случайно да знаеш, че голяма част дори не изповядват напълно исляма, ами и христянствто?
Живея в Родопите. В училището ми (вече бивше) има над 200 помаци. А в класа ми от 26, 22 са помаци.
И какво? Знаеш ли, че съм учил в едни от най-търсените елитни училища в голям град? В основното повечето бяха синчета на богаташи, за които насилието беше основна цел и нищо друго. Това бяха основната част от българчетата.
В планинските градове знам, че има много интелигентни помаци, децата им учат в чужбина, а по силата има най-вече възрастни хора и много гостоприемни. Няма и цигани. Докато в другите български села освен цигани и кражби, тук там са останали и по някои невидели свят селянчета.
Богаташките деца (повечето) са най- големите боклуци, но да не говорим за това, че се отклоняваме от темата.
Не съм казал, че няма интелигентни помаци, познавам такива. Но както знаем те са българи. Въпреки това са по- тъпи от българите християни. Значи остава да е заради религията.
е, не ти ме уби? И все пак Лютви Местан е най-грамотно говорещия български език от всички бългрски политици :Д
uchat v chujbina => inteligentni sa
bogati roditeli => bokluci
elitno u4ili6te => ne moje da pi6e
kvi ste petunii
аурси, не се включвай, че ти съвсем спокойно се вписваш в графа теористи
tva ot teror ili teoriq idva eliten u4eniko ?
Да защото е завършил българска филология. А да не мислиш, че трябва да си много умен за да учиш граматика. Аз съм на 18 и съм научил почти перфекто граматиката на 2 чужди езика. То остава възрастен човек, който е учил българска филология да не говори правилно.
Последно редактирано от inewton : 06-15-2015 на 16:24
имало е и много други персийски/арабски пророци, например дори и известните зороастър и омар хаям, така че мохамед не е единственият известен от този род, иначе е най-известният от всички такива, в Библията се говори и за останалите религиозни течения, например моавците са онези от персийската/арабската духовна/религиозна традиция, а амонците - от индийската, като дори са представени разните особености на отделните течения, тъй като още преди хилядолетия е имало такива, които са (били) смесица от две или повече първоначални/други, например според Библията мохамед е от традицията на исмаил, исав и моавците, така че има и нещо от едом
никога истинският Бог и сатана не са били едно, но лукавият е имал голяма власт на "небето" във времената преди Новия Завет, защото Бог е трябвало да търпи неговото явление поради претенции за попечителство от страна на "тъмнината"
говорим по принцип като цяло
Последно редактирано от npp : 06-15-2015 на 17:05
to v tvoite postove e izgubena kauza da tursi 4ovek racionalnoto ta zatova direktno si pitam
shte me izvinqvash
ostavqm vi da si pluete, i bez tva nqma6 topki i edna obida da napi6e6 kato horata ami mi agresira6 kato jeni4ka. sku4no![]()
deba petuniqta
Ами както виждаш - остава. В момента ни управлява бивш пожарникар и охрана. Не е въпрос само до граматиката на Местан, ами като цяло успяха да се наложат във властта. Малцинство са, но са задружни и обединени. Такива приоритети имат, че ние ставаме васали в собствената си държава. Имам много познати турци, бизнесмени, които са мюсюлмани. Оставяме и факта, че българите масова не са християни. Истински християни са 1, 2 процента. Останалото е атеисти, или само по документи и традиция. Истинските хриситияни са готови да отрекат еволюцията пред някои абзаци в Библията за Бог. Така че недей, пак повтарям да определяш по ум християни и мюсюлмани.
http://cdn-www.i-am-bored.com/media/...709%5B1%5D.jpg
chu chuuuu
golemiq korab minava
За политика не искам да говоря, но се вижда, че България е добре само ако се управлява с твърда ръка, така че в момента дали ще е пожарникар, боксьор или просяк няма никакво значение.
Напълно подкрепям това, което каза, че българите са лицемерни християни, но все пак това е въпрос на личен избор.
А кажи тогава науките благодарение на кого са се развивали и се развиват, на християни или на мюсюлмани?
Я разровичкай за Китай преди 50 години на какво ниво са били? Русия също е била православна, но германците едва не влизат в Москва? Има много различия из народите и не всичко е религия![]()
аз бих казал на атеистите, на които им е позволено в свободните държави
просто ислямът се налага на държавно ниво а християнството е по-малко