- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Темата на Калпазанка - въпроси и отговори
От първия ден на последния МЦ до първия ден на настоящия.
Да ти кажа, 39 дни не е особено нормално.
Кога за последен път си била на лекар?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Не е зле да идеш да те погледнат.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Принципно от 28 до 40 дни не е ли нормално за МЦ?
Когато аз ходих да ме погледнат ми казаха,че до 40 дни е в нормата
от там нагоре вече може да имам някакви притеснения.
Аз идвам само да се намрънкам, че трябваше да ми дойде на 26ти тоя месец, но понеже бях болна и тъпках де що антибиотици, хапченца, витаминчета и глупости ми бяха изписани (имам чувството, че за една седмица грип с усложнения съм изпила повече химия, отколкото за 18 години и горница), ми дойде на 2ри. Нямам въпроси, само искам да ми съчувствате.
Ако не ти дойде в следващите два месеца, ще чакаме да черпиш
Искам да кажа, че ми е изключително тъжно, че не сме задържали специалист (човечен) като Калпазанка у нас. Някак искам да знам, че можем да ги задържим тук (бтв не казвам, че в бг няма останали такива, за друго говоря).
Ако се върне в България, ще съм първа пред кабинета й, най-малкото, за да й стисна ръката.![]()
дам, съгласна съм (:
на много малко лекари (наистина много малко, един-двама някъде) имам доверие като на нея -.-
Напоследък съм започнала да пия много вода, около 4 литра на ден, понякога дори повече. Не се насилвам, пия когато съм жадна. Има ли повод за притеснение?
От 02,02 почнах да пия Ясним, от първия ден, в който ми дойде. Продължи ми доста по-дълго, в момента е съвсем леко и кафеникаво на цвят, почти две седмици, твърде много е, но спира де. От както почнах хапчетата ми прилошава понякога, спи ми се доста и съм някак уморена. Вярно е, че не се храня съвсем правилно, сега съм си взела плодове, заленчуци, че съвсем ги бях забърсала и ядех по веднъж на ден...
Та мисълта или въпроса ми е - нормално ли е да се чувствам отпаднала и да ми се вие свят понякога от Ясмин-а? До колкото знам и ми каза докито - трябва да спра и цигарите, щом вземам ясмин, няма да е лесно, но трябва да го направя. Четох, че не е хубаво да спирам самите хапчета по средата на опаковката щом съм ги почнала, ама как да продължа, като ме карат да се чувствам зле вече 10-11 дни...
Лекарка ми ги изписа! Според нея е нормално и ще свикна
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....
Калпазанке, от едно известно време все съм с херпеси по устните, че и по два-три-четири. Пари, боли и сърби, стават грозни рани като погори и е кофти. Пия си Имуноактив от тоя на Допел хертс, когато съм вкъщи, слагам лед и разни студени неща и не се махат тия гадните, противни работи. Кажи някакво кремче да мацам вкъщи, че само за едни рани по устните не ми се ходи до личния да го карам да ми изпише нещо. Мерси предварително и съжалявам, ако се повтарям. Черпя те едно виртуално кафе. :д
Тори, от личен опит, номера е да убиеш гадината преди да се е появила. Като тръгне да те сърби/пари/дразни му хакни малко паста за зъби или анцикловир, или някое от другите антивирусни мазила в аптеките, щото като излезе квото и да правиш ще седи поне седмица.
Ма точно, че не мога да ги ловна баш като излизат, щото обикновено все се събуждам с тях... А пък пастата за зъби си я ползвам, да. Погаря, но става кофти раничка и е мноооого грозно.
А да, тва и на мен ми се е случвало веднъж, иначе от години не съм позволявал да ми излезе.
Кака сигурно ще ти каже някакви антивирусни мазила, ама при мен излезе ли гледам колкото се може по-малко да го пипам.
http://apteka.framar.bg/30020632/%D1...%D1%82%D0%B5-8 тези са много ефективни. можеш да си ги купиш и по отделно, към 3-4лв е една. две ще са ти напълно достатъчни. на мен ми е излизало 2-3 пъти през живота, когато съм била с поотслабен имунитет, тъй че наблегни на витамини, разнообразна храна и тн ( :
Калпазанке, пак съм аз.
Спрях да тека, пия си ясмина , вече не пия витамин ц даже.
Но от преди М-то съм в пмс и продължавам ( вече 3 седмици, а М-то мина ).
Гърдите, че ме болят, не ме притеснява, мисля, че понамаляха, но нервата ме тресе и не мога дори да си върша нормално работата , и дори и да чета. Не мога и да записвам вече.
А то след седмица и половина-две трябва да ме хваща следващото пмс, а мен това не ме е пуснало, а вече не издържам.
Имам предвид, знаеш как е, само си стоиш на стола и ти бушува, и ти тупка всичко, и не знаеш защо.
Имаш ли идея дали ще спре скоро, или дали ще спре след следващата М?
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Кажи-речи постоянно като сме си заедно съм със раните по устните и нито веднъж не съм видяла той да се е заразил с херпес по джуките от мен... Съжалявай мен, щото него не го болят устните.
Иначе си намерих един стар виро-мерц, който мислех, че е свършил, при следващия излизащ ще мацотя с него, а като свърша ще си взема или нещо друго, или една-две лепенки от тия на Ива.