Първоначално написано от
dreamwalker
11. Кои чужди страни си посещавала?
не съм имала възможност да пътувам много навън.
преди няколко години си събрах раницата и попътувах няколко дни с влакове към Скандинавието, но съм видяла малко повече само от Дания (достатъчно, за да разбера Андерсен и Киркегор и да поискам да се върна и да пиша там).
12. Кой е любимият ти град в България? Защо?
Нямам любим. За мен пространството, на което се намирам, е без особено значение, просто защото съществувам повече в ума/себе си.
13. Спортуваш ли? Отборни или индивидуални спортове ти допадат повече?
не и активно. карам колело, обичам да плувам. всъщност - обожавам да плувам. 'баси русалката, 'дет' съм:Д
индивидуални!!!
14. Защо реши да учиш в НАТФИЗ? Доволна ли си от избора си?
аз функционирам така - в момента, в който усъвършенствам уменията си в дадена сфера, нещото престава да ми бъде интересно, просто защото вече го владея, ясно ми е, лесно ми е, а аз не обичам да ми е лесно. тогава (даже по-рано, защото обичам да планирам) започвам да се оглеждам за нещо ново, по възможност - абсолютно непознато, в което да задълбая. и всичко се повтаря отново и отново, докато свят светува:Д та и с НАТФИЗ така. математиката отдавна я бях изоставила и всеки ден киснех по театрите, но нищо не разбирах от театър - бях чела само разни основни неща, като Станиславски и Брехт, а исках да науча ВСИЧКО!(въобще, имам постоянен глад за знания и нуждата да се развивам ежедневно, които не вярвам, че ще стихнат някога, но не се оплаквам, просто задоволството ми се вижда невъзможно). 2 поредни години кандидатствах Журналистика. исках да се занимавам с културна журналистика, която (почти) отсъства у нас, но животът си знае работата и не ми позволи да се заробя във ФЖМК. та, лятото след изпитите изпаднах в една депресия и приятелите ми решиха, че трябва все пак да кандидатствам в НАТФИЗ (аз се смятах за недостойна, защото не бях достигнала необходимото ниво на знания и умения; пълни глупости, но тогава нямаше кой да ми каже, че хората масово са доста семпли и ограничени). аз знаех, че трябва да уча Театрознание, намерих си някак пиесите (беше лято, библиотеките бяха в почивка, обикаляхме сергийките в София и Пловдив:Д), които дочитах в деня на първия кръг от изпитите. Общо взето - никаква подготовка нямах, но ме приеха, 'щото съм прекрасна. След 2 години задминах всички останали, след още 1-2 вече се оглеждах за още нещо:Д Не съжалявам, че съм учила в НАТФИЗ, даже напротив. Попаднах на добри учители и си постлах доста прилежно и плътно хуманитарното килимче. Библиотеката на НАТФИЗ е супер, защото зареждат нова литература, което не съм сигурна, че други(те) правят; Но не крия, че бях силно разочарована още седмица след влизането си. Аз си търсех духовна среда, а в НАТФИЗ няма нищо духовно. Помня, че тогава ме болеше от това.
15. Колко е дълго дясното ти ухо?