- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- днешните атеисти
Такива сме, да. :д Отказвам да си празнувам именните дни, но разни десетина човека из нас настоятелно вече 19та година ме карат да черпя на Великден, щото съм Виктория и така било наречено. Мразя варени яйца, но ме кефи да ги боядисвам и снимам, щот са клясивички. :3 Обаче ям козунаци на поразия пък. И не харесвам комерсиалната Коледа, а тази, която събира цялото семейство на едно, за да се видим, а няма да ти казвам колко ми е все тая, че някой бог се бил пръкнал и оттогава насетне хората му празнуват РДто. И на Заговезни тъпча халва, щото обичам халва. Пък! И на Никулден ям риба и честитя именния ден на дядо, щото от уважение - и към дядото, и към рибите, щото са вкусни.
Нали казвате, че събитието нямало смисъл, ами всеки ден можело да е празник?
Ами защо тогава не се събирате семейно когато ви хрумне, ми чакате някой празник?
И ако нямаше празници, вие въобще щяхте ли да се събирате?
ако трябва да сме честни, атеизмът малко или много се явява вследствие на лошото отношение от страна на вярващи към невярващи, защо например в Св. Писание не се вижда някой от невярващите да е гонил Исус и другите Светии на Новия Завет?!, защото истинските Светии никога не са се отнасяли лошо към невярващите, иначе имаше и сатанисти и др. подобни, които подклаждаха омраза срещу религията/религиозността, затова и атеизмът е малко или много субпродукт на самата човешка(666) религия
Аз направимер не виждам смисъл в това да ходя на църква или да вечерям със семейството заедно (по традиция), но има едно голямо НО.
Дали нямаше да забравите добродетелските си мисли?
Дали въобще щеше да се задържи семейството ЦЯЛО?
ми хората се делят на вярващи и невярващи на базата на дали вярват в Христос или не.
за тебе каква е чертата за вярващ или невярващ.
виждам dreamwalker в всеки един от вас и се обърквам всеки път :Д
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
:Д
аз също съм фейк
на фейка ти
https://www.youtube.com/watch?v=NSrljn3B9i8
Defender, каква е тази профилна снимка! Това не е библейско.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
кое не е библейско.
Хора вече сте с единия крак в сектата
Махайте ги тея аватари!
То така невинно се почва
аз съм заклет ученик на dreamwalker
Не, аз и по празници трудно търпя родата. Виж, семейството го понасям, даже време не ми достига с нашите и бабини. Та по Коледа успяваме да си откраднем по някой и друг ден за общ мързел, особено сега, както татито е в командировка и се прибира на двайсетина дни. Реално на празниците, пък били те и религиозни, най-хубавото им е, че имаш мааааалко повече време да се видиш със семейството и приятелите, да отделиш някой и друг час за себе си за почивка, за разходки. Имаш повод да извадиш хубавото дядово вино и да се почнат едни задушевни приказки, гледайки Слави. Реално повечето хора, включвам И атеистите по разбирания (щото тия, които реално са се отказали от религията са малко - дори аз съм кръщавана), празнуват заради това, а не толко, щото им дреме особено, че някой се бил родил или уж възкръснал от нищото. Искам да кажа следното: не бъркайте вярата с кефа от двете седмици свободно време, в което да се видиш с тоя и оня, примерно. Празника не е толкова, че исус се бил появил непорочно или станал зомби, другаде е и ако не загрявате за кво говоря, не знам как бих могла да го обясня по-идиотски. Хайде сега - не всеки ден имаш желание, сили и възможност да зарадваш някого от близките си с малък подарък или час разговор на по кафе.