.
Отговор в тема
Страница 29 от 45 ПървиПърви ... 1925262728293031323339 ... ПоследнаПърви
Резултати от 701 до 725 от общо 1117
    Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    е как си уверен пък кое НЕ е истина?

аз като не знам, не го отричам, не го отхвърлям, ами го оставям в страни, без да го подхващам.
    Истината е субективна...

ама да ми говори някой че секса е грях............. не
    Ми, очевАдно няма милостив Бог, който да се грижи за ВСИЧКИ човеци... Щом има страдащи и то не по тяхна вина, значи Бог е искал това да бъде така. Ако Бог го е грижа, де, и ако въобще съществува...

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    ами аз съм съгласен с твърдението на антракс, макар че е недоказуемо също
    според мен няма как вашият бог да е истински- такъв какъвто си го представяте

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    и обещанията за вечност в рая също не са адекватни изобщо и са анти природни дори, според мен

ко ще праиш цяла вечност в рая бе дефендер? какво ще научиш там, след като няма страдание, а човешкият дух израства чрез него

Цитирай Първоначално написано от fire_magic Виж мнението
    ко ще праиш цяла вечност в рая бе дефендер? какво ще научиш там, след като няма страдание, а човешкият дух израства чрез него
    Някъде обещаваха солиден брой девици... Това решава проблемът до известна степен, особено ако са нимфоманки...

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    шибан нагон и желание, потребност , по-добре да иде на курви ,ако не мое да си хване гадже(или не иска) , отколкото да вярва на лъжливи обещания
    Последно редактирано от fire_magic : 11-07-2014 на 23:01

Еее, като няма пари за курви, по-добре му е да се залъгва с обещания...
    В тая връзка, това ще го включа в предизборната си кампания - "Курви за всеки по всяко време!". Те това е социална справедливост!

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    щото и аз си признавам че съм на секс без обвързване, - не съм лицемерен, и не искам да предавам човека отсреща-с лъжливи обещания за голяма любов, само за да си задоволя едните нужди за секс

тоест предварително уточнявам всичко с нея
    и по курви съм ходил-да грешен съм- че не съм лицемерен боклук като вас! хахаха
    Последно редактирано от fire_magic : 11-07-2014 на 23:06

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    В тая връзка, това ще го включа в предизборната си кампания - "Курви за всеки по всяко време!". Те това е социална справедливост!
    гласувам за теб

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    колко безсилна е науката, .
    мен науката ме кефи, само ми е странно защо така са се хванали за нея атеистите да ги ева и сектантите.

но като се замисля, нали и атеистите са хора, ако мисълта за съществуването на Бог им причинява някакъв дискомфорт, то Бог им е дал науката за да се хванат за нея и така Бог да не им се натрапва, защото е пич, и така те да могат да проявят свободно волята си на спокойствие. Сякаш науката уравновесява тяхното психично състояние между вяра и неверие и им дава свобода да проявят волята си без Бог да се натрапва прекалено.

представяш ли си човек, който не иска да има Бог да трябва да живее цял живот с тази мисъл, че го има, а науката го освобождава поне до смъртта, виж колко добър е Бог.

хихи

на философии го докарвам. хаха
    Последно редактирано от defender : 11-07-2014 на 23:11

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    ние да си ебем тука батенце, те ще си ебат във вечността, остави

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    всъщност от една страна съм ви благодарен
    така има повече путки за мен

Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    Най-използваното определение за вяра в х. е на апостол Павел,, вяра е жива представа за това, на което се надяваме и разкриване на онова, що се не вижда''. По това определение вяра в козунак няма. А също,че онова що се не вижда, няма как да бъде анализирано от науката, която борави с научния експеримент като метод за познание.
    Например науката може да докаже, че сребърният кръст на дяда ви поп, е причина за антибактериално действие на светената вода, но не може да докаже по каква логика вода осветена с кръст от друг материал може да лекува. Нито даже може да докаже, дали лекува или не ,защото ако заложи експеримент, не може да докаже извода с повтаряемост на резултатите. N брой пациенти с еднаква диагноза и еднакво тежки симптоми пият светена вода и логично се очакват еднакви резултати. Да , ама не. Защото умишлено не се отчита намесата на Бог като страничен за експеримента фактор, както и преценката Му за кого кога и дали изцелението ще бъде необходимо и полезно за всеки поотделно в зависимост от душевното му състояние. След като науката не може да отчете нито Субекта на действето, (Бог), нито характеристиките на обектите(болните с техните духовни профили и нужди), как въобще очаквате, че науката е в състояние да докаже или отрече действието на светената вода?
    Нарочно дадох това като пример, колко безсилна е науката, когато се опита да нагази в чужда за нея територия и колко недостатъчен е арсенала ѝ за изследване и обяснение на явленията от друг порядък, а именно духовния.
    Ще кажа само учебникарската богословска истина, че вярата също е метод за познание, приложим там, където логиката е безсилна.
    ,,ВЯРВАМ, ЗАЩОТО Е АБСУРДНО'' Който разбрал- разбрал.
    По принцип водата има лечебни свойства. При някой болни помага, защото метаболизмът им вида на болестта позволява, за разлика от други. Но, ако светената вода лекуваше толкова добре, нямаше да има медицина, нямаше да измират от рак милиони, нямаше чумата да порази цялото средновековие. . .

Вярата е нужна и често те спасява. Вярата е това, което не виждаме, ок, но то също може да бъде в най-различни посоки. Някой ще вярва в спагетеното чудовище... други в Каспър? Е, какво познание е това? Не е ли същото и в християнството, когато няма факти, ти как ще вярваш на 100%, без да се съмняваш в нищо?? На мен ми е непонятна тази вяра.

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    искам сичките да правите секс чак след брака и т.н.
    и никъв развод ако не стане нещо-иначе директно в ада

Ми, очевАдно няма милостив Бог, който да се грижи за ВСИЧКИ човеци... Щом има страдащи и то не по тяхна вина, значи Бог е искал това да бъде така. Ако Бог го е грижа, де, и ако въобще съществува...
    ами, чакай, милост за теб, за бог може друго да значи, кой си ти? 19 годишно биологично въглеродна химична връзка.
    МУХААААААА

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    и 15 да е, е прав, защото християнският-бащински закрилник е всъщност пародия на бог

иначе да, аз вярвам в този бог, който е искал това да бъде така-и самото страдание на децата в африка, но според мен той не е християнският и затова не се определям като християнин въпреки, че съм кръстен в църква и се водя такъв, убежденията ми не са такива

щото той имаше предвид християнския, а ти пък го нападаш корабе

много газиш, недей тъй, освободи се от злобата и омразата в себе си, чувстваш се по-голям като се опиташ да компроментираш някой?
    Последно редактирано от fire_magic : 11-07-2014 на 23:25

да ве, аз получавам оргазъм кучки.

Я си представете, че ЕДНО НЛО ПРЕДИ 10 000 000 години ни е метнало на земята и ся само ни наблюдава как се развиваме в относителното време. мухахахахаха Бог просто ни съжалява колко сме прости

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    да да то тъй става
    варвай си в това-уважавам го

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    имам чувството, че се чудиш каква глупост да генерираш вече, тва не е философия, а тъпизъм

Мега фен
    лягайте си ве "келеши", къде се намирате.

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    ми нали си мноу праведен и ти
    там не тряаше ли да си лягате в 21:00 и да ставате в 6 сутринта

Мега фен
    ейййй, 9 часа сън, мнооого е.

навил съм петела за 4.00

ПП: дано не ме обвинят в нехуманно експлоатиране на животни

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    ее нали тря да се наспите добре
    да можете да бачкате после за своя пастир, щото мързела е грях нали знаеш, наспи се хубаво, пък после отиди събери яйцата и издой кравите

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    По принцип водата има лечебни свойства. При някой болни помага, защото метаболизмът им вида на болестта позволява, за разлика от други. Но, ако светената вода лекуваше толкова добре, нямаше да има медицина, нямаше да измират от рак милиони, нямаше чумата да порази цялото средновековие. . .

Вярата е нужна и често те спасява. Вярата е това, което не виждаме, ок, но то също може да бъде в най-различни посоки. Някой ще вярва в спагетеното чудовище... други в Каспър? Е, какво познание е това? Не е ли същото и в християнството, когато няма факти, ти как ще вярваш на 100%, без да се съмняваш в нищо?? На мен ми е непонятна тази вяра.
    Не знам как да го обясня на атеист, аз когато бях такъв, не разсъждавах толкова. Големото мислене ми се наложи после.
    Казвам това, което чувствам,а то е, че вярата означава освен всичко друго и доверие.
    Не казвам, че светената вода е толкова ефективна. Нали се разбрахме, че не може да се измери % на ефективност. Само знам случай на дядо от село... ,дето излекува гнойно възпаление на окото и клепача с няколко капки богоявленска вода. Това,че пия понякога и аз, не значи, че не тача медицината, защото няма как да знам чрез какво Бог ще реши да ми помогне. Ако.

Вяра в спагетеното чудовище ли? Ами нали затова е целия зор - да вярваш в това, което е Истина, и да ревнуваш за нея. Бог всъщност също е наречен Ревнител. И в двата случая причината е любов.

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    да сравниш християнството със спагетено чудовище
    just koraba

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    ^^супер манипулатор, като те чете човек, ще вземе да ти се върже, щом дори на мен въздействаш с начина си на изказ

нямам против християнството като религия, смятам, че е полезна и ползотворна, направила достатъчно и ще продължава да прави, но ти си ми супер гнусен в случая, понеже се опитваш да убедиш другите в правотата на това което казваш по всякакъв начин.- а сам знаеш, че не можеш да го докажеш.- не е и нужно, просто опитваш да спечелиш спор на всяка цена, което е гнусно и отвръщаващо.-ставай депутат, ще имаш успех, там е твоята среда
    Последно редактирано от fire_magic : 11-08-2014 на 00:08

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си