- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Трагично положение с този 9-ти клас.
Приятели , загрижен съм за моето бъдеще , но тази година предметите станаха от гадни , по-гадни! До миналата година си бях наред , но тази бая го закъсах...
Вече имам 8 двойки , 3-4 тройки и само една петица по Немски. Имам намерение да следвам хубава специалност като Журналистика примерно , ама ако и до 12-ти клас съм така , едва ли... И сега изниква друга пречка , че може да остана с 2-ка за срока почти по всички предмети , и следователно да остана и на изпит , защото аз абсолютно нищо не знам. В 8-ми клас ми пишеха тройки и четворки на поразия , ама тогава изобщо не отварях учебник , и сега направо не ми се мисли , не разбирам как са обяснени уроците в учебниците.
Просто не мога да ви опиша колко гадно се чувствам от това , че има вероятност да не завърша..
Последно редактирано от atanasss_raykovvv : 10-30-2015 на 21:21
И аз имам подобни опасения като твоите, но има време до завършване на срока и учебната година. Всичко зависи от теб. Седни да си учиш редовно, ако трябва помоли учител да ти обясни нещо, което ти е неясно и най-важното имай желание да се реализираш, защото ако сам не се мотивираш, няма кой да ти изкара оценките.
модерен свят брей
предметите били гадни
аман от лигавщини
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Един въпрос - учиш ли?
Не, сериозно, не мога да си представя и без учене да се изкарат толкова двойки в училище, което и да е.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
А има и възможност да станеш продавач, метач, мияч… като не ти влиза нищо в тъпата тиква.
Аз в 8 клас останах 9 много зор сега в 10 ми е такова трудно и ако стане да повтарям 10 клас спирам с ученето най вероятно.А уж чета и на часни уроци ходя по математика и пак сащото нищо не запомням.
Здравей,след 8.клас положението става мазало.Ако този срок ти оставят двойка по нещо,не се притеснявай,няма да ти ги зачитат и няма да те пратят на изпит.Условието е да имаш поне тройки втория срок.Такова ни е образованието!Питай учителите за консултации,не оставяй проблемите да те следват и през другите учебни години!Защото ти казвам,не е лесно в горните класове(трябва да имаш знания от предходните години).
Учи поне за 3 за да завършиш дасакало.
Ако останеш и в 10 клас ще те призная![]()
Прасета,прасета..Всичките прасета на мезета...
Рано е да се мисли дали ще завършиш,още не си почнал втория срок макар да ти оставят 2ки за първия втория седни учи и се постарай да нямаш поне за втория.Ако имаш и втория срок двойки си на изпит мисли му.От теб зависи!
Последно редактирано от Schweeps : 12-01-2015 на 11:45
Баси идиотите! Материала е толкова лесен от 1-ви до 12-ти клас, просто всички са мързели, не им пука и не се стараят да научат нещо а само гледат да избутат...пълна деградация
Аз май ште изкарам до края на парвия срок и спирам даскалото.Много ми е трудно и няма оправия.
Това да не успяваш да запомниш значи, че нямаш добра тактика за учене и разбиране на нещата. Всеки си има свои начини да учи, просто трябва да ги открие. Едно от най-важните неща е да слушаш в час. В час е моментът, в който най-лесно ще можеш да разбереш нещата. Остава само вкъщи да отделиш час-два да ги запомниш. И аз смятам, че има някои учебници, в които нещата са написани объркващо и не всеки би могъл лесно да ги разбере. Затова една от моите тактики е да си водя записки в час и смея да твърдя, че това ми е в огромна полза. Друг начин на учене - за да научиш нещо, по-добре не разчитай само на това, че ако прочетеш урока така както е написан, ще го научиш. Прочети един път урока и се опитай да разбереш за какво става въпрос, след което си прави таблици, схеми, някакви такива неща и така дори визуално ще можеш да запомниш нещо. Например лично аз обичам да си правя таблици, схеми и планове за всеки урок, който уча. Така още докато си записвам нещата и ги систематизирам, разбирам каква е логиката и обмислям написаното.
И още нещо - илюзията "няма да науча този урок, а ще науча следващия" според мен е грешна. Нещата са свързани (особено по предмети като математика, химия, физика, биология и т.н. ) и не разбираш ли нещата още в началото, после ще ти бъде изключително трудно да учиш. Все едно да искаш да построиш някаква къща и да искаш да сложиш прозорци, въпреки че няма стени. Затова ако искаш втория срок да си повишиш оценките, ще трябва да се потрудиш да научиш поне основните неща и от първия срок. И трябва да знаеш, че ще ти се наложи да отделиш доста време за учене. И още един съвет - докато учиш се постарай компютъра да е изключен, а телефона - далеч от теб, защото те действат разсейващо, и пречат на концентрацията.![]()
виж как пишеш...Много ясно че ще ти е трудно след като дори не можеш да пишеш мужду другото за първи път виждам човек който да е на повече от 4 години и да пише шт а не щ значи представи си какво нещо си... Само ми е интересно един ден какво ще работиш ? По контейнерите ли ?