.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 51

Какво мислите за евреите?

В БГ са малцинство, и не чувам никой да говори за тях много, много. Ама, ми е интересно какво мислите за тях. Не говоря за някакви теории от сорта на 'те управляват света'. Говоря за обикновенните хора. Имате ли някакво мнение за тях?

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Теб какво те вълнува, да не би да си еврейка?
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    Тая тема не е за кофата, защото тва си е направо антисемитизъм.

може ли някой да я премести в "Политика" например.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Carpe Diem Виж мнението
    В БГ са малцинство,
    те са малцинство, ама са умни като за мнозинство

Не е анти семитизм Интересно ми е какво е общото мнение. Също, малцинство не е мръсна дума.

Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    Теб какво те вълнува, да не би да си еврейка?
    Не, не съм

Мега фен
    Знаеш ли какво, мисля си, че от форума DarkTemplar, Атърнал, Аурис, димитър, и якузата са евреи, не съм сигурен, но питай ги?
    Ако е вярно, така ще ти отговорят на въпросите от първа ръка, ще е интересно?

хайде, групичката кажете на момичето (момчето)...
    Последно редактирано от defender : 01-24-2015 на 00:17

Доколкото знам в България още преди Освобождението има еврейска общност. Те, заедно с арменците, гърците, турците и циганите са си част от мултиетническата картина в нашата държава. Не съм информиран да са причинявали някакви вреди на държавата или народа. Мисля, че имат добър търговски нюх и са напредничави и в други области (наука, изкуство).

Не съм фен на политиката на Израел и задокеанските им партньори. Сядал съм на маса с обикновени евреи, сториха ми се нормални хора. От време на време пускам по някой бъзик относно евреите, но е по-скоро на шега.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Знаеш ли какво, мисля си, че от форума DarkTemplar, Атърнал, Аурис, димитър, и якузата са евреи, не съм сигурен, но питай ги?
    Знаеш ли, и аз си мисля, че си педераст и лицемер, но не съм сигурен. Такъв ли си?

Нали си информиран, че в твоята любима Русия има твърде много евреи?
    Последно редактирано от DarkTemplar : 01-24-2015 на 00:24
    Welcome to the Jungle...

хайде, групичката кажете на момичето (момчето)...

Имам приятели евреи но не в България, и ми е много интересна тяхната култура и история От интерес и пуснах темата защото в България не съм срещала/ не съм чувала някой да говори за тях или да дава някакво мнение.
    Последно редактирано от Carpe Diem : 01-24-2015 на 00:28

Мега фен
    Знаеш ли, и аз си мисля, че си педераст и лицемер, но не съм сигурен. Такъв ли си?

Нали си информиран, че в твоята любима Русия има твърде много евреи?
    добре бе, аз да не те обиждам, като си мисля, че си евреин, пък ти ме обиждаш.

ми какво като има в Русия евреи, като, че ли съм казал нещо лошо за тях.

добре бе, аз да не те обиждам, като си мисля, че си евреин, пък ти ме обиждаш.

ми какво като има в Русия евреи, като, че ли съм казал нещо лошо за тях.
    Защо да те обиждам, просто се допитвам до теб, за да потвърдиш (или отречеш) съмненията ми относно сексуалността ти? Какво обидно има в това?

Имам приятели евреи но не в България, и ми е много интересна тяхната култура и история От интерес и пуснах темата защото в България не съм срещала/ не съм чувала някой да говори за тях или да дава някакво мнение.
    Мисля, че е по-подходящо да обсъдиш темата с приятелите си. Тук едва ли ще срещнеш положителни отзиви. Познавам твърде много българи, които не харесват евреите.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    Защо да те обиждам, просто се допитвам до теб, за да потвърдиш (или отречеш) съмненията ми относно сексуалността ти? Какво обидно има в това?
    ми "педераст" е обидното на хомосексуалист, "лицемер" също е обидно

да беше питал дали съм хомосексуалист, що педераст.

Доколкото знам в България още преди Освобождението има еврейска общност. Те, заедно с арменците, гърците, турците и циганите са си част от мултиетническата картина в нашата държава. Не съм информиран да са причинявали някакви вреди на държавата или народа. Мисля, че имат добър търговски нюх и са напредничави и в други области (наука, изкуство).

Не съм фен на политиката на Израел и задокеанските им партньори. Сядал съм на маса с обикновени евреи, сториха ми се нормални хора. От време на време пускам по някой бъзик относно евреите, но е по-скоро на шега.

Хм, да за политиката на Израел може да се говори много.

Не съм срещала религиозни евреи, но ми направи впечетление че много уважават и добре разбират културата си, но не се вманиачават като фанатици.

Това е балансът който май повечето нации немогат да ударят.

Мисля, че е по-подходящо да обсъдиш темата с приятелите си. Тук едва ли ще срещнеш положителни отзиви. Познавам твърде много българи, които не харесват евреите.

Да, но ми беше интересно точно в България какво е мнението. Имах такива предположения Но, мерси.

ми "педераст" е обидното на хомосексуалист, "лицемер" също е обидно

да беше питал дали съм хомосексуалист, що педераст.
    Педераст е жаргонен израз. Много от хомосексуалистите се наричат така помежду си. Така че не виждам нищо обидно.

По-приемливо ли ще е, ако те питам "ти швестер ли си"?

За лицемерието съм ти казал защо го мисля и пак е проява на лично мнение, базирано на наблюдения и аргументи.

Хм, да за политиката на Израел може да се говори много.

Не съм срещала религиозни евреи, но ми направи впечетление че много уважават и добре разбират културата си, но не се вманиачават като фанатици.

Това е балансът който май повечето нации немогат да ударят.
    Политиката им не желая да я коментирам, защото темата е твърде обширна и многоаспектна.

Аз съм срещал както нерелигиозни, така и твърде религиозни и вярващи в традициите си евреи. До човек, среда (семейна, социална) и възпитание е.

Ако обичаш, поправяй си правописните грешки, че ми вадиш очите.
    Welcome to the Jungle...

Политиката им не желая да я коментирам, защото темата е твърде обширна и многоаспектна.

Аз съм срещал както нерелигиозни, така и твърде религиозни и вярващи в традициите си евреи. До човек, среда (семейна, социална) и възпитание е.

Ако обичаш, поправяй си правописните грешки, че ми вадиш очите.
    Съжалявам за грешките си. Била съм в Българско училище само до 2ри клас. Оттам нататък, съм учила само на английски.

Да, не исках темата да се превърне в дискусия за политиката на Израел.

Съгласен съм. Просто не смятам, че политиката на държавата Израел и нейните структури съдейства за добрия имидж на евреите по света, даже напротив.

И аз съжалявам, но това не те оправдава. Един интелигентен човек трябва да умее да пише правилно на родния си език.

Приеми го като приятелски съвет. Рано или късно ще ти е от полза.
    Welcome to the Jungle...

И аз съжалявам, но това не те оправдава. Един интелигентен човек трябва да умее да пише правилно на родния си език.

Приеми го като приятелски съвет. Рано или късно ще ти е от полза.
    Това е въпрос на мнение. Някои Българи изобщо не учат децата си на Български особенно в смесени бракове, други, като моите родители държат децата им да могат поне да четат и да пишат. Това не прави едните по малко интелигентни от другите.
    Иначе си прав, просто на теория е по-лесно от колкото на практика.

Съгласен съм. Просто не смятам, че политиката на държавата Израел и нейните структури съдейства за добрия имидж на евреите по света, даже напротив.
    Да, тази агресия към евреите от страна на ислямистите в Европа се дължи изцяло от случващото се в Израел, все пак се нарича Еврейска държава. Като например трагедията в магазинчето в Париж.

Но не мисля че един умен човек ще изпитва омраза към диаспората само зареди случващото се в Израел. По скоро това е извинение за анти семитизм отколкото нещо друго. Лошото е че конструктивната критика към политиката на Израел често се губи измежду зле прикит анти семитизм, и за това темата често се превръща в дебат между две крайности отколкото продуктивен разговор.
    Последно редактирано от Carpe Diem : 01-24-2015 на 01:11

Да, тази агресия към евреите от страна на ислямистите в Европа се дължи изцяло от случващото се в Израел, все пак се нарича Еврейска държава. Като например трагедията в магазинчето в Париж.

Но не мисля че един умен човек ще изпитва омраза към диаспората само зареди случващото се в Израел. По скоро това е извинение за анти семитизм отколкото нещо друго. Лошото е че конструктивната критика към политиката на Израел често се губи измежду зле прикит анти семитизм, и за това темата често се превръща в дебат между две крайности отколкото продуктивен разговор.
    Има един актуален анекдот по въпроса.
    Всеки, който не одобрява политиката на САЩ, значи е терорист.
    Всеки, който не харесва политиката на Израел, значи е антисемит.

Иначе и евреите, и американците са отговорни за доста свинщини в Близкия изток. Еврейски политически лидери като Шарон, Нетаняху и т.н. са отговорни за смъртта на доста хора (и евреи, и араби).
    Welcome to the Jungle...

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Като политика и аз не ги одобрявам, не съм виждал евреи на живо, нямам и желание. Като се замисля единственото хубаво нещо при тях е, че спират малко или много арабите.
    n00bs

димитар е евреин, принзавал си е.

Ами какво да кажа за евреите - нямат национално съзнание, защото са разпръснати. Много обичат да говорят за глобализма.
    Умни са, ама са гнусни. Не е мит, че управляват света, управляват го и заради това САЩ поддържат от вън Израел.
    Евреите не без основания Хитлер ги е избивал и са ги гонили по цял свят през епохите, и пак ще ги гонят но както и да е.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението

Ами какво да кажа за евреите - нямат национално съзнание, защото са разпръснати. Много обичат да говорят за глобализма.
    имат национално съзнание, но от планетарен тип (демек цялата планета), а останалите хора са бежанци.

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението

Умни са, ама са гнусни. Не е мит, че управляват света, управляват го и заради това САЩ поддържат от вън Израел.
    Евреите не без основания Хитлер ги е избивал и са ги гонили по цял свят през епохите, и пак ще ги гонят но както и да е.
    САЩ подържат от вън Израел щото някой трябва да тъпче Шариа държавите, да не дойдат нас да ни притесняват джихадисти, не защото управляват света но всеки с мнението си.

Хитлер е бил болен мозък, и е избивал наред евреи, цигани, славяни, комунисти. Забележи, славяни.

Според мен са ги гонели най-вече защото когато си монарх, нещо трябва да ти дава тази абсолютна сила над населението. Това нещо в много случаи е било църквата. Който не подлежи на контрола на църквата е бил гонен, да. Както Испанската инквизиция е подгонила и мюсюлмани и евреи. Както в Англия са гонели и католици и протестанти.

А колкото до националното съзнание, не съм съгласна. Имам чувството че това че са разпръснати ги кара още по силно да държат на културата си и религията си. Повечето и са лоялни към Израел, и чувстват че това е домът им.

Мега фен Аватара на tori
    Имате ли някакво мнение за тях?
    Dove

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си