- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Били ли сте приятели с човек, който има перфектен живот?
ми не се съмнявай, ще има примерно 10 свръхбогати, 1000 техни слуги, които да се занимават с бачкаторите и 100 000 ще са бачкатори, между, които бачкатори ще бъде създадена изкуствена конкуренция от пазара да се колят, бесят и прецакват (образно казано), чиито правила се определят от 10-те генетични свръхчовеци, митета.
Последно редактирано от defender : 05-17-2015 на 12:05
DW, доста са от нормални семейства, но процентно колко според теб стават такива?
Също, има разлика от бизнес до бизнес, едно е lifestyle бизнес, друго е стартъп, където напускаш работа, влагаш всичкото време, пари и усилия, кандидатстваш за инвестиции, и общо взето почти 100% ти е отнето от това ( ако ще и 3-4ма да сте главните действащи лица ).
Трето пък е ако имаш по-сериозен капитал, или вече някакъв наследен бизнес, развит - да го доразвиваш - да имаш присъствие на различни пазари, да направиш някаква оптимизация тип - да не си с едно име и за нормалните потребители, и за корпоративните, и т.н.
Пък много хора са freelancer-и вече и е сравнително достъпно, стига професията или уменията ти да го позволяват, и даже може да го развиваш към бизнес, където да имаш 2-3 специалисти като теб да работят за теб, но това ще означава, че ти ще се занимаваш основно с организационната дейност, и се очаква да изкарваш достатъчно кинти че да плащаш заплати, осигуровки, данъци, наем, и ти да се издържаш.
Та от бизнес до бизнес има разлика.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Аз само не разбрах пренебрежителната нотка в поста на Дрейд, както и уточнението,че балъците бачкатори бачкат по "8 часа на ден в някоя фирмичка". За по- голям и успешен бизнес в началото ще бачкаш не по 8,а по 12 часа, докато успееш да си позволие нещата, които Номи е изброила в горния пост.
За другото съм съгласна, но аз знам, че по въпроса за заложбите и полаганите усилия сме на едно ммение.
Мързелът не е движеща сила, но далеч не изключва постижения, просперитет, стига да се съчетае с другите положителни качества, които си изброил, т.е. не са и взаимоизключващи се.
Аз лично познавам хора, на които им пада отгоре, не са.с перфектен живот, но в дадена сфера им пада,да.
Последно редактирано от therichbitch : 05-17-2015 на 16:02
А аз не виждам защо едното непременно е по-добро от другото. Има си хора и хора, нито да си наемен служител има само минуси, нито да си "бизнесмен" има само плюсове.
Не, някои комарджии повече качества имат.
Не могат да се подпишат, работят еди- къде си и колегите им вършат работата, междувременно те получават заплата.
Това е много правилно.
Някои от минусите на бизнеса ( сигурна съм, че всеки тук го знае, ама да си правя вятър на устата :д ) :
- изцяло от теб зависи, и не можеш да си пуснеш болничен или да забавиш, защото утре клиентите отиват другаде
- в началото бачкаш мнооого както ричбич каза, даже в повечето време
- ако нямаш голям капитал, в началото ще ти се наложи да се лишаваш много, и даже с години да работиш, за да си позволиш стандарта, който си имал като наемен работник ( понякога )
- от ще започне да зависи живота и на други хора, и ще трябва постоянно да решаваш морални дилеми - персонала или аз, персонала или бизнеса, персонала или клиента - дори и персонала ти да е прав, защото клиентът и да е в грешка, трябва да му лижеш задника понякога ( с прости думи казано ), особено ако става дума за много пари
Плюсовете да си бачкаш:
- в повечето места на повечето позиции може спокойно да се отдадеш на отпуск или болничен, стига да не зависи от теб нещо, в твое отсъствие ( ако си на ръководна позиция, или ако отговаряш за нещо, от което никой не разбира - няма болничен и за теб . )
- работиш 8/12 часа и в края на деня изключваш и те боли фара
- взимаш си една и съща заплата, освен ако не се издъниш, или пък нямаш бонус/повишение
- ако взимаш 2 - 5к нето, и ти е спокойна работата, реално не внаги има смисъл да се хвърляш в нещо, което ще ти донесе повече стрес и по-нисък стандарт
- зависи от средата, но често имаш избор от работодатели - днес напускаш, утре си на ново място, ако не те кефи
- днес си в бг, утре си където си поискаш
- когато имаш собствен бизнес - правиш всичко, което можеш и трябва . Когато си на заплата - често правиш само това, което ти е по длъжностната характеристика.
- ако сте голям екип, винаги има скатавки и такива, които работят повече. Ако е положително да скатаваш, добавям го.
- понякога може да ви се случи да ви разцепват от работа, а понякога да нямате никакво натоварване
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
както каза един човек на 98г
''не знам какво искате младите,обути,облечени,нах анени,здрави сте,заедно сте и няма война
за какво ламтите какво не ви е в ред''
човек както и да живее винаги има какво да го тормози и в неговите очи живота му е ужасен
ако искате перфектен живот просто оценете това което имате и се радвайте на изборените неща
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...BB%D0%BE%D1%83
ебаси, не излиза целия пост
Последно редактирано от NomNomNom : 05-17-2015 на 17:16
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Excelsior.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Няма никаква нотка на пренебрежителност, нито пък смятам хората които работят на пълен работен ден за балъци. Аз самият в момента съм на 8ч. Мога да те уверя, че да седиш някъде на работа е далеч по-лесно от това да управляваш какъвто и да е бизнес. Като цяло на наемният персонал му е по-лесно в много отношения, някой от които е споменала ном. Тук обаче има момент в който говорим за мислене и среда в която си израснал. Аз лично не си се представям да работя 40г на някой друг, пък ти както искаш така го разбирай.
Най-вероятно стаа въпрос за индигово дете- тип диамантено ,което няма карма.
И затова всичко и се получава без усилие. Тези хора превъзхождат всички останали с една две класи без значение от възрастта им.
Аз те разбирам много добре какво искаш да кажеш, но хората нямат ни най-малка престава ,че децата които сега идват са и учителите на човечеството.
Много интересна тема![]()
Обикновено от страни всеки бизнес изглежда много лесен, много доходоносен и постигнат без никакви усилия. Това в повечето случаи го заключават хора на които най-големият риск в живата им е влизането Октомври месец в морето да се изкъпят. Не понасям хора които гледат в паниците и парите на други и злобеят, при все че те не са постигнали нищо от страх или неспособност.
indeed, не само трудолюбивите душици, дето не си знаят гьола, просперират.В края на краищата работата е свършена, колкото по- бързо, толкова по- добре. (Не говорим за претупване, а за по-голяма производителност за единица време) А пък да усещам мазохисточно задоволство, че съм постигнала нещо с много усилия... ммм не, мерси. Усещам задоволство, че съм го схванала по- добре от останалите и съм свършила по- добре нещата.