Първоначално написано от
dreamwalker
Point of information: Мнението ми може би няма да прозвучи интелигентно, вследствие на което, може би, ти, в ролята на височайш съдник, ще ме анатемосаш като "идиот и простак", но в последното изречение на това твое поетично словоизлияние fail-вам да видя смисъла.
Не знам как прецени, че се имам за вездесъща, но както и да е. Перифразирам изречението: "Езикът и традициите са неразривна част от едно цяло." Език без традиции няма, поне що се отнася до говоримите езици. Езикът се е развивал в продължение на векове и то по такъв начин, че да отговаря на манталитета, традициите и нуждите на народа. Най-елементарният пример - ако не бяха тия пет века робство, надали щеше да има толкова турски думи в езика ни. От тази гледна точка дори когато ценностите се сменят изцяло, част от предишните ценности, от традициите, се запазва в езика. Ако всички българи изведнъж проговорят английски вместо български, всякакъв помен от старите ценности ще се изгуби. Ако историята ни беше друга, друг щеше да бъде и езикът ни.
П.П. Имам някакво особено... натрапчиво чувство, че BloodyDreamer е отличничка, любимка на всички учители, получаваща само похвали в училище... Цял живот са ѝ казвали колко е перфектна и невероятна... Предполагаема възраст: 13-18. Права ли съм?
Отличничка, любимка на всички учители, получаваща само похвали в училище - по-скоро да. Че цял живот са ми казвали колко съм перфектна и невероятна, е доста далеч от истината обаче. Колкото до възрастта - като се има предвид, че пиша в тийн форум, направо не знам на кой бог си правил/а жертви, за да познаеш приблизително на колко съм години.