- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Как да се справя с кифлите
Психическия тормоз в училище е често срещан и много неприятен. Мило момиче, единственото което би могла да направиш е да не им обръщаш внимание и да се правиш на непукист, щом видят, че не ги отразяваш и, че те вече са неспособни да те засегнат, ще престанат и ще си намерят нова жертва.
Момичетата на тези години са много жестоки, особено щом забележат, че има някой който е по-стеснителен и по-податлив на обезкуражаване и комплексация. Самите те, се мислят за нещо повече от останалите и повярвай ми-поведението им няма да стане по-различно. Най-важното е ти самата да не приемаш думите им навътре, да се чувстваш добре и да осъзнаваш, че това което казват, не се отнася наистина за теб.
Говори с приятелите си, излизайте по-често, забавлявайте се, не влагай мисъл в кифлите, целящи единствено да комплексират и унижат някой. Това е страшно долно, да тормозиш някой, защото ти се мислеш за нещо повече. Изключително неправилно е, но когато колелото се завърти, всичко ще се обърне. Тогава ще осъзнаят как си се чувствала ти. Да се надяваме поне.
За сега бих ти дала няколко съвета-щом някой те обиди или ти се подиграе за каквото и да било, кажи нещо от сорта "Толкова ли съм забележителна, че не спирате да се занимавате с мен и да ме обсъждате?" или "Нима си нямате друга работа, а сте решили да предавате собствените си комплекси на останалите?" вирни си главата и им покажи, че не те интересува тяхното мнение, дори и вътрешно да не мислиш така. Все пак не слизай на тяхното ниво,разбира се. Бъди малко по-самоуверена, колкото и да ти е трудно, ти самата можеш да завъртиш колелото, ако пожелаеш.
Успех!
При някой хора нещата не вървят така, а напротив. Ще започнат все повече и повече да я тормозят, докато тя не ги отрази.
Но това няма да е винаги, все някога ще им омръзне. Както каза nqmamNervi, можеш да кажеш на някой учител или направо да отидеш при директора с родителите ти.