тази вяра.
искам сичките да правите секс чак след брака и т.н.
и никъв развод ако не стане нещо-иначе директно в ада
и 15 да е, е прав, защото християнският-бащински закрилник е всъщност пародия на бог
иначе да, аз вярвам в този бог, който е искал това да бъде така-и самото страдание на децата в африка, но според мен той не е християнският и затова не се определям като християнин въпреки, че съм кръстен в църква и се водя такъв, убежденията ми не са такива
щото той имаше предвид християнския, а ти пък го нападаш корабе
много газиш, недей тъй, освободи се от злобата и омразата в себе си, чувстваш се по-голям като се опиташ да компроментираш някой?
Последно редактирано от fire_magic : 11-07-2014 на 23:25
да ве, аз получавам оргазъм кучки.
Я си представете, че ЕДНО НЛО ПРЕДИ 10 000 000 години ни е метнало на земята и ся само ни наблюдава как се развиваме в относителното време. мухахахахаха Бог просто ни съжалява колко сме прости![]()
да да то тъй става
варвай си в това-уважавам го![]()
имам чувството, че се чудиш каква глупост да генерираш вече, тва не е философия, а тъпизъм
лягайте си ве "келеши", къде се намирате.![]()
ми нали си мноу праведен и ти
там не тряаше ли да си лягате в 21:00 и да ставате в 6 сутринта
ейййй, 9 часа сън, мнооого е.
навил съм петела за 4.00
ПП: дано не ме обвинят в нехуманно експлоатиране на животни
ее нали тря да се наспите добре
да можете да бачкате после за своя пастир, щото мързела е грях нали знаеш, наспи се хубаво, пък после отиди събери яйцата и издой кравите
Не знам как да го обясня на атеист, аз когато бях такъв, не разсъждавах толкова. Големото мислене ми се наложи после.
Казвам това, което чувствам,а то е, че вярата означава освен всичко друго и доверие.
Не казвам, че светената вода е толкова ефективна. Нали се разбрахме, че не може да се измери % на ефективност. Само знам случай на дядо от село... ,дето излекува гнойно възпаление на окото и клепача с няколко капки богоявленска вода. Това,че пия понякога и аз, не значи, че не тача медицината, защото няма как да знам чрез какво Бог ще реши да ми помогне. Ако.
Вяра в спагетеното чудовище ли? Ами нали затова е целия зор - да вярваш в това, което е Истина, и да ревнуваш за нея. Бог всъщност също е наречен Ревнител. И в двата случая причината е любов.
да сравниш християнството със спагетено чудовище
just koraba![]()
^^супер манипулатор, като те чете човек, ще вземе да ти се върже, щом дори на мен въздействаш с начина си на изказ
нямам против християнството като религия, смятам, че е полезна и ползотворна, направила достатъчно и ще продължава да прави, но ти си ми супер гнусен в случая, понеже се опитваш да убедиш другите в правотата на това което казваш по всякакъв начин.- а сам знаеш, че не можеш да го докажеш.- не е и нужно, просто опитваш да спечелиш спор на всяка цена, което е гнусно и отвръщаващо.-ставай депутат, ще имаш успех, там е твоята среда
Последно редактирано от fire_magic : 11-08-2014 на 00:08