.
Отговор в тема
Страница 23 от 65 ПървиПърви ... 1319202122232425262733 ... ПоследнаПърви
Резултати от 551 до 575 от общо 1613

Тема: България

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Ефенди, теб това едва ли те притеснява, тъй като си складираш парите в дюшека и в Бурканбанк.

Бързо признавай от колко години не си си плащал осигуровките.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    как ще ги складирам в дюшека, аз съм важен инвеститор за държавата, инвестирам в лютеница, туршия, печен патладжан и чушки. Само не знам защо държавата не ме третира като стратегически важен инвеститор и не ми даде облекчения, а те все за чужди компании отиват.

здравни осигуровки плащам само когато здравния министър е убавец.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    здравни осигуровки плащам само когато здравния министър е убавец.
    http://stmost.info/images/stories/2011/46/gaidarski.jpg

Като него ли?
    Welcome to the Jungle...

http://www.capital.bg/politika_i_iko...p=0#storystart

Истината за соца и неговомо наследство, казани от самите социалисти. Корабе, ефенди, четете внимателно, за да видите къде са реалните причини за положението през последните 25 г.
    Welcome to the Jungle...

Поредния платен американски задник.

То такива олигофрении, че няма накъде

.
    В момента, не само, но и от 25 години в България действат Западни сили, отдавна сме прекъснали отношенията с Русия.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    .....
    сигурно след 50 години ще има такива статии и за сегашния строй. хихи

Корабе, статията е от Работническо дело. Какви американски задници, какви 5 лева? Ще се научиш ли да четеш някога?

сигурно след 50 години ще има такива статии и за сегашни строй. хихи
    Възможно е. Което не намалява истинността и достоверността на въпросната статия.
    Welcome to the Jungle...

ес, сащ и нато ВЪН! Правилния път за нас е ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ!

Мега фен
    урааааа

Отивайте и се присъединявайте бе, кой ви пречи. Тъкмо ще научите що е то истински лишения - нещо, което за руснаците (особено от провинцията) е ежедневие. И не забравяйте да се кланяте на Владимир Владимирович, докато тъпчете картофи с водка (щото там няма почти нищо друго). :>
    Welcome to the Jungle...

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Бихте ли изказали Вашето мнение относно, отпразнуването на 102-годишната на ВВС с авиошоу на летище София ?

"„Това сме ние” има за цел да представи българските военни пилоти и авиационни специалисти, тяхната отдаденост, опитност и издръжливост, да фокусира общественото внимание върху рисковете, които военнослужещите поемат ежедневно и отговорността, която те носят", съобщават от пресцентъра на ВВС."

Ето и едно видео : http://vbox7.com/play:ec2d6c8fd1

и статия (+ 2 видеа) : http://www.bgonair.bg/avioshou/2014-...gled-ot-visoko
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен
    Тъкмо ще научите що е то истински лишения - нещо, което за руснаците (особено от провинцията) е ежедневие.
    Кви лишения ве, познавам българи в Русия (в Москва), няма такива работи.

DarkTemplar, а какво да се кланям на Запада ли? Който иска България да я няма? Добре, че българите да са непредвидими, иначе ФАЩ отдавна да е направила сценарий Украйна или Сирия тук... Не мога да разбера за какви режими и лишения говориш..

Кви лишения ве, познавам българи в Русия (в Москва), няма такива работи.
    Не забравяй, че Москва и Петербург не са цяла Русия, а една много малка част от нея. А в близко бъдеще и те ще започнат да затягат коланите.

Цитирай Първоначално написано от Ayes Виж мнението
    Не мога да разбера за какви режими и лишения говориш..
    Иди в Русия и ще разбереш.
    Welcome to the Jungle...

Не забравяй, че Москва и Петербург не са цяла Русия, а една много малка част от нея. А в близко бъдеще и те ще започнат да затягат коланите.

Иди в Русия и ще разбереш.

Много си заблуден.. Но то е така от тези ''медии'' промиващи мозъка ви секидневно, хората забравят да мислят кое е рационално и кое не.. Русия ни е освобождавала и пак ще ни освободи, а вие си я плюйте колкото искате. Ако според теб в Русия има лишения тогава защо 81% от населението подкрепят Путин?

Първо ни освободиха от османците, а после ни заробиха за 45 г., поставиха ратаите на власт и ни съсипаха в интелектуален и в много други аспекти.

За тези, за които соцносталгията е начин да соправдаваш собствените си неблагополучия днес, ще напомня, че нашенската димитровска-вълкочервеноковска-живковсак действителност си беше някакво копия на руската такава, само че в по-мек вид. А за това накъде е тръгнала отново Путинова Русия (назад към съветския болшевизъм), ето ви един пример:

Провинцията в Русия вече усеща икономическите трудности

Хората обаче не обвиняват за това президента Владимир Путин

"В четвъртък ще се състои годишната пресконференция на руския президент Владимир Путин, на която той ще трябва да отговоря на болезнени въпроси, свързани с икономиката на страната, която е на ръба на рецесия – за сриващата се рубла (в понеделник тя премина нова психологическа бариера от 60 рубли за долар - бел. ред.), покачващите се цени, пресъхващите чужди инвестиции, западните санкции и спадащите цени на петрола. На фона на всички тези проблеми провинцията вече усеща предстоящите трудни времена, разказва в репортаж британската ВВС.

Дърветата по пътя към град Рязан са побелели от сняг като в приказка, но именно тук се чувства суровата действителност. За период от хиляда години градът е бил завладяван и опустошаван от войни и революции. Но винаги е оцелявал, готов за следващото изпитание. И сега то не закъснява под формата на икономическа бъркотия. В супермаркета в Рязан учителката Яна Киндеева пазарува за седмицата и брои всяка стотинка. "Цените се вдигнаха. И не става въпрос само за продукти, а и за скъпи стоки като автомобили и мебели. Ще празнуваме новата година вкъщи, защото цените на почивките също скочиха", казва Киндеева.

В дома й, където живеят още майка й Ирина и баба й Лариса, тя черпи с чай и сладкиши, тъй като никаква криза не може да се отрази на руското гостоприемство, въпреки че Москва и Западът говорят за нова студена война. Ирина и Лариса и преди са изпитвали икономически несгоди. Те са притеснени, но не се паникьосват. "Руснаците винаги се придържат към надеждата, че нещата ще се оправят. Това е в душите ни. Имаме си поговорка: Надеждата умира последна", обяснява Ирина.

Кой е виновен

Но кой според тях е виновен за сегашната ситуация? Не и Путин. "Обвиняваме основно местните власти. За президента може би е трудно да контролира всичко. Смятаме, че трябва да решим проблемите на местно равнище и тогава да вървим нагоре. Хората вярват в президента, дори когато животът става труден", твърди Яна. Тя уверено обяснява защо смята, че западните санкции не са наложени заради Украйна. "Другите страни почувстваха мощта на Русия и, разбира се, искаха да я ограничат, за да не растем толкова много. Затова наложиха санкциите. Не става въпрос за Крим. Ние просто си върнахме това, което беше наше", казва Яна.

Семейство Киндееви не е единственото, което вярва на Путин. Днес над 70% от руснаците одобряват начина, по който той управлява страната. За петнадесетте години, през които е на власт и като президент, и като премиер, Путин е изградил политическа система, която му дава цялата власт без съпътстващата я отговорност. Когато нещо се обърка, виновни са местните власти или Западът.

Местният бизнесмен Женя се притеснява от санкциите и спадащите цени на петрола. "Не съм сигурен в бъдещето. Никой не може да каже какво ще се случи след няколко месеца", обяснява той. Правителството твърди, че дори цените на петрола да спаднат под 60 долара за барел, това не трябва да тревожи хората. "За тях може и да не е притеснително. Но за обикновените хора не е така, защото приходите им ще се свият значително", казва Женя.

В кухнята на чисто новото си кафене младият предприемач Максим Гордеев признава, че това не е най-удачният момент да се отваря нов бизнес. "Времената са трудни. Определено сме засегнати от нестабилната валута, защото купуваме продуктите от чужбина. И тъй като рублата спада, хората харчат по-малко. Затова моят бизнес вероятно ще расте по-бавно. Но мисля, че все пак ще расте", смята Гордеев.

Неясно бъдеще

На битпазара в Рязан е минус 10 градуса по Целзий. Но хората продължават да продават всичко, което могат да намерят. По сергиите са изложени стари чехли, покривки и ютии. Продавачите едва свързват двата края, но обвиняват за положението си Запада. Един от тях говори за "ционистка конспирация". Но не и Евгения, която обяснява, че истинският проблем е по-близо. "Украйна изсмуква всичките ни ресурси. Много е добре, че правителството изпраща хуманитарна помощ там. Но и ние трябва да получим от това брашно и захар. Да не мислите, че стоим тук, защото животът е хубав", казва тя.

С влошаването на икономическата ситуация неизбежно изниква въпросът дали повече руснаци ще започнат да виждат връзка между случващото се в Украйна и положението в Русия. Ако това стане, може да се стигне до неудобния въпрос – дали "добрият лидер" не е направил грешна преценка."
    В Русия има лишения, но най-големите лишения тепърва предстоят.
    Последно редактирано от DarkTemplar : 01-15-2015 на 21:00
    Welcome to the Jungle...

Няма да се учудя ако си от ранобудните студенти ...

Мега фен
    аз не знам друга държава, която да може да устой на изолацията от целия западен свят, нека САЩ преживее това, което Русия преживява сега и вече ще е във фалит, о да тя и сега във фалит.

Ако ЕВропа се опита да изолира САЩ, както Русия, сигурно още на следващия ден и ги треснала трета световна.
    Последно редактирано от defender : 01-15-2015 на 21:09

Цитирай Първоначално написано от Ayes Виж мнението
    Няма да се учудя ако си от ранобудните студенти ...
    Аз пък няма да се учудя, ако си от заблудените дечурлига, които са чували суперлативи за Русия от баба си и дядо си и тези истории са формирали светогледа им.

Аргументите, които ми изтъкваш съм ги чувал/чел стотици пъти и съм ги оборвал още толкова. Седни, почети по темата (но не Московская правда) и тогава ела да спорим. Няма смисъл да въртим едни и същи стари плочи.

аз не знам друга държава, която да може да устой на изолацията от целия западен свят, нека САЩ преживее това, което Русия преживява сега и вече ще е във фалит, о да тя и сега във фалит.
    Когато си управляван от тоталитарен сатрап, обикновено стоиш в изолация или влизаш във война, сатрапите само това умеят.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    Не знам какъв сатрап е, но 80% от руснаците го подкрепят или викаш това е насила.

Мега фен
    Северна Корея

Ако ЕВропа се опита да изолира САЩ, както Русия, сигурно още на следващия ден и ги треснала трета световна.
    И цялата война на Запада в Украйна е ДА ПОПРЕЧИ НА РЕВОЛЮЦИОННИТЕ ДЕЙСТВИЯ В НОВОРУСИЯ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ ЗАЕДНО С ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ И ДА ПРОМЕНЯТ ГОСПОДСТВАЩАТА СИСТЕМА В СВЕТА

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Северна Корея
    Ким Чен Ун for the WIN!

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    И цялата война на Запада в Украйна е ДА ПОПРЕЧИ НА РЕВОЛЮЦИОННИТЕ ДЕЙСТВИЯ В НОВОРУСИЯ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ ЗАЕДНО С ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ И ДА ПРОМЕНЯТ ГОСПОДСТВАЩАТА СИСТЕМА В СВЕТА
    Точно така, Източна Украйна е инструментът, чрез който Русия ще установи световно господство!

Welcome to the Jungle...

НИЕ ЩЕ защитим голямото мамче

Ким Чен Ун for the WIN!

Точно така, Източна Украйна е инструментът, чрез който Русия ще установи световно господство!

След като РЕВОЛЮЦИОННИТЕ ИДЕИ БЪДАТ ПРОКАРАНИ ПРЕЗ УКРАЙНА И МОЛДОВА, ТЕ ЩЕ СЕ ПРЕНЕСАТ ПО ВЕРИГАТА ПО ЦЯЛА ЕВРОПА. ТАКА ЧЕ РЕВОЛЮЦИОННЕРИ И СЪМИШЛЕНИЦИ ЩЕ ВЪСТАНАТ СРЕЩУ ДИВИЯ КАПИТАЛЪМ И ЩЕ ПРЕОБЪРНАТ ПРАВИТЕЛСТВАТА СИ

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си