.
Резултати от 1 до 25 от общо 414

Threaded View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от herkules Виж мнението
    Както вече ти казах, аз не съм религиозен, и теологията не ми е понятна. Няма как да направя сравнение м/у стария и новия завет. Жените нямаше как да станат лоши, ако мъжете не го бяха допускнали, а след като е имало забрани, за каквото и да било, то те явно са били необходими за времето в което са били наложени. Нищо не им пречи на жените да участват във вярата, но те масово я отричат, защото се чувстват по-долу от мъжете, именно заради религията. Без религията те могат не само да се превъзнасят над мъжете, а дори и се осмеляват за ги тероризират с феми-закони, които спъват мъжкия дан на макс, относно развитието на техн. прогрес, и са фактор за ниското качество на живота днес. "Трябва да се освещава"! Добре казано, но след еманципацията, последва и феминизма, а при него освещаване няма, освен ако тези дето ще освещават, не са от женски пол.
    PS. Честит празник, дано се радваме още на традициите си, докато можем!!!
    освещаването зависи от правилната вяра и доброто отношение към другите, например ако някой родител все хока детето си казвайки/натяквайки му думи като: "за нищо не ставаш", "идиот", "махни се от очите ми, че само ме дразниш", "нищо няма да излезе от теб, боклук", и т.н., тогава това дете може да се комплексира и наистина може да не сполучи по нататък в живота, подобно и за да може един духовник да освещава Божието създание, той трябва да е чист по сърце, иначе ако в сърцето му има погрешни вярвания каквито например са (учението за) кармата, (учението за) това че човек се ражда грешен от утробата на майка си и че не може да има безгрешен човек, и пр., или погрешни духовни практики каквито са йога/трансцеденталната медитация, различните идолопоклонения/идоложертвувания, и пр., тогава би било немалко вероятно, дори и твърде възможно, такъв духовник да се окаже неспособен да освещава така както трябва да бъде, но по-скоро ефектът от неговото освещаване или неговата духовна съпричастност/дейност да се окаже съответно негативен, иначе е имало и праведни вярващи жени, които са освещавали съобразно волята и словото на истинския Господ Бог без да съгрешават, така че няма ли човек любов към другите, не би и могъл да ги освещава съвършено в сравнение с един истински Светия

така че и религията е от значение, понеже повечето религии досега бяха нечисти/неправедни, и дори и мъжете им бяха неспособни да освещават достатъчно правилно

а разликата между стария завет и Новия се състои най-вече в фактът, че самият истински Господ дойде за да го постанови/постави, т.е. без посредници измежду човеците какъвто беше и пророк Моисей, а също и че всички негативни/противни/вредни постановления, които бяха наложени в стария завет, бяха официално анулирани веднъж завинаги, т.е. постановленията за незачитане, дискриминиране, отмъщение, мъздовъздаване, проклинане, убиване с камъни, с нож, и пр.
    Последно редактирано от npp : 04-08-2015 на 15:25

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си