- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ДНЕВНИК: Как се чувствате? vol. 30
Хаха, сравнявай ми карането на кола с международен автобусен превоз. Сравнявай ми и отговорността и задълженията които имат шофьорите. Просто смешно сравнение. Шофьорите на автобуси най-малкото са задължени да се сменят, по същата причина поради която има тахометри. Карам обикновена кола, никъде не съм писал че карам свръх кола и т.н. Пътувал съм зад граница достатъчно и съм карал без проблеми по 1000+ км наведнъж. Не е мой проблем, че повечето не знаете от коя страна се намира двигателя. Виж за едно си права, никога не ми е пукало. Интересно ми е да те чуя ти какво си карала и къде, ей така от любопитство.
В интерес на истината, да мога да седна и да ги направя. Правил съм ги не веднъж, както и много хора които шофират редовно и им се налага да пътуват на далеч. Минавал съм и по близо 3000км за две денонощия с кратки почивки. Почивка от 4ч нали не мислиш, че е като вземане на пътя на два дни със спане в хотел ? Изобщо няма да споменавам, това че казах за условията на пътя. Хайде сега ми кажи ти какво си карала ? На тате колата в Пловдив ли ? А забравих, ти имаш афинитет към рейсовият транспорт, само дето не знам кой ревеше как нямало да пътува от Германия до България с рейс, щото със самолет било по-бързо видиш ли. Бизнес викаш а ? Аз на теб лично ти казах преди доста време, че съм обременен с такова нещо на което вие викате бизнес. Разбира се може и да съм те излъгал, мога да лъжа и че имам кола или че съм излизал/карал в чужбинско. А относно събирането, ти по-скоро се притеснявай някой да не събере колко време си прекарала във фитнеса/библиотеката/университета/учене/колко дълги крака имаш и т.н., че като нищо ще излезеш бъдещ Айнщайн в тяло на Монро.
Ще пораснете и вие не се притеснявайте.
Последно редактирано от draid : 08-08-2015 на 20:41
Абе някои хора наистина не разбират от дума. Ти му обясняваш едно, той си знае неговото. Че и ми държи сметка. В един момент ще спре да ми пука и ще отпиша някои хора като стой та гледай. Само че ми пука м*ма му стара.
А иначе той ми липсва много. Не той, а предишните ни отношения. Ако ще и всеки ден по 20 часа да съм лепната за него, накрая като се прибера в нас, пак ще ми липсва. И утре няма да го видя, което е още по-кофти...
Никъде не съм правила сравнение, просто те попитах дали си се замислял.
Карала съм аз, ти не ми се отваряй!! Даже пра-пра- леля ми познава дъщерята на АлФонсо, тя ѝ обяснявала кое как се кара. Срещнали се в едно заведение в Барселона, правели мега яките гевреци, та ми донесе малко. Бас държа, че даже не си чувал за тоя вид гевречета. Но това е тема на друг разговор. Лелята ми разказа подробно и тънкостите, които разбрах от нея за шофирането на високи скорости, ги няма по тукашните шофьорски курсове, така че знам повече от теб със сигурност. Аз тогава се амбицирах, изкарах книжка и с с ей тази кола карах чак до Цариград.
Надявам се да съм задоволила любопитството ти аз точно с какво, как и кога съм карала, защото определено има отношение за това дали ти можеш да караш 1000 км или не.
Опазил ме Бог да порасна до твоята зрялост. Мани..
П.П. Това с двигателя беше тъпо подмятане. Ще ме накараш да изровя от 2009-а една върховна глупост, която каза. Не знам какъв вид инженер си, но нерядко го споменаваш. Не помня и баш за какво беше. Помня само, че майка ми се изсмя, като ѝ го прочетох. А тя знае кое от коя страна е още, когато си се родил. Е, освен ако не си на 35. Тогава би било жалко, че спориш и се доказваш тук, пред нас, необразованите девойки.
Последно редактирано от therichbitch : 08-08-2015 на 21:09
Нещо много си се объркала, аз пред никого и никога не се доказвам. Майка ти може и да не е знаела кое къде е когато съм се родил, а може и още да не знае. Какъв инженер съм не е от такова значение и с това ама по смъртно не може да ме засегнеш. Аз инженер станах поради съвсем непонятни за никого тук причини, е вярно не съм висял по библиотеките като теб и пантерата, ама съм завършил някак. Намерил съм си някак и работа, работил съм някак, изкарал съм едни пари. Купил съм си някак кола за да минавам по 1000км, че да мога да се похваля във форума. Майка ти сигурно е инженер, какво постижение ! Браво на жената ! Трябва да се посмеем с нея двамата някой ден, на това кое къде седи. И още нещо, дето ей сега се присетих. За да знаеш къде седи двигателя, не ти трябва да си инженер. Иронията не ти се отдава, не я използвай.
-----
Не съм гледала "под прикритие" ( освен няколко епизода), и сега с приятеля ми го теглим, с английски субтитри ( свършиха ни епизодите от dark matter, salem и orphan black :д )
много ми е интересно как превеждат нещата, а се чудя и на него дали ще му е интересно :д
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
хахахаххаха
ричбрич ти си била мн жалка бе :д тоя път ме разсмя
как тъй помниш неща от 2009 и как тъй споделяш с майка си кой те нагрубявал във форума хуахуаха
подозирах че си странна ама ми граничиш и с ненормална, на всяка манджа си мерудия и спориш с всеки за всичко и се мислиш за няква компетенция а си доказана куха лейка
^ той го е гледал, аз не, няма да го измъчвам, ще си го пускам сама
Бтв, какво ще кажете за сериала с Кевин Спейси ( house of cards), заради спейси мислим да го погледнем
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
![]()
немоа спра да се смея
от 2009 досега са си 6 години майна
ричбрич сори, стана ми съвестно за тебе ама си пасивно агресивна и никой нищо не може да ти каже без да тръгнеш да се заяждаш и да си развиваш безкрайните теории
ако комбинираш всичко това и с истеричност по-добре вземи мерки докато е време
прави си авто сеанси, примерно медитирай и си казвай Аз не съм раг аз съм телец или нещо друго и брой до 10
би трябвало да помогне
Номи, ей за тук сериалче чувам добри неща (http://www.imdb.com/title/tt2431438/) - виж го ако искаш, аз мисля да си го дръпна.
House of cards иначе не е лошо ама само първия сезон ми хареса, после стана бозавко
no shit?
Пак преиначаваш думите ми. Просто отбелязах, че не си всезнаещ (да, намери ми, моля кога си казал, че не можеш нещо, всеки коментар ти е свързан с това, че ТИ можеш и обикновено го можеш по- добре от останалите) и ти се случва да говориш неверни неща в сферата си на занимание и при това положение не ти прави чест да осмиваш другите какво знаят и какво не.
Просто човекът, на когото тогава си обяснявал, не е бил наясно.
Бтв бъркаш ме с някого за библиотеките.
Кажете някой с повече от един сезон и да не е от лигавите или чисто криминален.
П.П. Веднъж Пантерата ме пита дали като съм блокирала някого, не ми ставало интересно да цъкам, да видя мненията. Отговорът е не, така че дори само един от горните три коментара след моя да е бълване на лайна по мой адрес, някой се е престарал.
Последно редактирано от therichbitch : 08-08-2015 на 22:26
пак спах 3 часа, чувствах се като лайно, едвам съм ял, течности почти не съм пил, заспах за 20 мин в колата, просто защото буквално ми спря тока :Д Цял ден в Павликени се опитвам да не заспя, толкова скучен обект, еби му майката :Д 7 човека бяхме, 4ма цел ден мерят и не могат да го измерят, баааси майгада. Наместиш от едната страна, заковеш го, премериш - изместено, разковеш, премериш, наместиш, мериш пак - криво... Добре че утре съм почивка, че да се наспя. В момента съм на автопилот и ви чета кретениите вместо да си легна.Немам желание за нищо :Д
Ако ти допада sci-fi жанра, Falling skies не е лош, но само първите един-два сезона. След това се изтърква по мое мнение. Смис., има напрежение в началото, осветлението, озвучението и сетовете те държат нащрек, а от трети сезон се превръща в пуцаница. То още от 2-ри ,де, ама още хранех надеждиКажете някой с повече от един сезон и да не е от лигавите или чисто криминален.
//бтв що си блокнала номном ? ;/
Хаха, как ще я блокна нея,бе :Д Номито е свестно момиче. За друг говорех, той е разбрал.
Мерси за препоръкатаЗаглеждам го тоя сериал и от доста време ми е в watchlist-a, може да го погледна. Не съм върл фен на жанра, но не изключвам да ми стане интересно.
Open your 3rd eye !!!!
Последно редактирано от skate : 08-09-2015 на 00:49
Драйд. За колко време минаваш тези 1000 км по български и немски пътища?
draid поразително звучиш като баща мисамо дето той е 60 годишен и цял живот е работил като шофьор на разни хора и е обикалял по европа карайки
добре ми е, вчера беше хубаво да изляза на въздух с прекрасниците ми, особено се успокоих като разбрах, че и при тях е такова положението :дд и се прибрах сама пеша по тъмното след 10, което за мен си е постижение, принципно бая си ме е шубе особено в квартала ;д
Последно редактирано от Dagichka : 08-09-2015 на 08:47
@auriss-е, дръпнахме го, ще го сложим в queue-то за след месец, като пак имаме reunion :д
Ще пътувам днес, а хич не ми се пътува.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Егати. Не ми се беше случвало никога да ми потече кръв от носа по този начин, по който ми потече сега и все още май не е спряло. От дупката на носа не излиза и капка. Просто я усещам как ми се стича що годе обилно в гърлото.
Иначе деайд. Ти да не си дошъл на лов за малолетни мацки тук? Леко ми се изхвърляш като чикия на мокър пясък ми се струва. Мани не се излагай така лошо и не лъжи хората, че някой може и да ти вземе насериозно писанията и да отнеме освен своя и нечии чужд живот. Пък и нали не искаш да ни кажеш, че пътуваш с 500км в час примерно. То пътя донякъде не е само магистрали нали се сещаш. Има места дето може да минеш 20 км път по бавно от 100км такъв. Аз навренето, когато ходих с класа си до Кошадасъ в Турция, което е около 1500 км в посока, имаше двама шофьори, които се сменяха на определено време. Докато единия караше, другия спеше и обратно. Освен това имаше и спиране за почивки за чакане на други пътници, за тоалетна и храна и малко поразтъпчване наоколо както и една по-голяма почивка за превозване с ферибот, когато шофьорите си бяха просто част от пътниците. Какви са тези приказки от 1001 нощ дето ги вадиш не те знам...
Иначе смятам, че е леко неуместно и изказването от типа. Не хооди с кола, а с рейс/влал, защото едикакво си. Всеки сам си решава какво иска и за какво му достигат възможностите без да се обяснява на когото и да било.
А колата наистина е необходимост и може да ти спести доста главоболия. Но при липсата на средства се превръща и в лукс.
Например никох от моето семейство до преди няколко години не е имал кола. Сега баща ми си взе моторче, но до преди това единствения ни транспорт са били велосипеди.
О
Преди няколко години брат ми започна да напъва за кола. Баща ми тогава беше доста напротив, защото това е свързано с доста разходи, а и други причини. А брат ми даже още студентваше. В крайна сметка си взе. Тази кола ни е от доста голяма полза на цялото семейство въпреки дори ори факта, че я кара само брат ми. Може да се наканиш да отидеш някъде по надалеч и да тръгнеш дори веднага. Комби е и бая е прекара за тези години. Само за много големи работи трябва да се турси превоз. Караме си цимент за отливките, който щеше да ни ожъмби от пари за превоз, пазаруваме храна за по цяла седмица без да ни притеснява обема и тежестта у, баща ми не прави по 100 курса с колелото, когато имаме картофи в селото. Не се моли на почти никой, когато има големи неща за превоз и т.н. и т.н. Абе както се казва направо се преродихме покрай нея. А не да караме примерно храна за животните на по няколко курса с бутаща се количка.
А разходите около нея..., е тук вече идва и лукса. Стабилно количество кешовица 7 за нея. За гориво, той я преправи на газ, и за подръжка. Колкото повече, толкова повече. Удобството е пари и все пак в този материален свят нищо не е безплатно.Така че е страшна необходимост , но и определен лук. Още повече зависи дали си решил да я ползваш за за работа или за гъзарлък. Дали мислиш сам да плащаш всички разходи по нея или просто да цоцаш богатите мама и тате, които могат да си го позволят и не пропускат възможност за да те изглезят.
![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Хаха. Не мога да правя челна стойка. Химията не ми е сила, ама за сметка на това мога да мисля. А това последното трябваше да бъде някакъв вид заплаха за блокиране ли ? Нещо май много си объркала човека.
Зависи, по българските пътища трябва да пообикаляш за да направиш 1000км. София-Бургас е кажи речи 400км, прави се за около 3-4 часа в зависимост от карането и почиването. София-Любляна съм правил точно 1000км за 16ч като в това време влизат границите и почивките. София - Прага съм правил за около 19ч. София-Хамбург се прави за два дни с преспиване 4-5ч, но са близо 2000км. София-Бреда се прави за два дни отново. София - Мармарис за около 19-20ч с включен ферибот. Немците последно време бяха решили, че ще си копаят хитлеровите магистрали и имаше доста ремонти което прецакваше доста нещата с пътуването, но може вече да са ги позавършили. Последните 6м не съм ходил натам. Това е при идеални пътни условия. Ако сложиш задръствания, дъждове, магли и т.н. времето драстично расте, умората също. Ако караш по второстепенни пътища също. Зависи и в каква кола си се качил да ги караш тия километри. В малка кола ще се изкривиш още след 400-500. С комфортна кола може и 800 да не ги усетиш.
Последно редактирано от draid : 08-09-2015 на 09:02
fill your cups
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Тези 19 часа , това са почти едно денонощие, с какви почивки са правени? Ние на дълги растояния винаги сме почивали, поне след 3-4 часа път. С Автобус от Варна - Будапеща пък ни излезе цяло денонощие, като почти нямаше почивки. Не знам колко години трябва да шофира някой, че да изминава тези растояния от раз.