- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Как да напълнея ?
Аз съм 182-183 см и съм 58 килограма, мога да кажа, че съм бил може би най-сериозният от цялата компания от към хранене, имал съм много време за хранене и всичко, но уви само аз на прогресирах от всичките който тренирахме, не си само ти пичага тренирай си, ако не стане не стане, нема да се метаме от балкона я.Прави това което ти е кев и да не ти пука![]()
Ще ти дам един съвет. Пресметни 66+(13,7*килограмите ти)+(5*183)-(6,8*(твоите години)). Резултатът умножи по:
ако не тренираш по 1,2;
ако тренираш 1-3 пъти седмично по 1,375;
от 3 до 5 пъти в седмицата по 1,55;
Ако тренираш над 5 пъти седмично по 1,725;
Това е ориентировъчно колко калории имаш нужда да приемаш. Ти искаш да качиш. Аз бих те посъветвал да добавиш към резултата +200 до 300 калории като начало.
50% от калориите ти да бъдат въглехидрати (не говоря за пастички), като тези 50% като числова стойност ги делиш на 4 - толкова грама чист въглехидрат приемай на ден;
30% да бъдат протеини. Отново полученото делиш на 4 - толкова протеин чист да ядеш на ден;
20% мазнини, само че този път делиш на 9;
Разделяш получените стойности на 3 до 6 хранения за ден, като аз лично бих сложил в твоя случай по - голям процент от дневните въглехидрати следобед. Това е режим за покачване на килограми. Желателно е да тренираш, докато си на него, за да не се омазниш, макар че ти трябва малко поне на теб.
Та сега си направи труда един ден да сумираш от етикетите на храните, които ядеш, общия брой калории, но и общия брой белтъчини, въглехидрати и мазнини поотделно, като захарта, която винаги е отбелязана, я смятай отделно. Ако получената сума е по - малка от нужните ти по формулата ориентировъчни калории на ден, без да добавяш 200 300 отгоре, ето ти причината да си така. Аз лично залагам, че се храниш главно с боклуци с ниска хранителна стойност и на ден повече от 1200 ккал не приемаш, да видим дали ще позная![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
отваряш хладилника на BB-foruma и там има всички видове храни и всичко което съдържат и ще се оправиш по-лесно....поне аз се оправих по-лесно с него защото има всичко и не ти тряя се ровиш толкова много,но все пак си отдели 1/2часа :Д