.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 74

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    самият дявол е главният антихрист, докато духовните беззаконници между човеците са другите антихристи
    ма нали един човек ще е, както Христос е Син на Бога, така и тоя ще е син на дявола и ще е един човек.

Не ме прави на балама ве, искаш да ме изкараш, че аз самия не знам кой съм ли бе.

хммм, добра атака, но си прекалено слабичък за злата ми мощ.
    Последно редактирано от defender : 12-14-2014 на 14:00

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ма нали един човек ще е, както Христос е Син на Бога, така и тоя ще е син на дявола и ще е един човек.

Не ме прави на балама ве, искаш да ме изкараш, че аз самия не знам кой съм ли бе.

хммм, добра атака, но си прекалено слабичък за злата ми мощ.
    напротив, пише, че може да бъдат много антихристи, а дяволът е един вид прототипът на духовните беззаконници - понеже именно той е духовното беззаконие у всеки неправеден духовен служител/работник, затова и се използва единствено число в 2 Солунци 2:3, но също и защото всеки един човек, който упражнява вяра(та) систематично и задълбочено е редно да внимава да не върши духовно беззаконие

"Дечица, последно време е; защото както сте чули, че иде Антихрист(т.е. че лукавият увеличава/умножава своята власт), и понеже сега има много антихристи(т.е. много духовни беззаконници), от това знаем(т.е. по това познаваме), че е последно време(сиреч, защото той може да действа в света само чрез такива човеци). От нас излязоха(т.е. и те са някакъв вид духовни), но не бяха от нас; защото ако бяха били от нас, щяха да си останат с нас; но излязоха(т.е. но се възпротивиха на истинските Светии), за да стане явно, че те всички не са от нас. Пиша ви, не защото не знаете истината, но защото я знаете и разбирате, че никаква лъжа не е от истината... Кой е лъжец, освен оня, който отрича, че Исус е Христос(т.е. че Исус е единственият (истински) Христос/Господ)? той е антихрист, който се отрича от Отца и от Сина. Никой, който се отрича от Сина, няма нито Отца; а който изповядва Сина, има и Отца. А колкото за вас, онова, което сте чули отначало, нека остане у вас. Ако остане у вас това, което сте чули отначало, то и вие ще пребъдете в Сина и в Отца."

а чутото "отначало" е Словото, което идва директно от Устата на истинския Господ Бог, било то под формата на чиста съвест, или здрав разум

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си