.
Затворена тема
Страница 106 от 157 ПървиПърви ... 65696102103104105106107108109110116156 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 626 до 2 650 от общо 3909
    за това на студено ще спиш

Мега фен
    Не ме мисли.

Мега фен
    "Смятаме, че позицията на Европейската комисия не беше конструктивна. И ако Европа не желае „Южен поток“ да бъде построен, значи той няма да бъде построен, подчерта Путин. „Ние ще насочим нашите енергийни потоци към други региони по света, включително ще ускорим реализацията на проектите за втечнен природен газ“, каза още той.

От 1 януари 2015 г. Русия ще намали с 6% цената на газа за потребителите в Турция, обеща Путин. Това даже било само първата крачка и Руската федерация била готова още да намаля цената на газа за Турция като на свой стратегически партньор.

Путин предложи на България да поиска от ЕС да я обезщети за изпуснатите ползи по проекта „Южен поток“, защото само преките приходи в българския бюджет от транзита щели да бъдат не по-малко от 400 милиона евро годишно (според него)."

http://www.mignews.info/putin-kraj-s...ne-razreshava/

ПП: ей ви на сега един х*й, дрееме му на Путин,сега очаквайте сондите за шистак, ще падне едно щастие, мани-мани.

Турция ще спечели.
    Последно редактирано от defender : 12-01-2014 на 20:32

дефендере.. кво да се приготвят? Той българина се е превърнал в истински циганин - не му ПУКА. ще продължава в същия дух да сере на главата си. на тези с пари пък ни най-малко им пука

Мега фен
    на Господ му пука, но и ние не трябва да стоим с кръстени ръце.

кажи го на плевньо и Герб

Мега фен
    Един не излезна да каже тоя проект в цифри как изглежда. Всичките са заети да се плюят.
    И тея глупости, че ще седим на студено, само подлога може да ги напише, от цяла европа Русия продава газта най-скъпо на България, да не са луди да изтърват такива балами.

Мега фен Аватара на draid
    Истината е че проекта по всяка вероятност щеше да донесе много повече ползи от колкото негативи на България. Аз бях за проекта, без да се обвързвам с това че е от Русия, дори да беше от Иран пак щях да бъда за. Твърдо против съм обаче опитите да се прокарат сондажите за шистов газ. Против съм не заради държавите които се опитват да го прокарат тук, против съм заради метода на добиване на този газ и вредите от него върху околната среда. Ходил съм на протести против него и ако се наложи пак ще отида, но за мен това не трябва да се допуска на наша територия. Добър подход ще е да започнем в най-скоро време да мислим сериозно за алтернативни източници на енергия.

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Нас най-много ни ебе с цените на енергията. И бензин и газ.
    Това не е така!
    Поне с природния газ/метан/ не е така със сигурност.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Истината е че проекта по всяка вероятност щеше да донесе много повече ползи от колкото негативи на България. Аз бях за проекта, без да се обвързвам с това че е от Русия, дори да беше от Иран пак щях да бъда за. Твърдо против съм обаче опитите да се прокарат сондажите за шистов газ. Против съм не заради държавите които се опитват да го прокарат тук, против съм заради метода на добиване на този газ и вредите от него върху околната среда. Ходил съм на протести против него и ако се наложи пак ще отида, но за мен това не трябва да се допуска на наша територия. Добър подход ще е да започнем в най-скоро време да мислим сериозно за алтернативни източници на енергия.
    Цифри някой има ли, щото все се говори в мъглата на неизвестностите.
    Нашите говореха май за 80-100м, Путин говори за 400, на кой да вярваш?

Мега фен
    "Делян Добрев (министър): Ползи ще има не само след като бъде построен газопровода "Южен поток", но и по време на самото строителство, защото този проект най-вероятно ще надхвърли три милиарда евро и в него ще бъдат включени български фирми - подизпълнители, български работници, в последствие ще се плащат и данъци по проекта. Но най-важното от енергийна гледна точка е това, че още диверсифицираме трасетата. И газът, за да стигне до България, няма да преминава през няколко други държави, в които има риск да се случи нещо подобно на това, което се случи през 2009 година с Украйна, от което, знаете, всички ние пострадахме."

http://www.mi.government.bg/bg/inter...tail-145-.html

ПП: ае сега ти ми кажи какви ще са загубите ако беше построен..
    Последно редактирано от defender : 12-01-2014 на 21:55

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Аз бях против проекта, защото:
    Строй се от обичайния кръг фирми на Пеевски.
    В следващите 20-25 години трябва да го изплащаме с пари които нямаме.
    Твърде много съмнителни сделки около него. Половината тук ми е ясно, че единственото от което се интересувате е как Путин днес е спасил 10 родилки, 4 сирачета и 2 тигъра. ПИБ продаде парцел за 100млн. тъй като трасето е трябвало да мине през него. А ПИБ дължи пари на държавата заради помощта която получиха тази година и работата стана - ще ти дам 100 лева да ми върнеш предишните 200.
    Не ни трябва нов проект за газ от Русия, а от друга държава, така няма да сме вързани 100% с газа към една страна и така вече имаме почва да преговаряме за по-ниски цени с Русия.
    Ако Русия иска да има южен поток толкова много, защо не поеме разходите по изграждането му и да ни плащат годишно такса за ползване на земята по която минава тръбата.

Русия просто си търси държава с която да се оправдае, в момента нямат пари за големи проекти (за непросветените един техен министър сам го спомена поради спада цените на петрола, че големи проекти ще бъдат замразени). Рублата се срина до доста покрай петрола, а бюджета на Русия се формира на неговата цена за барел. Газа също ще падне тъй като е вързан към него, но с 6 месечно закъснение. А това, че се измиха точно с нас, може да ни носи само ползи, тъй като в ЕС вече няма да сме "троянския кон" на Москва. В момента има предложение да се изгради тръба през Словакия за Балканите, ето това е едно добро начало.

И тия 400млн. за който говори Путин, нямат общо с реалността, защото транзитни цени по договор не са договаряни и това са някакви негови измислени "сухи" цифри. Другото което е - целта на тръбата бе Газпром да има директен достъп до Европа, а не през Украйна, която си остава съмнителна откъм плащанията. Така че ако толкова закъсаме за газ (което не вярвам да стане) винаги можем да си пуснем тръба до Турция.

"Стройтрансгаз консорциум" ДЗД е победителят в обществената поръчка за проектиране, доставка на материали и оборудване, построяване, обучение на персонала и въвеждане в експлоатация на българския участък на "Южен поток", чиято обявена проектна стойност бе над 3.5 млрд. евро.
    Половината акции в консорциума се държат от руската компания "Стройтрансгаз", чийто мажоритарен собственик е Генадий Тимченко, приятел на руския президент Владимир Путин, който попадна в черния списък със санкции спрямо близки до Кремъл лица, отговорни за ескалацията на кризата в Украйна.
    Другите 50 процента в консорциума – победител са на пет български фирми, обединени в акционерно дружество "Газпроект Юг". В него влизат "Промишлено строителство холдинг", зад което стоят фирми, свързани с Делян Пеевски и собственика на Корпоративна търговска банка Цветан Василев, "Техноекспортстрой", "Главболгарстрой" (ГБС), "Понсстройинженеринг" и "ПСТ Холдинг".
    Последно редактирано от yakuza_ : 12-02-2014 на 07:21
    n00bs

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Цифри някой има ли, щото все се говори в мъглата на неизвестностите.
    Нашите говореха май за 80-100м, Путин говори за 400, на кой да вярваш?
    Не съм се интересувал, а и не мисля че в момента има споделена реална подобна информация. Ние така или иначе сме зависими от газта на Русия, хубаво беше да си имаме тръба която минава през нашата територия, защото в момента газта която идва от Русия минава през Украйна. Аз нямам против да ни пуснат тръба и от близкия изток, проблема не ми е в държавата която ще я докара, аз просто бях за проекта, по същият начин както бях и все още съм за изграждане на нови ядрени мощности. Твърдо против обаче съм шистовия газ, а просто виждам как след някоя година някоя удобна фирма ще ни надупи и ще започнат да пробиват.

Мега фен
    И то к'во излиза - ще им плащаме да строят тръба от нашия джоб =D
    смех.

То всъщност има ли дори 1 прилично влиятелна компания в Бърглария, която да не е до шия в лайна и корупция ?

ПИБ ако не греша бяха замесени и в мизериите покрай незаконните лифтове, заедно с още няколко (май?) банки ? //мързи ме да проверявам

Мега фен
    "Турция става втория по големина вносител на руски газ след Германия - 27 млрд. куб. м."

ей, добре, че са нашите "умни" съфорумци, че да на "спасят" от газа.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    смех.
    Ти остави другото, но при сходни проекти цената на строително-монтажните работи излиза към 30% при ЮП е 50%. Сметни тея 20% в кой джоб ще влязат. Страшно оскъпен проект, а не се знае дали участието на бг фирми изпълнителки в проекта ще стигне 30%. Заема които ни отпускат ще го плащаме 22 години и е с по-висока лихва от другите ни външни заеми.

Иначе да, и аз искам да не зависим само от една тръба, която минава през страшно нестабилната Украйна, но Южен Поток, така направен е много съмнителен и не ми изглежда да е в интерес на българските граждани.

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    В Москва вече нямат пари нито за газопроводи, нито за интернет тролове. Скоро Путин ще ходи пеша на посещения в другите държави. A дифендито скърби, че остава безработен. Дифенди, преориентирай се, Путя вече няма рубли да ти плаща заплатката. :>
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    "Явор Куюмджиев (бивш зам. министър икономика и енергетика) беше аплодиран след своето изказване, в което изложи политическата си и експертна гледна точка за ползите от проекта. Според него, „Южен поток" е изключително важен за България, защото осигурява различно трасе за газ и заобикаля размирните територии, които могат да доведат до спирането на доставките. Освен това проектът ще носи 1 млрд.долара приходи за страната ни от транзитни такси, в продължение на много години. „Категорично отстояваме нашата ориентация към ЕС и НАТО и ще бъдем техни лоялни партньори и занапред, но не можем повече да плащаме тази лоялност с цената на обедняване на българските граждани", категорично заяви Явор Куюмджиев пред участниците във форума.Той припомни как през 2009 г. България загуби 250 млн. евро само за 2 седмици, заради спирането на газа от Русия за Украйна. „Тези загуби никой не ни ги възстанови", каза Куюмджиев."
    Копирано от standartnews.com
    Последно редактирано от defender : 12-02-2014 на 10:37

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    смех.
    "Българският данъкоплатец няма да плати нито лев за изграждането на "Южен поток", заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред Народното събрание."

да, смех, ама защото ставаш смешен..

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Освен това проектът ще носи 1 млрд.долара приходи за страната ни
    Путин каза или не каза 400милиона?
    Жалки опити за манипулация...

Мега фен
    Путин каза 400 млн. годишно, само от транзит и такси, а колко ще спечели България и как ще го развие в икономиката си е друг въпрос.

Мега фен
    Путин каза 400 млн. годишно,
    Значи общо за целия си период на експлоатация ще донесе 1 млрд?

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Явор Куюмджиев, депутат от БСП, какво да очакваш от партия, която иска да сме с Русия на всяка цена? Все едно ДПС да тръгне да ни казва, че Турция е лоша дърава, няма как да стане.
    n00bs

Мега фен
    "Според Бойчев България за пореден път не използва географското си положение. "Ползите, които може да реализира страната ни от този проект, не биха били никак малки: като инвестиция, като директни данъци и разкриване на много работни места. Не става въпрос само за временна работа по време на строежа, но и постоянна заетост на 3-те предвидени компресорни станции на територията на България, които трябва да бъдат обслужвани."

http://hashtag-bg.com/articles/15467...B5%D0%BC%D0%B8

Мега фен
    "Българският данъкоплатец няма да плати нито лев за изграждането на "Южен поток", заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред Народното събрание."

да, смех, ама защото ставаш смешен..
    http://clubz.bg/7863-cherno_na_bqlo_...potok%E2%80%9C

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си