.
Отговор в тема
Страница 8 от 23 ПървиПърви ... 45678910111218 ... ПоследнаПърви
Резултати от 176 до 200 от общо 562
    Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Почеши ги в някоя тема за молекулярна биология, или там понеже нищо не знаеш, ще пропуснеш.
    Аз защо не коментирам гримове и някви такива, еми не ги разбирам, за това.
    e може с някой по-запознат да си поговорим за произхода на митохондрията, но пак ще е чешене на пръсти, знанията са ми любителски :д
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Супер фен Аватара на Corb1225
    Вие оставете чешенето на пръсти, ами има и хора, които само защото са ви видели наталната карта, могат да ви кажат, че реално сте тъпо парче.
    Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна ;д.
    Последно редактирано от Corb1225 : 05-22-2015 на 11:08

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Да казваш "Нещата, каквито са" е празен израз, т.е. "са" е субективна представа за истината. Само вмятам.
    Да, каквито "са" от моята камбанария. Има се предвид, че няма да си спестиш нещо, което мислиш, и да го облечеш в по- красиви, нерядко безсмислени думи, често бъркайки гордо това си поведение с дипломация.

П.П. Синастрията нещо като натална карта ли е, но за двойки?
    Последно редактирано от therichbitch : 05-21-2015 на 22:05

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Да казваш "Нещата, каквито са" е празен израз, т.е. "са" е субективна представа за истината. Само вмятам.
    Опитай поне веднъж да говориш като човек, имам предвид човешки, а не така, че десет минути да се мисли, какво си казала и най-накрая да се открие, че си написала, колко е часа.

Папи, тъй си мислиш ти, щото не си чел ДокторСатан ;д.
    Много философски се изказа тука пинкито, евала.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Даже не знам, какво е това 'асцедент' , но виждам, че ти си наясно.
    Точно това имам предвид, хората четат неща, които ги интересуват.
    The Ascendant (or rising sign) is often considered the mask one wears when meeting others. Perhaps it is most aptly thought of as the automatic responses to one's environment. The Ascendant shows our natural defenses and how we cope with day-to-day issues. The energies of the sign and condition of the Ascendant are most overt and obvious to others. The Ascendant shows an individual's first, natural reaction to new people and situations.

Моят е риби. От нещата, които пишат, някои са изключително верни, други не - например, че вятър ме вее на бял кон, само чувствата са важни етц., доста по-"земна" - не в астрологичен смисъл, съм въпреки рибешкото, че и близнашкото в мен, не знам дали се дължи на луната в овен (ще проверя дали така беше) или на факта, че съм отгледана от козирог (с асцедент дева, за да е пълен разкошът)

100% вярно, проклятието на съществуването ми е това:
    People with Pisces rising resist any kind of labeling--their characters are changeable, and they don't want to be pinned down or pegged in any way. Theirs is a restless, searching nature that cannot be happy with any one way of living or being.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Да, каквито "са" от моята камбанария. Има се предвид, че няма да си спестиш нещо, което мислиш, и да го облечеш в по- красиви, нерядко безсмислени думи, често бъркайки гордо това си поведение с дипломация.

П.П. Синастрията нещо като натална карта ли е, но за двойки?
    да^^
    Много съм любопитна дали ще се вържат нещата, последният път беше доста точно.

Град
    Sofia
    Аз познавам малко мъже, които знаят точно в колко са родени или по- скоро не обичат да се занимават с тия неща и не казват.
    Да си чета и да си откривам някое от написаните качества ми е забавно, да чета чуждите и да си спомням ситуации, виждайки тези качества, също. Но това партньорското специално ми идва малко психо

Просто човек, като копнееш за извисени дискусии, защо влизаш в клишираните теми за зодиите или в отчетните теми колко кутии си изпушил днес..
    Отивам да чета за синапсите, митохондриите са за аматьори.. Утре ще пусна тема, да си чешете пръстите интелигентно.
    Последно редактирано от therichbitch : 05-21-2015 на 22:30

Просто човек, като копнееш за извисени дискусии, защо влизаш в клишираните теми за зодиите или в отчетните теми колко кутии си изпушил днес..
    за да се почувства superior

гадно ми е че ми подминахте подканата за дебат. но ми се доспа и на мен. не е за тежки теми по това време :д
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Щото мога.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението
    стига с тва "субективно", като някакъв отказ да се мисли или да имаш определени позиции по определени теми.
    или от "всичко е относително", това па ми е любимото.
    нищо велико не е постигнато от хора, които не смеят да вземат решение, да вярват, да отстояват нещо, и да го правят уверено, а не мижаво: "ми аз просто така си мисля, но то всичко е относително".
    Усети ли се каква чутовна глупост каза? Точно относителният подход е този, който кара хората да мислят и да разсъждават върху даден проблем, никога да не се задоволяват с текущото познание, а да търсят и надграждат, и това няма нищо общо с взимането на решения. Когато започнеш да вярваш твърде силно в нещо, губиш трезвата си преценка.

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението
    гадно ми е че ми подминахте подканата за дебат. не е за тежки теми по това време :д
    jghgh, разбрах ти мисълта относно защитата на позицията, но в случая Corb има право за концепцията най- общо. Позиция винаги има, въпросът е на какво се основава тя- вярвания, предположения, субективни 'истини' или факти, леми, обективно случили се събития. Като, впрочем, знанието е обективна променлива, основаваща се на втората група явления.

Все пак, ще те уважа с няколко реда предсънно разсъждение относно забележката на Ина.
    Всеки втори си мисли, че е релативист, надскочил статиката на битието, без да осъзнава, че защитавайки подобна позиция, т.е.определяйки истината като субективна проекция, всъщност използва чисто детерминистичен подход, т.е. получава се вътрешна неконсистентност.
    Освен това, да живееш с мисълта, че няма абсолютни величини, които са над човешкия когнитивен капацитет, е арогантно. Дори законите ни са подчинени на общовалидни правила и съдържат в себе си дадена "истина", имаща своята строга дефиниция. Ако всичко бе относително, включително и моралните норми, които в тази светлина да имат само дескриптивен характер, то нямаше да има затвори, присъди, институции, които да интервенират.

Подобни иманентни изповедания, че "всичко е относително", отдавна са намерили своето място във философските доктрини и смятам, че принизяването им, прилагайки ги като аргумент към махленски спор, не е особено... подходящо, да кажем.
    Лека нощ.
    Последно редактирано от therichbitch : 05-22-2015 на 00:22

anonymous708973
    Guest
    Аз познавам малко мъже, които знаят точно в колко са родени или по- скоро не обичат да се занимават с тия неща и не казват.
    Ама майките им винаги знаят Да видиш как набързо го пратих да звъни и да пита :д

Въх, много сериозно го завъртяхте, аз просто исках да кажа, че напоследък попадам все в ситуации, в които от моята камбанария изглежда по един начин и всичко, което чувам в отговор, са оправдания; а отсрещната страна смята, че е релевантна причина за даден тип поведение.
    За протокола - повече хора са съгласни с мен, аз съм права :д

А jghgh нещо мн badass го раздава - или си проектира тайните желания върху хората а.к.а й се иска и е решила да действа на принципа "една лъжа, повторена 100 пъти, става истина", или е настъпила някаква коренна промяна от преди 2 години, ама не ми се вярва.
    /това в духа на силното убеждение.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 05-22-2015 на 00:20

damn
    нищо не проектирах, исках да поговорим малко за това, но явно без лични нападки не може да се мине.
    благодаря за психологическия анализ все пак xD

малко ми се струва странно на покана за някаква дискусия, винаги отговорите да са "ти си еди какъв си", "избиваш си комплексите", бла бла. анализи и аз мога да направя, налИ.. ама не е културно, не ми влиза в работата, и най-вече - не е по темата.
    Последно редактирано от jghgh : 05-22-2015 на 07:42 Причина: rant

anonymous708973
    Guest
    За втори път ми подскачаш като ухапана, когато намерението ми не е било въобще да те ухапя.

не знам какво ти е било намерението, но на поста ми не видях аргументи, нещо да кажеш като твое мнение по темата за моралния релативизъм въобще /а казах, че не е лично насочено към теб така или иначе/, единственото което каза, че го раздавам бадасс, проектирала съм, и надали много съм се променила и т.н. и т.н.; все някакви лични неща за мен си.
    не знам ти как го възприемаш , но е свеого рода атака срещу личността, а не срещу мнението ми или позициите ми по някакви въпроси.
    имам право да се ъпсетвам или най-малкото да се озадачавам защо на невраждебен пост или просто няква позиция веднага отговора тряя да е "jghgh проектира", "jghgh си избива комплексите",етц

но ок, няма да се дебатира нищо.

anonymous708973
    Guest
    Не знам ти как го възприемаш, но "отказ да се мисли" и "мижаво" са все натоварени с негативни конотации.

Абзацът ми преди този, който визираш, е точно по темата. Therichbitch говори в по-общ план, аз говоря за ежедневието и че местоположението на камбанарията е ключово в конфликтни ситуации.
    "не е ок да посягаш на обвързан мъж, неморално е" срещна достатъчно несъгласие в темата, за да разбереш за какво говоря.
    Говориш за морален релативизъм - за което е и пример това в кавичките, но "постигането на нещо велико" рядко има общо с морал, а с доброто старо усърдие, увереност и избиране на подходящия момент. Дефинирай кое искаш да дебатираш.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 05-22-2015 на 08:04

Не съм видяла някой да ми е скочил, че съм казала за неморалността на това да посягаш на чуждо. Но и да ми беше скочил някой, това не ми отменя позицията. Не винаги добрите позиции за популярни, защото е заложено у човека да иска да се движи по най-малкото съпротивление, да му е по-лесно. Ако може да не се натоварва с правила, с морални оценки/преценки и поведение. Ако може всичко да е позволено, всичко да минава, карай да върви, няма критерии. Като няма критерии, всичко минава и е добро. Е, това е друг въпрос, въпреки че е свързан с по-рано казаното от мен и с така модерния морален релативизъм.

За отказът да се мисли.. Ами да, така смятам, 'ма не съм казала Пантерата отказва да мисли. Кажи ми, има ли мислене, когато назрее някакъв дебат и вместо да се търси истината с аргументи, логика, и тн, всички да казват "Относително е, всеки си преценява за себе си". Нямам против някой да не е съгласен с мен, но ако "преценяването" му се случва наистина. Т.е. да има някаква система от вярвания, аргументи, вътрешна логика в цялото нещо, а не при всяко търсене на истината да се появява отбой и блокиране на дебата.
    Това исках да коментираме, защо сега е толкова популярно всеки да казва, че няма смисъл да се търси една истина. По-удобно е да са 8 милиарда истини, колкото са човеците по земята.. Което наистина е арогантно, защото всеки застава на мястото на Бог (символичния Бог) и всичко е позволено. Това исках да коментирам. Клипчето в youtube отразява позицията ми на 100%

Цялото нещо донякъде почна и от впечатлението, което therichbitch ми направи по темите. Тя има някакви мнения, и се бори за това, което смята за нейна лична истина. Изкефи ме, защото има принципи. Сми', да си построиш система, по която да отстъпваш ред на бабите в рейса, е показ точно на това. И да, изкефи ме. Странно ми е обаче че в други теми я нарекоха злобна. Това го наблюдавам като феномен не само тук във форума. Някакви по-крайни, но все пак аргументирани позиции, се приемат като злобеене, и не знам си какво. Вместо да се помисли над тях. Или ако ще ги оборваш, пак да е аргументирано, не с обиди.

За мен тя казва нещата такива, каквито са. Или поне такива за нея си. И ако някой не съгласен, трябва да има аргументация. Много ми е лесно това със субективността, относителността. Това исках да коментираме. Защо няма дебати вече, аргументации. Няма лошо хората да сме НЕсъгласни един с друг, лошо е обаче да няма дебат, а да има вместо това обиди или "относителности".

Град
    Sofia
    Не говоря в общ план, а отговарям в контекста на забележката. Няма как да го направя по друг начин, след като се намесва истината и нейните измерения, които са централна тема именно в двете философски течения.
    Любезно намекнах, че изразът, който употребих и в ъгъла, от който ти го погледна, няма как да е празен от същност и направих аргументирано изказване, че теорията сама по себе си е 'празна' заради голямата пробойна още в допусканията ѝ и дефинирането на истината (вж. ред 6-7) Аз лично не я отричам напълно, нито другата. Смятам, че животът ти и постъпките ти не могат да лежат нито в равнина, в която всичко е относително, респективно позволено поради относителността на моралния облик, нито в равнина, в която малко или много се потъпква индивидуализмът на индивидите. Нито смятам, че двете нямат пресечна права. Би било твърде ограничено.

Кой е прав и защо.. Ами, относително е? Няма прав и грешен.
    Относно дебата: Точно ти (Ина) винаги изискваш отсрещната страна да се аргументира (с което съм съгласна, не обичам висящи във въздуха изказвания). Що е аргумент? Аз мога да кажа, че ако пусна камък във водата, ще плава отгоре. Защо? Защото така го чувствам, мисля, вярвам. За да се убедиш, че не е така, сигурно ще ми изтъкнеш обективни обстоятелства като Архимедовата сила. И в повечето пъти аргументите наистина лежат на такива явления, а не на "усещане". Т.е., наистина, аргумент, респективно пълноценен диспут и относителността нерядко са невъзможна трилема. (което беше и първият пост на jghgh)
    А ако задълбаем в дълбоката субективност и отричането на утвърдили се с векове закони, постулати (като гравитацията, горекоментираната сила и т.н.) и отричаме обективно настъпили събития, смятам, че тръгваме по твърде опасен път и подкопаваме цялото си съществуване.
    Последно редактирано от therichbitch : 05-22-2015 на 08:58

anonymous708973
    Guest
    Ох, ама точно аз да бягам от дебат/спор...
    Не ми пускай такива провокации, имам да уча и ми е слаб ангелът :д

Всъщност по първия ти абзац съм много несъгласна. Първо, наби ми се на очи нямането на критерии. Няма такова нещо, просто критериите, които отсрещната страна има, ти не ги признаваш. Според мен проблемът е точно обратната - човекът твърде лесно се натоварва с морални оценки, респективно и (съди) околните, изхождайки от собствената си позиция като единствената вярна, като мерило за морал.

Второ, специално пък по темата с посягането "добрата" позиция е популярната. Аз за отсрещната мога да кажа и съм казвала много, тоест преценяването при мен се случва наистина, да задълбаем ли наистина, в смисъл, не ми пречи да си представя мисловния процес по темата, ако ти е интересно.

Мега фен Аватара на Blab
    Дебати може дя има, когато обектът на обсъждане е извън хората, участващи в него, встрани от личните им качества, привички, недостатъци. Тогава ценностната система, менталната и изразителната способности са апарат на/за дебатиращия, а не витрина (за месо, трофеи, .etc.).
    За да се случва това, трябва индивидите да са дотолкова зрели, че да са способни да надскочат себе си - разбира се, не като капацитет, а като...мироглед, вярвания, неподправено любопитство към алтернативната гледна точка. Нещо, което е невъзможно, ако всеки убедено скандира своята теза/позиция, без да я подплати, защити, ПРЕДСТАВИ пред останалите, не единствено през собствения си опит и контекст на съществуване, а реално да я изведе КАТО ВЪЗМОЖНА за другите, по пътя на достигането й и по проективния й път нататък, доказващи нейната смисленост, успешна приложимост, т.е. евентуална правилност. Един вид в дебата човек прави пичинг на своите идеи, грубо казано - продава ги. Колкото до избора - правотата му се определя често от развоя на събитията и от вътрешната ни мерилка/компас, които са релативни, по подразбиране, защото се моделират спрямо нашите собствени привички и грешки, така че да можем да живеем със себе си, въпреки всичко.
    Това, естествено, е моето мнение, но реших да споделя;
    Последно редактирано от Blab : 05-22-2015 на 08:59

Да, интересно ми е.
    За критериите, наистина не съм сигурна, че всеки има критерии, и точно това ми бърка в здравето, че не винаги хората си имат критерии, позиции (измислени, недоизмислени), но имат мнения и държат да ги изразяват. За мен мнение, неподплатено със структура (скелетът на мнението) няма смисъл да се уважава. А знаем, че манипулации има, модерни мисления също, пропаганди и моди. Това прави "мисленето" много лесно. Грабни това, което искаш, наслади се на живота. Яж, пий, дъвчи. Позитивно мислене. Отказ когато едно дело е лошо, да се нарече такова. Отказ на повърната картина да кажеш, че не е кой знае какво, защото "всеки има право", нещата са относителни, абстрактни и т.н.; Не, че не могат да се приведат примери и за обратното, ама поне да се привеждат!

Аз не знам как да отговоря на мнението на Блаб, защото откровено казано не разбрах много какво иска да каже. (може би заради моето невежество) Ама пък не мисля че обектът на дебат трябва да е непременно вън от хората. Всяко нещо може да се обсъди.

Алтернативните позиции съм любопитна към тях, когато не са продукт на идеология и някакво сляпо вярване, а на наистина съществуващи аргументи. Въпреки че не е лошо човек да вярва в някои неща и да си ги защитава също. Но вяра подплатена с аргументи или поне вътрешна логика!! В тоя смисъл казах за онова за постигането на велики неща. Обикновено тръгват от ИДЕЯ. После е здравия труд, подходящия момент и тн
    Последно редактирано от jghgh : 05-22-2015 на 09:11

Супер фен
    искам списък със зодиите ви за да знам да ги отбягвам

Брей, добра дискусия се е заформила тук, радвам се. Ако успея да си събера мислите, ще драсна още нещо, но не винаги ми се получава ;д. Иначе съм съгласен с ричито, че не е редно всеобхватни философски течения и доктрини, да се принизяват на такова ниво, че да бъдат използвани за аргументиране на подобни дребнави тези, още по-малко пък да бъдат изцяло отхвърляни с лека ръка, както се случи тук. Разумни и мислещи хора трябва да подбират доводите си по-отговорно, ако държат на смислена дискусия, и да бъдат приети насериозно. Без да си придавам важност - бях потресен от лекомислието, с което се подходи. Няма да казвам имена и да соча с пръст, но се надявам "злосторника" да си вземе поука занапред. Станах поучителен, но понякога се налага ;д.
    Всъщност сега си давам сметка, че бях малко остър в първоначалния си пост вчера, така че се извинявам за което.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от 102thedream Виж мнението
    искам списък със зодиите ви за да знам да ги отбягвам
    Поне на някой е помогнала темата, аз така и не научих това, заради което я пуснах.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си