- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Тя виждала бог, аз съм била сатанистка
http://media.giphy.com/media/fzYWrd15z1NZK/giphy.gif
Винаги се радвам да помогна. И ти научи нещо ново днес.
Последно редактирано от dreamwalker : 02-28-2015 на 15:52
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Dimityr, най общо казано, философските школи са две - едните са идеалистични, другите са материалистични. Към идеалистичните спадат всички религиозни концепции, изобщо всички, които смятат, че съзнанието е преди материята. А защо християнството е най-разпространената религия в света (говорим, които се основават на Библията, сума ти деноминации), замислял ли си се? Според мен защото е изпълнено с най-голям смисъл... Защото цялото учение дава една пълнота и защото ако допускаш, че съществува Бог, той би трябвало да има някакви изисквания към нас. Или ти смяташ, че той ни е създал и ние можем да си правим, каквото искаме ли? Да, можем да си правим, но християните считат, че този живот е преходен, че душата е вечна за тези, които ще пребивават в Небесния Йерусалим... Точно от една страна казваш да не сравняваме със законите на държавата, но си е баш така. Щом като моралните закони те ограничават, не те ли ограничават и правовите закони и в тази връзка твоят дух не се ли обезличава? Друго, припомни си историята за Адам и Ева, Бог ги е създал по Божий образ и подобие и в Едемската градина, те са били съвършени. Когато обаче пристъпиш закона, то вече ти се привързваш към греха, твоята богоподобна същност остъпва... Ето затова спазват християните Божиите закони, защото чрез тях ние прояваваме нашата същност. Изобщо всичките заповеди, всичките напътствия в Библията се основават на любовта, Бог е любов, така го тълкуват християните.
За материалистичните идеологии също може да се пише много и една част от тях също са взаимствали идеите от Християнството, примерно комунизмът - та той не проповядва ли вечен Рай на земята, но с отсъствието на Бог? Лично на мен ми е жал, когато някой разглежда света само материалистически, не защото е лош човек, той може да е по-морален и от един християнин, въпросът е, че за него смисълът на живота се губи. Та нима може смисълът да е само да създадеш потомство или да забогатееш? Общо взето, друг смисъл за материалистите не виждам.
Има Божи закон, общ за всички, защото чрез закона се позволява на разума да стои над грубата сила и да е водещ.
Когато човек е достатъчно разумен той може да печели и съществува в рамките на закона (в случая Божия закон), а когато не е толкова разумен, за да измисли как да съществува в рамките на закона, той започва да нарушава закона т.е. това един вид връщане назад към грубата сила и джунглата, и така се появяват разни сатани дето уж били над обществото и социума и как били извън бариерата и законите т.н.
друго, което е относно любовта:
Кои хора са по-зли към другите, не са ли тези които се чувстват по-слаби и изпитват по-голям страх относно самите себе си и съществуването си.
А кои хора са по-добри към другите, не са ли тези които са по уверени и самообладани. Те и не виждат в другите заплаха за себе си, защото са по-уверени и смели.
Ти може би се чувстваш слаб и не много уверен, затова и не можеш си представиш живота без да прецакваш другите, а любовта ти е като нещо чуждо.
помисли, да видим.
ПП: разбира се, всеки си има предел, но на някои хора предала им е твърде нисък.
Последно редактирано от defender : 02-28-2015 на 22:07
Луда е.