- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Бежанската вълна -преселение на народите.
Трябва ли да приемаме бежанците?
Този въпрос повдига бурно духовете на много хора.
Някои в пристъпи на ярост се надигат срещу всеки имигрант. Били сме пред катастрофа.
Не сме можели да се справим и тнт.
Факт е обаче, че само в България от 1989година насам са избягали повече от 2 милиона БЪЛГАРИ.
И то не, защото България се е намирала във военно положение, нито пък защото някой лош диктатор е останал на власт и ни отнема свободата. Не защото нямаме жилища - къщи или апартаменти в централни градове, не защото пари за основни човешки нужни като храна и вода, ток, дрехи.
Българите се изселиха за по-голям икономичеси стандарт на живот. Малка част заминаха за реализация в научното дело, основната маса беше заради материални придобивки и ''спокойния'' живот.
В което няма нищо ненормално. Всеки търси по-доброто, всеки се стреми към успех.
Само в Чикога има общност от 300 000 и повече българи.
Желаните дестинации бяха всички по-развити Западни държави, където ни приемаха с отворени врати.
И какво? Не е ли нагло след всичкото това, същия този народ, да отхвърля бежанците, които не идват, заради икономически благополучия, ами за да си спасят живота, от разкъсваните им държави в граждански войни.
Да вземем Либия - вратата на Европа. До скоро в тази държава беше икономически развита, световен износител на петрол, дом за много също така българи.
Кой свали диктатора, кой им пъхна фалшива демокрация? Да не би само лошата Хамерика? Цяла Европа подкрепи военната офанзива. България също искаше да се включи, но изтребителите ни бяха много стари и непригодени, а нашата фрегата Дръзки едвам не потъна преди да я откотвят от пристанището.
Ирак... Същата история. Когато свалиха ''дикатора'' им и се изпариха, няколко месеца по-късно беше наполовина завладяна от екстремни джихадисти, нещо, което преди това нямаше.
Сирия. До 2011 година нямаше един бежанец от Сирия. Отново същия сценарии. Разликата е само в това, че Асад още се крепи криво ляво и когато Русия реши да му помага, защото е единствената сила срещу Ислямска държава, България й затвори като путка насрана въздушното пространство, под натиска на САЩ и ЕС.
И за да не нараня егото на някои съфорумци, само ще кажа, че България с, или без бежанци, се топи с 50 000 души на година. Чисто статистически няма как някога да се развием успешно, ако 1 милион млади хора издържат 3 милиона пенсионери, и 2 милиона цигани.
Извод. България се нуждае от млади и трудоспособни имигранти.
Преселението на народите не е случайно и е напълно нормално състояние на човечеството.
А някой да каже, че все още е малък процент, то след 50 години климатичните промени ще накарат още милиони души да емигрират.
Малко бъркаш понятията. Имигранти и бежанци са две различни неща. Имигрантите подпомагат държавата, в която са, с данъци. Бежанците - не. Практиката показва, че бежанците не се интегрират. Не че при имигрантите това винаги е случаят - примерно турците в Германия са доста затворено общество в повечето случаи, но при бежанците интеграцията си е направо нулева.
По етическия/етичния въпрос, който повдигаш: Не знам дали е нагло, но със сигурност не е окей.
Не се интегрират защото? Ако ценностите на модерния свят е той да функционира единствено за себе си, но скоро ще започне съвсем да не ми пука за бъдещето съществуване на белите народи. Хах. Политиката, която ние водихме и продължаваме да водим ни докара до тази криза. На пръв поглед за всеки мислещ е ясно това.. Но непрекъснато ставам свидетел на неинформирани, които толкпва лесно могат да се манипулират примерно от неонацисти или нашите партии.
Коя от двете групи?
Всъщност... за която и да питаш, отговорът е "защото не искат". Не е защото държавата, в която са, не им предлага варианти.
Спокойно. Не всички са като нашите цигани. Повечето искат да работят като нас и да живеят в мир.
Как няма да имигрираме? На бежанците се дават 1000 лв, а не правят нищо, по цял ден лежат, а като дойде някой репортер се правят на измъчени! А минималната заплатата в България е 380 лв. Как няма да имигрираме, да речем в германия- ще си изкарвам по няколко хиляди на месец и ще си живея живота. А тука дет на мангосите им дават минимална заплата(помощи) без да правят нищо и аз с данъци да им плащам хляба на тия лайна, не мерси.
Алекс. Темата не беше '' защо нещастния българин емигрира в чужбина''
Макар че голям процент от нас се числят като беженци.
Така е, най-бедната територия в ЕС, защото тук липсва държавност, макар че все пак на някакво ниво работят системите ни все още. И то не на някакво, но на сравнително добра степен. Колкото и да сме бедни в България спешните случаи се лекуват безплатно, което го няма дори в САЩ. Имаме образование, подобно на САЩ ( и там държавните им училища са скапани, а учителите взимат най-малко) , имам университети - признати в целия свят и тнт. Да, минималната заплата и пенсиите ни са трагични, но ти кво смяташ. Че в Германия със минималната им заплата на общ работник какво ще правиш? 1300 евро. Вчера гледах едностаените апартаменти под наем в Берлин и Мюнхен - по 1000 - 1500 евро + 200 -300 за държавни такси. Ми хайде да кажем си намериш някакъв евтин в най-циганските им квартали на 10-тия етаж, или в малко село, и да кажем за период от няколко години си повижеш на заплата от близо 1600 -2000 евро. И всичките ти пари ще заминават за наема, храната, транспорта. Да кажем един път или два пъти ще можеш да се връщаш в България да почивка да харчиш спестенето. Въобще не си мисли, че там Елисейските полета падат и летиш с пони.
Сега си представи, че България за период от 10 години станеш добър специалист, развиеш се някъде и изкараваш по 2000 -3000 лв на месец. Един тираджия вади по-толква. Един добър фризьор също. Джипитата изкарват по 5 и повече бона, много примери мога да ти дам, хич не са малко. А в частния бизнес да не говорим какви възможности има в тази държава, където една къща на плажа струва 50 хил евро, заразлика от в Германия където всички прости къщи вървят от порядъка на 1 до 4 милиона евро. И там ще бъдеш чужд, като беженец, евала.
Но както казах това е друга тама. Ако не знаехме, че съществува по-развити държави от нашата дали щеше така да се огорчаваме? Или щяхме да сме като шведите с най-висок процент на самоубийства заради депресии на застоялото ни его...
Та темата не беше за българите, ами за бежанците, които ще променят облика на Европа от близкия изток и Африка ... и за надигащите се нацисти.
Ако зависеше от мен, в България нямаше да припари и един бежанец, какво остава да си пресичат границата като оградата с комшията.
всеки е потенциален терорист дори и децата
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
с това се изчерпва темата в интерес на истината.
Имигранти и бежанци - нямам проблем. Мюсюлмани обаче не искам да припарват до границата.
А на Пантерката й предлагам да погледне това :
В Германията в момента ви промиват мозъците. Днеска чух, че в 12 на обяд в Мюнхен по всички спирки и автобуси на градския транспорт е вървяла про-имигрантска пропаганда.
Простата истина е, че ще са в тежест на социалната система и нямам абсолютно никакво понятие защо Германия има намерението да вземе половин милион бежанци, та и за капак да натриса още върху Източна Европа.
От Стратфор обясняваха преди години, че ЕС ще се разпадне заради германците и Полша и Румъния ще са основен играч и съюзник на САЩ в източна Европа. Тогава ми се струваше смешно, но предвид 99%-овата вероятност Великобритания да излезе от ЕС, нищо чудно и така да се случи.
На твое място бих вазирал от Швабия възможно най-скоро.
нека ви е яд. да не си очаквахте, че вечно едните ще живеят в охолство,а другите в нищета.
искате не искате, не можете нищо, освен да се проспособите
Всъщност на скоро бяха споменали, че голяма част от бежанците мигрират не заради военните действия, които се водят в Сирия, а понеже са решили да си намерят работа в Германия. Иначе има и хора, които никак не са малко и те бягат в Европа, заради войната. Но истината е, че ИД не провеждат военните си действия в центъра на държавата. А пък и България е най-гостоприемна от всички други страни. Македония, Унгария, Германия.... Те ги връщат при нас , защото са регистрирани вече тук, но не е честно, защото все отнасяме всичко.
А САЩ вместо да се бърка в европейската политика и да ни настройва един срещу друг, защо не приеме част от тези бежанци? Защо все се месят където не им е работата, а след това се крият?
Поради всички тези причини, ние българите имаме пълното право да негодуваме!
Повече от 80% са такива да. Отделно че идват 98% необразовани като бежанци, т.е. разбирайте вече Европа е заляна с близо 1 000 000 бежанци които наподобяват циганите в много отношения и като манталитет и като маниери. Изобщо няма да споменавам че това са хора от различна вяра и като цяло са страшно различни от европейците. Повече о 70% са млади мъже от тия бежанци, а не жени и деца.
Драйд. Ако зависеше от тебе какво щеше на направиш? Да хврълиш армията по границата с картечницте да трепят всичко живо? Еми в ''демокрацията'' няма как да спреш тази мащабна вълна, по този начин.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4980170
https://youtu.be/jXpOYsoNpd4
Само от конфликта в Донбас избягаха 2 милиона души в Русия... А в Сирия и Либия в момента цари трета световна война. Градовете са разрушени до основи и навсякъде режат глави. Но ето,че продължавате да доказвате колко сте невежи.
https://youtu.be/0JS5AY9yvnI
https://youtu.be/-bsDP5DznDQ
https://youtu.be/coheTDWYlH0
за две години жертвите са няколко милиона.
Не, климатик, нямаше с картечниците да ги посрещаме, а от границата - директно в затора до изясняване на самоличност и от там депортация обратно в Турция, откъдето са дошли и която е мирна държава.
И преди да ми изцепиш някоя простотия - за разлика от тези индивиди, ако шепа шумкари (като гръцките ти родители-комунисти) избиваха хора в държавата ми, щях да си изпълня гражданския дълг, вместо да бягам по чужбина. Изобщо не се пиша патриот и не бих отишъл да мра в чужда държава, но ако войната дойде в моята и избиват собствените ми сънародници, няма да плувам през бяло море на гума от тир в очакване на милостиня отвъд границата.
Да не говорим, че тия по нищо не се различават от мюсюлманите в Германия 2-ро и 3-то поколение.
Доказателство : https://www.youtube.com/watch?t=87&v=KVWAIKoatWM
@Dreamwalker, Б-я е на 4-то място в Европа по прием на бежанци на глава от населението. Картинката е крайно неуместна.
Да не говорим, че Чехия (на която ако имам спомен си фенка) е с 97%-ово мнозинство ПРОТИВ приемането на ДОРИ ЕДИН бежанец. В България се въртят около 60-70% против. В Германия пък са към 45.
Цяла Европа е пропищяла от мюсюлмански гета, изнасилвания и убийства, а вие сте се загрижили как да ги приютите в държавата, в която ще растат децата ви.
Вижте картинката горе, вижте клипчето, което пуснах в този пост и ми отговорете - кому са притрябвали тези хора ? Ако трябва да им се помага - нека е в Турция, нека е с храна, лекарства и подлон. Ама да скитат из Европа и западните медии да наливат пропаганда ... а не, мерси
По повод пропагандата : https://www.youtube.com/watch?v=ZV31...ature=youtu.be - извинявам се за 'стила' на клипчето, не съм го правил аз, но просто има доста от материалът, който вероятно ви е спестен от медиите.
Мързи ме да ровя, но имаше и снимки на един бежанец, който напада жена с дете и я сваля на земята, унгарската полиция се опитва да ги разтърве, а на следващия ден Гардиън излязоха със заглавие 'Унгарската полиция напада асайлъм сийкъри'.
А, и Климатик, не знам дали си наясно, ама тва бебе умря, 'щото бащата искаше да си оправя зъбите в Европата, а не щото е бягал от война
https://www.youtube.com/watch?v=QZUuoaq1MLM
Така ви промиват мозъците, че като гледам отстрани направо се плаша.
edit : https://youtu.be/jXpOYsoNpd4
В заглавието на т'ва клипче (а и на доста вестници) пише, че е унгарска ЖУРНАЛИСТКА ама познай какво - НИКВА ЖУРНАЛИСТКА НЕ Е, а видео-блогърка за канал на крайно-дясна организация. Просто няк'ва радном фашистка.
Последно редактирано от aurissaaaaa : 09-13-2015 на 12:48
Siria predi i sega
https://youtu.be/gfou1PGGCu0
https://youtu.be/sdL1uMUCiO4
Адски тъп расист си знам.Турция, горката Туриця вече е приела официално 2 милиона и повече бежанци. Но ти май искаш положението в Турция да ескалира и както ние нямаме държава, ИСлямска държава да стане нашата? Глупаче си, знам
Aurise. Да, за теб всичките клипчета да ти извадя ще са фотошоп, масовоте гробове на деца и тнт, всичко е измислица на лоши репортери. До скоро ми обясняваше как в Луганск било спокойствие и почти не се водили битки. Ти си промит мозък. Срам ме е от хора като теб.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 09-13-2015 на 12:53
Ти май не знаеш как изглеждат лагерите за бежанци в Турция ?
Е, ще те светна - в момента са по-прилични условията от тези в Б-я.
https://www.google.com/search?q=refu...2XDOVuX4ZTM%3A
Ужасно е брат, трагично ужас
Как ще живеят в тези условия.
А като стигнат в Швеция отказват да слязат докато не ги закарат в Стокхолм.
http://www.dailymail.co.uk/news/arti...live-city.html
Аз може да съм 'тъп расист' ама ти си тъпо комсомолче, което ще продаде държавата за ябълка на клечка и чифт цици.Адски тъп расист си знам.
Заплашваш ме с ИД, а ми обясняваш, че за да избегнем проблема трябва да приемаме мюсюлмани !?????? Т'ва няк'ва шега ли е ?
А анонимното писмо на бг журналисти до американския посланик в София по повод ДПС и ГЕРБ и връзката между Булгартабак и Ал Кайда чел ли си ?
А директора на бг разузнаването като надуваше алармата, че из родопите скитат радикални проповедници слушаше ли ?
А че областта около границата с Гърция че се обявява за мюсюлманска държава, независима от България, след освобождението през '78 година знаеше ли ?
Айде без да си набутваме автогол с мюсюлманите ако може. Не ни е притрябвало второ Косово на Балканите.