- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- За или против сватбата?
Разделя се по равно. Така е и справедливо /в повечето случаи/, защото и двамата допринасят.
Разделя се по равно, но само имуществото което влиза в Семейната Имуществена Общност. Ако наследя кола и апартамент те няма да се разделят по равно, ако си държа капиталите високо ликвидни, в банкови сметки на мое име, те също няма да се разделят, ако имам ЕТ цялото му имущество няма да се раздели по равно. Най-общо казано, се разделя само имуществото придобито по време на брака и с малко подготовка можеш да оставиш половинката гладна.
Нищо... то заради това никъде не съм чул да се дели заплата, а имущество...
Акумулирани 200-300 хиляди лева в сметка може да са много голямо имущество.
Предполага се, че като сте семейство, бюджетът е общ и двете страни имат заслуги към спестяванията... Дори и жена ти да е безработна, тя пак ти помага, гледайки децата и вършейки къщната работа. Ако няма кой да ти гледа децата, доста ще ти е трудно да си заделиш въображаемите хиляди левове...
ПП Да не говорим, че в повечето случаи, семейните спестявания са под 10 хил. лв... Не знам къде се изхвърляш, като 200 бона не са ти минали през ръцете за целия ти живот...![]()
Последно редактирано от an7raks : 11-26-2014 на 08:41
Може да са ми минали, може и 200-300 лева да не са ми минали. Ако не си забелязал, говорим примерно, не съм тръгнал да се женя, още по-малко да се развеждам.
Разбрах те, но не знам защо даваш някакви изключения за пример за "несправедливост"...
Защото ми се е налагало да чета не един и два протокола от бракоразводни дела. Такава мизерия е, да гледаш хора, които би трябвало да остареят заедно да се карат животински за килими и посуда. Още преди развода имущество се прехвърля, продава, дарява, крие с цел да се ощети другата страна.
Крайната ми мисъл е, че не можеш да разчиташ на закона, защото закона винаги е на страната на по-подготвения, на по-заможния, на по-умния. И един подпис под договор не може да замени липсващите човешки отношения.
мъка, мъка...
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Най-накрая някой да пита!
Темата поначало е сватба, те за брак ми говорят, изобщо...
Мдааам.
Честно ли?
Ах, като знам какви тънки сметки и селски разправии имаха няколко познати семейства при развода, съм толкова благодарна, че съм отраснала в среда, в която човешките отношения стоят над материалното; и че приятелят ми е отраснал в същата.
ех бе не спря да изтъкваш в к'ва среда си израснала
жалко че не ти личи![]()
Брак и сватба до преди стотина години са били синоними, не е странно, че все още се да се бъркат.
И не, не е честно, its just for the sake of conversation. Нямам намерение да се сватбувам или бракувам. И дори и да имах, ми се вижда страшно досадно да се давам като пример.
Торито вече си има ясна представа какво иска. Торито рокля не ще. Отделно дето Торито не хленчи, щот няма за ко.
Ива, Лейди ти го каза - ако толкова не си дорасъл и се караш за дребни работи с бъдещия си съпруг, нямаш работа с него. Отделно дето за два подписа голяма сватба не е нужна. Винаги можеш да наденеш халката и само пред двама свидетели и там лелката, дето те бракува.
Нда, и аз едва ли бих я изтърпяла лесно, но пък едно е да лежиш за масово убийство, съвсем друго - да скриеш труп на лелка.