.
Отговор в тема
Страница 137 от 204 ПървиПърви ... 3787127133134135136137138139140141147187 ... ПоследнаПърви
Резултати от 3 401 до 3 425 от общо 5085

Тема: Ислям

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Нашите са по-силно токсични, могат да ни облачът като минаваме покрай тях на цели 100 метра разстояние, а техните са в радиационните граници.

Не ни трябва АЕЦ имаме си радиоактивни прасета.

Минавал ли си покрай свинеферма ?

Мега фен
    Що, минавал съм покрай паткарник.

Ама дядо ми имаше прасета.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Нашите са по-силно токсични, могат да ни облачът като минаваме покрай тях на цели 100 метра разстояние, а техните са в радиационните граници.

Не ни трябва АЕЦ имаме си радиоактивни прасета.
    А аз се чудя защо нивото на радиация в последно време се е покачила.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Що, минавал съм покрай паткарник.

Ама дядо ми имаше прасета.
    И какво гледаха в тоя паткарник?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    А аз се чудя защо нивото на радиация в последно време се е покачила.

провери апартамента за промъкнало си скришно прасе в гардероба на тъщата.

Мега фен
    И какво гледаха в тоя паткарник?
    ми само съм минавал покрай него, доста си миришеше.

Мега фен
    Метх, в исляма сигурно да обидиш някой на "прасе" е най-голямата обида.

Град
    Sedes Sancti Petri
    провери апартамента за промъкнало си скришно прасе в гардероба на тъщата.
    Не живея в апартамент и нямам тъща.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Meth, аз като се замисля, те всъщност и кокошките са всеядни и понякога ядат яйцата си. Ама пилешко сигурно ядеш.

Метх, в исляма сигурно да обидиш някой на "прасе" е най-голямата обида.
    Всъщност прасетата и хората доста си приличат, така, че не мисля, че е кой знае колко голяма обида.

Meth, аз като се замисля, те всъщност и кокошките са всеядни и понякога ядат яйцата си. Ама пилешко сигурно ядеш.
    Да и това са ми казвали...но има разлика между устройството на кокошките и свинете.
    Ям, но най-обичам риба.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Да и това са ми казвали...но има разлика между устройството на кокошките и свинете.
    Ям, но най-обичам риба.
    Какво значение има устройството? Устройството на прасето прилича на устройствата на телето, овцата, козата и т.н., но те не са забранени.

Мега фен
    Ям, но най-обичам риба.
    ядеш ли грабливи птици или такива, които се хранят с мърша. Какво казва аллах.

Мега фен
    Какво значение има устройството? Устройството на прасето прилича на устройствата на телето, овцата, козата и т.н., но те не са забранени.

Устройството на кокошката е по-нов модел с филтри за пречистване.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Устройството на кокошката е по-нов модел с филтри за пречистване.

Имам предвид метаболизма.

ядеш ли грабливи птици или такива, които се хранят с мърша. Какво казва аллах.
    Досега не съм ял друга птица освен кокошка (или петел-все същото).
    Само свинското е забранено.

ПП: Свинското се разваля много бързо.

Мега фен
    Исках да кажа, че ние сме тези, на които им е даден ум и ние решаваме какво да правим, макар, че имаме предначертана съдба. Виж животните - ядат едно и също и не избират храната си, защото просто така са програмирани...докато човекът има право да подбира храната си, полезна или не...От човека зависи с какво ще се храни (в повечето случаи - да не забравяме за бедността и глада) и ако му пука за здравето си, няма да яде токсични храни (имам предвид най-вече свинското). Бог е достатъчно справедлив за да не се бърка в тая работа - ние избираме храната която ще консумираме и ние търпим последствията - било (бавно) отравяне, гадене, киселини в стомаха...и др.

Това което каза defender за идването на Исус и преминаването на нещата към по-духовно ниво ми се стори удобен отговор, но това не означава, че материалните неща трябва да се пренебрегват (да не се пренебрегват техните свойства) понеже Бог не е създал само духовното, но и материалното.
    аз също не смея да препоръчам на всеки да консумира всякакви храни и напитки без никакви задръжки, но това не е достатъчно за да се реши проблема за всеки човек/всички хора, затова е вярата, за да се ходатайствува пред истинския Господ Бог за здраве и достатъчно дълголетие, така щото хората да бъдат спасявани от болестите, уврежданията и смъртта, понеже утре това ще си ти - ще бъдеш на мястото на всеки друг, а ако трябва да научиш и приведеш в това всеки да се храни здравословно, къде ще му излезе края, когато толкова много храни са вредни според съвременната наука, а все още има толкова много хора, които не разполагат с достатъчно месечни средства за да си позволят само съвсем здравословна храна, която обикновено е в пъти по-скъпа от съвсем комерческата?!, ти си мислиш, че свинското е единствената или най-вредната храна, обаче това съвсем не е така според съвременната наука, например, захарта също е вредна, както и всяка храна с висок гликемичен индекс, вече в много храни се слагат/има добавки, които според науката са вредни за организма на човека, макар и да са в определената норма (поне според информацията на опаковките), човек пак я превишава ако в рамките на един ден примерно хапне един фабричен кроасан, после изпие един сайдер, след което изяде една пица полуфабрикат с фабрична майонезена салата, и после снакс, понеже на опаковките обикновено пише, че за 100-200 грама не се превишава, но когато изяде толкова храна, се оказва, че е изял над 500-1000 грама такава храна, която примерно съдържа консервант, чиято доза превишава в пъти препоръчителната/максималната дневна, млечните продукти също съдържат консерванти и различни добавки, например в днешно време киселото мляко, или както е наричано още "йогурт", се прави от нишесте, синтетично мляко, хидрирани мазнини, слуз(наричана също "пача" - това е пълнител, продукт от остатъците на месопреработването смлян на пихтия и третиран с химически агенти), емулгатор, и консервант, като по подобен начин се произвеждат и кашкавала и сирената, така и в колбасите слагат такъв пълнител(наричан също "pink slime" на запад), соя, сланина, оцветители, нитрити, консервант, и пр., дори обикновеното фино бяло брашно е вредно, защото съдържа агент наречен "алоксан", за останалото да не говорим

как ще се реши проблема с здравето и дълголетието само чрез инструктиране на хората да не ядат вредни храни, когато съвсем здравословните са над 2 пъти по-скъпи от обичайните досега?!, например, съвсем здравословното брашно е за килограм от 3лв. нагоре в нашата държава, а на запад достига до 50-60 щатски долара за 5 фунта/паунда(малко над 2кг.), няма захари, които са безвредни за диабетиците, и въобще чийто гликемичен индекс е подходящ за консумация в комерчески количества, нито пчелния мед, а единственият безвреден за сега заместител на захарта е стевията, чиято цена е около 7-8лв. за 100 гр., плодовете и зеленчуците също са над два пъти по-скъпи зимата, дори лятото не са по джоба на всеки, затова Господ е дал молитвата като средство за освещаване и спасение на човеците, докато парите като фактор не са средството за спасение от Господ, защото бедните обикновено са повече от богатите, но дори и ако бяха малко, тогава пак нямаше да е справедливо поради тяхното положение...
    Последно редактирано от npp : 09-19-2015 на 14:17

Град
    Sedes Sancti Petri
    ПП: Свинското се разваля много бързо.
    Когато е нямало хладилници се е разваляло бързо (особено в пустинята), но сега не виждам проблем да се съхранява. В днешно време може да се употребява, но сигурно не искат да променят Писанието.

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    аз също не смея да препоръчам на всеки да консумира всякакви храни и напитки без никакви задръжки, но това не е достатъчно за да се реши проблема за всеки човек/всички хора, затова е вярата, за да се ходатайствува пред истинския Господ Бог за здраве и достатъчно дълголетие, така щото хората да бъдат спасявани от болестите, уврежданията и смъртта, понеже утре това ще си ти - ще бъдеш на мястото на всеки друг, а ако трябва да научиш и приведеш в това всеки да се храни здравословно, къде ще му излезе края, когато толкова много храни са вредни според съвременната наука, а все още има толкова много хора, които не разполагат с достатъчно месечни средства за да си позволят само съвсем здравословна храна, която обикновено е в пъти по-скъпа от съвсем комерческата?!, ти си мислиш, че свинското е единствената или най-вредната храна, обаче това съвсем не е така според съвременната наука, например, захарта също е вредна, както и всяка храна с висок гликемичен индекс, вече в много храни се слагат/има добавки, които според науката са вредни за организма на човека, макар и да са в определената норма (поне според информацията на опаковките), човек пак я превишава ако в рамките на един ден примерно хапне един фабричен кроасан, после изпие един сайдер, след което изяде една пица полуфабрикат с фабрична майонезена салата, и после снакс, понеже на опаковките обикновено пише, че за 100-200 грама не се превишава, но когато изяде толкова храна, се оказва, че е изял над 500-1000 грама такава храна, която примерно съдържа консервант, чиято доза превишава в пъти препоръчителната/максималната дневна, млечните продукти също съдържат консерванти и различни добавки, например в днешно време киселото мляко, или както е наричано още "йогурт", се прави от нишесте, синтетично мляко, хидрирани мазнини, слуз(наричана също "пача" - това е пълнител, продукт от остатъците на месопреработването смлян на пихтия и третиран с химически агенти), емулгатор, и консервант, като по подобен начин се произвеждат и кашкавала и сирената, така и в колбасите слагат такъв пълнител(наричан също "pink slime" на запад), соя, сланина, оцветители, нитрити, консервант, и пр., дори обикновеното фино бяло брашно е вредно, защото съдържат агент наречен "алоксан", за останалото да не говорим

как ще се реши проблема с здравето и дълголетието само чрез инструктиране на хората да не ядат вредни храни, когато съвсем здравословните са над 2 пъти по-скъпи от обичайните досега?!, например, съвсем здравословното брашно е за килограм от 3лв. нагоре в нашата държава, а на запад достига до 50-60 щатски долара за 5 фунта/паунда(малко над 2кг.), няма захари, които са безвредни за диабетиците, и въобще чийто гликемичен индекс е подходящ за консумация в комерчески количества, нито пчелния мед, а единственият безвреден за сега заместител на захарта е стевията, чиято цена е около 7-8лв. за 100 гр., а плодовете и зеленчуците са над два пъти по-скъпи зимата, дори лятото не са по джоба на всеки, затова Господ е дал молитвата като средство за освещаване и спасение на човеците, докато парите като фактор не са средството за спасение от Господ, защото бедните обикновено са повече от богатите, но дори и ако бяха малко, тогава пак нямаше да е справедливо поради тяхното положение...
    Прав си...сега сме заобиколени само с вредни неща, за жалост.
    И познай кой е виновен за това.

Когато е нямало хладилници се е разваляло бързо (особено в пустинята), но сега не виждам проблем да се съхранява. В днешно време може да се употребява, но сигурно не искат да променят Писанието.
    И да се съхранява, месото си остава нечисто.
    А и както казах, не че не го ям защото е забранено, а не го ям защото не ми понася.

Град
    Sedes Sancti Petri
    А и както казах, не че не го ям защото е забранено, а не го ям защото не ми понася.
    Аз не говоря за теб, а по принцип.

А човешкото по- чисто ли е, че е позволено на мюсюлманите да ядат жените си?

Мега фен
    Прав си...сега сме заобиколени само с вредни неща, за жалост.
    И познай кой е виновен за това.
    кой е виновен според теб?!

омагьосан си от човешката религия, която следваш, затова не ти понася

Аз не говоря за теб, а по принцип.

А човешкото по- чисто ли е, че е позволено на мюсюлманите да ядат жените си?
    Точно това искам да кажа - човешкото и свинското месо са си доста близки (също така и устройството...няма нужда да казвам, че човек може да живее със свиско сърце) и няма начин на мюсюлманите да им е позволено да ядат жените си...това е зверщина...оня който го е казал, сигурно е полудял.

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    кой е виновен според теб?!
    Ние - хората.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си