- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- IELTS? CAE?
Здравейте, колеги. Искам да питам дали има някаква голяма разлика между двете - IELTS и CAE?
След някакво късо време започват групите в аво-белл и е по едно и също време и на една и съща цена. Има ли практическа разлика в това, кое от двете е по-добро за приложение?
Няма да кандидатствам в чужбина. Трябва ми просто, за да го имам евентуално за работа и т.н.
CAE в твоя случай, макар че е малко по-труден.
Ielts има валидност от 2 години, после пак ще трябва да ходиш.
Казаха ми, че и CAE вече го правят 2 години.. Затова се двоумя, защото то на практика става едно и също..
Ооо, това е много набутващо, ако наистина го променят.
В такъв случай всичко си е до това кое си избереш. САЕ включва граматическа част, доколкото помня, та това ти е основната разлика сякаш. Може и да греша, нека някой ме поправи.![]()
Няма граматика в ielts.
Също - изискванията за унитата са А на cae и чат пат B, пък за ielts варират от 6.0 до към 7.5 , като е мноого по-лесно да изкараш 7.5 на ielts от колкото А на cae.
По субективното ми мнение A на cae e 7.5 ( ама с оценки поне 7.5 7.5 7.5 7.5 на всеки модул) ielts.
Виждам, че ти и за работа - квот те кефи повече. Но ielts-a по-залъгващо стои в cv-то, щото няма a, b, c , ами е оценка от типа 6.0 - 8.5
Пък ако изкараш А на cae, пък и B e супер - сае-то може би е по-познато сред хората
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Къде си учил езика и на какво ниво си ? CAE като цяло е по-труден, B няма почти никой ( в много малко % влиза оценката), а за да изкараш A трябва да имаш отличен английски. IELTS e гаден британски сертификат, чийто текстове хич не ме кефят - особено частта с "True, false or no information in the text". Mасова заблуда е, че сертификатите важат 2 години, те си важат цял живот, но университетите ги приемат само 2 години след вземането им. Дори и GMAT, който важи и има официална информация на техния сайт в продължение на 5 години, за магистратура важи отново само 2.
Препоръчвам ти TOEFL - американски английски и много лесен формат, трябва трениране само на спийкинга. Ако наистина владееш езика, няколко дена подготовка са ти предостатъчни за над 100/120 точки, което се води ниво C1 или А на CAE. Никъде не биха ти искали C2 на владеене, така че това би ти било достатъчно. В замунда даже има примерни тестове, които сами биха ти били достатъчни за подготовката.
^TOEFL вече спират да го признават, имаше някакъв скандал миналата година, ама не помня в подробности.
2 АЕГВярвам, че английския ми е на адекватно ниво. Май ще почвам курсове за CAE-то, защото не искам да се подготвям сам, да дам 300 лева, да се проваля и да трябва да взимам курса и нови 300 лева.. + че чувам постоянно слухове, че ако не си им минал през курса 90% сигурно, че ще те скъсат.
Извода е, че IELTS е гаден, но е по-лесен от CAE и на практика няма никакво значение кое от двете ще изкарам щом няма да ходя в чужбина?![]()
САЕ действително е най-труден, но ако вложиш достатъчно усилия и от себе си, не е толкова трудно да го изкараш с повече от С според мен. Иска се стабилно владеене на думи най-вече, а граматиката не е чак толкова трудна. Огромен плюс е, че е вечен, а не като IELTS със срок 2 години. По мои лични впечатления можеш да минеш и по-тънко с частен учител, който е запознат с формата, вместо да даваш близо 1000 лева за Аво. Зависи си и от учителя ти, разбира се, но аз ти казвам какви са моите наблюдения.
В момента карам курса точно в Аво-бел, най-вероятно през април ще държа изпита и се надявам всичко да е наред, стискайте палци.![]()
I'm still here bitches and i know everything !!!
Тери.. <33 ♥
Страшно разпространен мит е, че един изпит трае 2 години, друг е вечен. Сякаш на работодателя/университета не им е ясно, че ако имаш един "вечен" сертификат, изкаран преди 10години и не си практикувал езика, то нивото ти не е поне с 2 надолу. Отделно, че дори да е "вечен", след едно определено време спират да го признават. От друга страна, ако си в англоговоряща страна и преди 5 години си изкарал двугодишен сертификат, то се приема, че нивото ти е по-добро и не е нужно да го подновяваш... елементарна логика.
^Права си, но преувеличаваш с годините. Изкарваш даден сертификат с ясната нагласа, че след година-две ще кандидатстваш в университет или за позиция в дадена организация/фирма. Ако успееш да влезеш или да бъдеш нает, този сертификат няма да ти трябва, защото вече е изпълнил целта си. Тоест, времевата рамка от 10 години, която ти си дала, не е уместна. Ако ли не успееш да постигнеш целта си, надали би чакал 10 години, за да се пробваш отново (особено в страна като България, където традиционната нагласа е, че учиш едно и него обезателно! трябва да завършиш, а накрая и работиш).
Времевата рамка е примерна и нарочно е преувеличена, за да ми се схване идеята. Всички ми изтъкват предимствата на еди кой си сертификат, защото бил вечен.. вечен, ама трънки.
Някой може ли да обясни разликата между SAT, ACT, TOEFL, Cambridge ESOL, FCE, GMAT, GRE. Не да обясните какво е, а каква е разликата между тях и кое е най-добре за кандидатстване за университет в чужбина?
Е, извинявай, не можеш да изброиш 50 изпита и да очакваш да изпишем цял роман. Имаш интернет, имаш гугъл, направи си research-a сам. Няма кой да ти го сервира наготово.
Отделно, че, ако се беше разровил поне малко щеше да знаеш, че няма универсален изпит/сертификат за "чужбината". Тоест, различни изпити са (повече) приети на различни места. Като например, SAT в САЩ и TOEFL в UK.
Търся, обаче информацията е изсипана много разбъркано и поне аз не схващам разликата между едното и другото. За повечето пише, че са признати от университети и горе-долу това е, което намирам. Ще се разровя още малко![]()
Здравейте, предлагам на вниманието ви един сайт, който предлага работа за ученици, които да помагат в домашните работи на по- малки ученици онлайн. Можете да предлагате частни уроци като помощ на по- малките по всеки предмет, който ви е силен: например математика, български, физика, химия или начално ниво на някакъв език. Ако имате други компетенции, например компютърни също може да предложите частни уроци по тях съответно. Сайта е www.grischool.com Всички услуги на Гри училище са напълно безплатни. Гри училище не взима никакви такси, комисионни или абонаменти. Вие получавате заплащането си директно от ученика и получавате 100% от платената цена. Вие определяте начина на плащане, колко дни преди урока желаете да Ви се плати. Може да предложите например абонамент помощ в училище по даден предмет за един месец, да предложите първо безплатен тест урок. Има много варианти. Гри училище популяризира услугите ви и ви помага да си изградите клиентска база и да си печелите един добър доход от знанията, които вече имате в главата си.