.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 74

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Азориа, човек сам отговаря за действията/бездействията си. Никой не е длъжен да си губи времето в опити да му променя мисленето.
    Да, аз почти сигурно щях да се опитам, ако бях на нейно място и бях убеден, че си заслужава човекът, но тя явно не е убедена, щом пита тук какво да прави. Не е и длъжна да бъде.
    Каквито и проблеми или мисли да са го тикнали към наркотиците, той пак си остава пълен идиот, щом счита, че това е решението им.
    Приятел,не си прав! Хората правят грешки,но това е ужасна болест,хиляди умират от наркотиците,защото не са получили адекватната помощ,хората са лабилни,правят грешните избори,но имат нужда от помощ за да направят правилния избор.Защо да не помогнеш? Нямаш си явно никаква представа колко е трудно едно такова състояние,човека който си познавал просто изчезва и не е същия след като стане зависим от наркотиците.Как можеш да решиш кой си заслужава,тук става въпрос за човешки живот,не за това,че той й изневерява като в повечето теми,става въпрос,че ако не му се даде адекватната помощ може да загуби живота си,няма значение дали си заслужава или не,трябва да му се помогне,има групи в България за наркозависими,които доста могат да помогнат на някого.Но е изключително важно близките около него да не се отказват от този човек,защото ако сега е трудно докато се друса,ще е 10пъти по-трудно когато започне да ги отказва.Не си прав,приятел,но е и по-добре да не попадаш в такава ситуация.

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от Kapi90 Виж мнението
    Приятел,не си прав! Хората правят грешки,но това е ужасна болест,хиляди умират от наркотиците,защото не са получили адекватната помощ,хората са лабилни,правят грешните избори,но имат нужда от помощ за да направят правилния избор.Защо да не помогнеш? Нямаш си явно никаква представа колко е трудно едно такова състояние,човека който си познавал просто изчезва и не е същия след като стане зависим от наркотиците.Как можеш да решиш кой си заслужава,тук става въпрос за човешки живот,не за това,че той й изневерява като в повечето теми,става въпрос,че ако не му се даде адекватната помощ може да загуби живота си,няма значение дали си заслужава или не,трябва да му се помогне,има групи в България за наркозависими,които доста могат да помогнат на някого.Но е изключително важно близките около него да не се отказват от този човек,защото ако сега е трудно докато се друса,ще е 10пъти по-трудно когато започне да ги отказва.Не си прав,приятел,но е и по-добре да не попадаш в такава ситуация.
    Аз казах, че почти сигурно щях да опитам да помогна, но това щеше да си е моят избор и защото аз така искам, а не щото някакъв боклук можело да умре и аз да съм длъжен да му помагам.
    Може и да не съм прав, но смятам, че никой не е длъжен да помага на хора, които сами не си помагат. Ако авторката е решила, че има шанс за промяна и си струва да влага време в него, това е нейният избор, а не задължение, както се опитвате да й го втълпите.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си