.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 51

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    Съгласен съм. Просто не смятам, че политиката на държавата Израел и нейните структури съдейства за добрия имидж на евреите по света, даже напротив.
    Да, тази агресия към евреите от страна на ислямистите в Европа се дължи изцяло от случващото се в Израел, все пак се нарича Еврейска държава. Като например трагедията в магазинчето в Париж.

Но не мисля че един умен човек ще изпитва омраза към диаспората само зареди случващото се в Израел. По скоро това е извинение за анти семитизм отколкото нещо друго. Лошото е че конструктивната критика към политиката на Израел често се губи измежду зле прикит анти семитизм, и за това темата често се превръща в дебат между две крайности отколкото продуктивен разговор.
    Последно редактирано от Carpe Diem : 01-24-2015 на 02:11

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Цитирай Първоначално написано от Carpe Diem Виж мнението
    Да, тази агресия към евреите от страна на ислямистите в Европа се дължи изцяло от случващото се в Израел, все пак се нарича Еврейска държава. Като например трагедията в магазинчето в Париж.

Но не мисля че един умен човек ще изпитва омраза към диаспората само зареди случващото се в Израел. По скоро това е извинение за анти семитизм отколкото нещо друго. Лошото е че конструктивната критика към политиката на Израел често се губи измежду зле прикит анти семитизм, и за това темата често се превръща в дебат между две крайности отколкото продуктивен разговор.
    Има един актуален анекдот по въпроса.
    Всеки, който не одобрява политиката на САЩ, значи е терорист.
    Всеки, който не харесва политиката на Израел, значи е антисемит.

Иначе и евреите, и американците са отговорни за доста свинщини в Близкия изток. Еврейски политически лидери като Шарон, Нетаняху и т.н. са отговорни за смъртта на доста хора (и евреи, и араби).
    Welcome to the Jungle...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си