.
Отговор в тема
Страница 2 от 13 ПървиПърви 12345612 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 307
    Мега фен Аватара на tori
    Такива сме, да. :д Отказвам да си празнувам именните дни, но разни десетина човека из нас настоятелно вече 19та година ме карат да черпя на Великден, щото съм Виктория и така било наречено. Мразя варени яйца, но ме кефи да ги боядисвам и снимам, щот са клясивички. :3 Обаче ям козунаци на поразия пък. И не харесвам комерсиалната Коледа, а тази, която събира цялото семейство на едно, за да се видим, а няма да ти казвам колко ми е все тая, че някой бог се бил пръкнал и оттогава насетне хората му празнуват РДто. И на Заговезни тъпча халва, щото обичам халва. Пък! И на Никулден ям риба и честитя именния ден на дядо, щото от уважение - и към дядото, и към рибите, щото са вкусни.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    И не харесвам комерсиалната Коледа.
    Не Бог е измислил комерсиалната Коледа, а търговците.
    Рождеството е преди всичко ден за уединение и размисъл, не за забава, пиячка и кебапчета.

Нали казвате, че събитието нямало смисъл, ами всеки ден можело да е празник?

Ами защо тогава не се събирате семейно когато ви хрумне, ми чакате някой празник?

И ако нямаше празници, вие въобще щяхте ли да се събирате?

Мега фен
    ако трябва да сме честни, атеизмът малко или много се явява вследствие на лошото отношение от страна на вярващи към невярващи, защо например в Св. Писание не се вижда някой от невярващите да е гонил Исус и другите Светии на Новия Завет?!, защото истинските Светии никога не са се отнасяли лошо към невярващите, иначе имаше и сатанисти и др. подобни, които подклаждаха омраза срещу религията/религиозността, затова и атеизмът е малко или много субпродукт на самата човешка(666) религия

Аз направимер не виждам смисъл в това да ходя на църква или да вечерям със семейството заедно (по традиция), но има едно голямо НО.

Дали нямаше да забравите добродетелските си мисли?
    Дали въобще щеше да се задържи семейството ЦЯЛО?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    защо например в Св. Писание не се вижда някой от невярващите да е гонил Исус
    не са ли го гонили тези, които не са вярвали в Него, защото как може да вярваш, че Иисус е Син Божи и в същото време да го гониш, от тази гледна точка излиза, че са го гонили неверниците в Него.

Ти какво разбираш под невярващ.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    не са ли го гонили тези, които не са вярвали в Него, как може да вярваш, че Иисус е Син Божи и да го гониш, от тази гледна точка естествено, че са го гонили неверниците в Него.

Ти какво разбираш под невярващ.
    а не правиш ли разлика между вярващ/духовен/религиозен/окултист и невярващ/нерелигиозен/неокултист?!, това се имаше предвид, че никога невярващи/нерелигиозни/неокултисти не са гонили истински(те) Светии (само защото са вярващи)

Мега фен
    ми хората се делят на вярващи и невярващи на базата на дали вярват в Христос или не.

за тебе каква е чертата за вярващ или невярващ.

Супер фен Аватара на Юлиян
    виждам dreamwalker в всеки един от вас и се обърквам всеки път :Д

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от Юлиян Виж мнението
    виждам dreamwalker в всеки един от вас и се обърквам всеки път :Д
    Това е целта ми.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Това е целта ми.
    не това е целта ми
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    не това е целта ми
    Ти си мой фейк, всички го знаят.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Ти си мой фейк, всички го знаят.
    даже съм фейк на фейка ти
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

аз също съм фейк

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    аз също съм фейк
    Мой.

на фейка ти

Град
    Dreamland
    https://www.youtube.com/watch?v=NSrljn3B9i8

Defender, каква е тази профилна снимка! Това не е библейско.

Мега фен
    кое не е библейско.

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    кое не е библейско.
    Поведението на момичето в клипа.

П.П. Първоначално си мислех, че това на профилната ти снимка си ти.

Мега фен Аватара на LoadRunner
    Хора вече сте с единия крак в сектата
    Махайте ги тея аватари!
    То така невинно се почва

Град
    системата дегоба
    аз съм заклет ученик на dreamwalker

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от LoadRunner Виж мнението
    Махайте ги тея аватари!
    Не ги махайте!

Мега фен Аватара на an7raks
    Нали казвате, че събитието нямало смисъл, ами всеки ден можело да е празник?

Ами защо тогава не се събирате семейно когато ви хрумне, ми чакате някой празник?
    Щото няма пари за всеки ден йеденье и пиенье...

Мега фен Аватара на tori
    И ако нямаше празници, вие въобще щяхте ли да се събирате?
    Не, аз и по празници трудно търпя родата. Виж, семейството го понасям, даже време не ми достига с нашите и бабини. Та по Коледа успяваме да си откраднем по някой и друг ден за общ мързел, особено сега, както татито е в командировка и се прибира на двайсетина дни. Реално на празниците, пък били те и религиозни, най-хубавото им е, че имаш мааааалко повече време да се видиш със семейството и приятелите, да отделиш някой и друг час за себе си за почивка, за разходки. Имаш повод да извадиш хубавото дядово вино и да се почнат едни задушевни приказки, гледайки Слави. Реално повечето хора, включвам И атеистите по разбирания (щото тия, които реално са се отказали от религията са малко - дори аз съм кръщавана), празнуват заради това, а не толко, щото им дреме особено, че някой се бил родил или уж възкръснал от нищото. Искам да кажа следното: не бъркайте вярата с кефа от двете седмици свободно време, в което да се видиш с тоя и оня, примерно. Празника не е толкова, че исус се бил появил непорочно или станал зомби, другаде е и ако не загрявате за кво говоря, не знам как бих могла да го обясня по-идиотски. Хайде сега - не всеки ден имаш желание, сили и възможност да зарадваш някого от близките си с малък подарък или час разговор на по кафе.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си