Писала съм на издателства, от доооста години. Даже по няколко пъти на едно и също, но... обикновено или няма отговор, или "не се нуждаят от услугите ми". Веднъж получих извинение, че "тази година не включваме български автори в бюджета ни". Което беше най-дългото обяснение. Издателствата просто не искат да влизат в контакт с автори, та да не настанат спорове и т.н. Не искат да си губят времето с графомани и да отсяват просото от плявата... Както и да е.
Да си призная, в началото ме беше страх да публикувам, но явно твърдото отрицание на издателствата и липсата на интерес ме направиха по-смела. Уж по закон, ако книгата е завършена, имам право върху нея, но има и такива случаи, в които издателствата те публикуват под чуждо име. Преди години четох подобна история. Хубавото на блоговете е, че имат дати на публикациите, така че при едно "съдене" няма как да не се защитиш (да се надяваме, че до там няма да се стигне). Специално за тази книга не изпитвам страх, защото тя е една от още четири други, така че ако някой я издаде от свое име и после читателите чакат следващата, ще му угасне ентусиазмът. И да се моли да не го издиря!